Home » לחם, באווירה ביתית מהמקוצענים של ביה"ס למלונאות "תדמור" וחב’ בונז’ור
לחם

לחם, באווירה ביתית מהמקוצענים של ביה”ס למלונאות “תדמור” וחב’ בונז’ור

המדריכים בקורס אמנות האפייה של ביה”ס המרכזי למלונאות “תדמור” בשיתוף עם בונז’ור, ריכז, מתכונים וצרור עצות לאופים בבית: לחמניות מתוקות, לחם שיפון עם אגוזים, לחם שיפון עם אגוזים, לחם בצל, לחם עשבי תיבול, לחם גבינות ותבלינים מהיר
לחם, באווירה ביתית מהמקוצענים של ביה
לחם, באווירה ביתית מהמקוצענים של ביה”ס למלונאות “תדמור” וחב’ בונז’ור

דמיינו לעצמכם; בצק שמרים, תופח לאיטו בקערה; בצק פריך, הנאפה עד לכדי עוגיות ריבה; לחמניות תפוחות, וזרועות בפרג; לחם שעור עם אגוזים; בצק פילו, ההופך כבמטה קסם, לשטרודל תפוחי עץ; פסטלים ממולאים בגבינה; קרואסונים, משוחים בשוקולד ומאובקים באבקת קקאו; והריח, הריח המשכר של מאפה טרי אשר מתפשט בכל הבית…

סגל המדריכים בקורס אמנות האפייה של בית הספר המרכזי למלונאות ומקצועות האירוח “תדמור” בשיתוף עם חברת בונז’ור, אסף וריכז צרור עצות ומתכונים לאופים בבית.ההרשמה למחזור ספטמבר בקורס אמנות האפייה ב”תדמור”, נמשכת המעוניינים במידע והרשמה, כתבו, אל; info@tadmor.co.il

לפני שיוצאים לדרך, כמה עובדות, עייצס, וטיפים בתחום אפייה:

• שמרים טריים (או בשם אחר: שמרים לחים):

– נמכרים בדרך כלל בקוביות, ונשמרים בקירור. חשוב מאוד לשים לב לתאריך התפוגה שלהם!
– עבודה עם שמרים לחים: מכינים “ראש עיסה” – ממיסים את השמרים במעט מהנוזל הרשום במתכון, כאשר הוא בטמפרטורה חמימה. מפוררים את השמרים, מוסיפים כפית קמח וכפית סוכר, מערבבים ועוזבים את התערובת לרבע שעה. מתקבל נוזל חום קצפי עם ריח חזק של שמרים.

• שמרים יבשים:

– באים בצורת גרגרים בתוך שקיות. נמסים מיד ואין צורך להכין מהם “ראש עיסה”. אם בחרתם להשתמש בשמרים יבשים, דעו ש-11 ג’ שמרים יבשים שקולים ל-30 ג’ שמרים לחים. לאחר פתיחת השקית, שומרים את יתרת השמרים בצנצנת אטומה בתוך המקרר.

• משפר אפייה:

– מתאים בעיקר ללחמים לחמניות ועוגות שמרים.
– משפיע על כל מרכיבי הבצק ומווסת אותו.
– נמצא בשימוש בקונדיטוריות ומאריך את חיי המדף של המוצר.
• גלוטן: החלבון המצוי בקמח, ניתן לרכוש בחנויות המתמחות באפייה, מגיע בצורת אבקה.

• לישה נכונה:

– לישה במיקסרים למיניהם תיקח כ-12 דקות מרגע קבלת גוש בצק.
– כדי לדעת האם לשנו מספיק, לוקחים חתיכת בצק קטנה, ומותחים אותה עד לקבלת בצק דק ושקוף. אם הבצק נקרע לפני קבלת השקיפות, הוא אינו מוכן ויש והוסיף ללוש אותו.

• התפחה:

לחמים עשבי תיבול, אילוסטרציה

– אין זמן אחיד המקובל להתפחת בצק!
– ככל שהבצק עשיר וכבד יותר, הוא יתפח לאט יותר
– לאחר תפיחה ראשונה הבצק אמור להכפיל את נפחו.
• בטמפרטורת חדר גבוהה, יתפח הבצק מהר יותר, ולהפך.
• טמפ’ סביבה אופטימלי 28-32 מעלות צלזיוס

*הערות לכל המתכונים המופיעים למטה:

היות והמתכונים הם בכוסות, יתכנו אי- דיוקים (במאפיות מקצועיות המדידה נעשית ע”י שקילה מדויקת). הבצק צריך להיות רך, גמיש, חלק, לא דביק. במידה והבצק דביק, ניתן להוסיף קמח בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.

מתכונים לחמים*:

◄ לחם גבינות ותבלינים מהיר

• 1 כוס + 4 כפות שטוחות קמח לבן
• כפית אבקת אפייה
• 170 ג’ תפוח אדמה מגורד
• 3/4 כפית מלח
• מעט צ’ילי (לפי הטעם)
• 4 גבעולי בצל ירוק חתוכים דק
• 1 כפית טימין
• 100 ג’ קוביות גבינת פטה
• 1 ביצה
• 2 כפות חלב/שמנת
• 1 כפית חרדל

אופן הכנה:

לשים את כל החומרים לבצק רך, מגלגלים לכדורים, ומורחים אותם בביצה.
אחרי שמסדרים בתבנית, דוחפים בכדורים עוד מספר קוביות גבינה ומקשטים ברוזמרין.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות.

◄ לחם עשבי תיבול

• 3 1/2 כוסות קמח
• 1 1/2 כפית משפר אפייה
• 1 כף גלוטן
• 1 כף מלח שטוחה
• 1 כפית סוכר גדושה
• 3 כפות שמן
• 20 ג’ שמרים לחים (שמרים טריים)
• 1 כוס דחוסה של עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע, קורנית, בזיליקום, עירית, או כל עשב טיפול אחר שרוצים)
כ-1 כוס מים

אופן הכנה:

שמים את כל החומרים (מלבד מהשמרים והמים) בקערה ומערבבים.
מוסיפים את השמרים ומרבית המים ולשים היטב, לפחות 8 דקות, עד לקבלת בצק רך, צמיגי ולא דביק.
מוסיפים את יתרת המים לפי הצורך.
עוזבים את הבצק להתפחה ואופים בתנור שחומן מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות.

◄ לחם בצל

• 2 ק”ג קמח
• 2 כפות גלוטן
• 2 כפות משפר אפייה
• 3 כפות מלח
• 1/3 כוס סוכר
• 100 ג’ שמרים לחים
• 3/4 כפית אגוז מוסקט
• 60 ג’ חמאה/מרגרינה/שמן
• 2-3 בצלים קצוצים לקוביות
• 1/2 כפית פלפל לבן
• 1 ליטר מים/חלב

אופן הכנה:

מעבדים את כל החומרים יחד (חוץ מהחלב/מים).
מוסיפים לאט לאט את הנוזלים (חלב/מים), תוך כדי לישה (יש לקחת בחשבון שהבצל מפריש נוזלים).
מחלקים למנות של 350 ג’ (לקבלת לחם קטן) או 600 ג’ (לקבלת לחם גדול). מגלגלים לכדור, עושים 3 חתכים למעלה ומפזרים קמח מעל.
מתפיחים (כ-20 דקות) ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-40 דקות.

◄ לחם שיפון עם אגוזים

• 1250 ג’ קמח לבן
• 1100 ג’ קמח שיפון
• 2 כפות משפר אפייה
• 10 כפות גלוטן
• 85 ג’ שמרים לחים
• 3 כפות מלח
• 1 כפית גדושה סוכר חום
• כ-1200 ליטר מים
• 400 ג’ אגוזים (מושרים מעט במים)

אופן הכנה:

מעבדים את כל החומרים יחד (חוץ מהמים).
מוסיפים לאט לאט את המים, תוך כדי לישה ולפי הצורך.
מעבדים את הבצק לפחות כ-15 דקות.
מחלקים למנות של 350 ג’ (לקבלת לחם קטן) או 600 גר’ (לקבלת לחם גדול). מגלגלים לכדור, עושים 3 חתכים למעלה ומפזרים קמח.
מתפיחים (כ-20 דקות) ואופים כ-30-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

◄ לחמניות מתוקות

• 1 ק”ג קמח לבן
• 1 כף משפר אפייה
• 1 כף גלוטן
• כפית מלח
• כ-1/2 כוס סוכר (קצת פחות או קצת יותר לפי הטעם)
• 1/2 כוס שמן/ או: 100 ג’ מרגרינה
• 30-40 ג’ שמרים
• כ-1/2 ליטר מים

אופן הכנה:

שמים את כל החומרים (חוץ מהשמרים והמים) בקערה ומערבבים.
מוסיפים את השמרים ואת מרבית המים ולשים היטב לפחות 8 דקות לבצק רך, צמיגי ולא דביק. מוסיפים את יתרת המים לפי הצורך.

לאחר ההתפחה אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות.
לקבלת לחמניות רגילות, מוסיפים כ-1/4 כוס סוכר במקום כ-1/2 כוס.

_______

• המתכונים הובאו באדיבות ובשיתוף עם חברת בונז’ור, ובית הספר המרכזי למלונאות “תדמור”, בית הספר הגדול, הוותיק והמוכר ביותר בתחום המלונאות והבישול, אשר הוקם במטרה להכשיר עובדים לענף ההארחה וההסעדה. המוסד קשור באוניברסיטאות במספר ארצות והנו חבר בהתאחדות בתי הספר למלונאות הבינלאומית.

בימים אלה, נמשכת ההרשמה למחזור ספטמבר בקורס “אמנות האפייה” ב”תדמור”, למידע והרשמה: info@tadmor.co.il, מוקד פניות טלפוני – 24 שעות ביממה: 03-5774343

No votes yet.
Please wait...

אודות הכותב

כתב מתכונים כאן ישראל

כתב מתכונים כאן ישראל, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

הוסף תגובה

Click here to post a comment

About Author

ליהי לולו קרויץ

בלוגרית אפייה ובישול ערוץ ביוטיוב 'מטבח בקלי-קלות'.

Follow Me

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

ThemeForest

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

  • Roogan - Podcast Theme
  • Toucan - WooCommerce theme for WordPress shop
  • Megaphone - Podcast WordPress Theme
  • Johannes - Personal Blog Theme for Authors and Publishers
  • Opinion - Magazine WordPress Theme
  • Trawell - Travel Blog WordPress Theme
  • Pinhole - Photography Portfolio & Gallery Theme for WordPress
  • Typology - Minimalist Blog & Text Based Theme for WordPress
  • Gridlove - News Portal & Magazine WordPress Theme

View more

Calendar

אפריל 2024
א ב ג ד ה ו ש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Recent Comments

    RSS Meks Blog

    • 10 Best Knowledge Base & Wiki WordPress Themes 2021 ספטמבר 15, 2021
      Running a successful online business requires an exceptional WordPress knowledge base theme that organizes documentation and helps customers. Customization options, intuitive navigation, unique layouts, and fast responsiveness are just some of the features you need. The following 10 WordPress wiki themes represent the best options for 2021 and beyond. Explore the full range to determine […]
      Dusan Milovanovic
    • How to increase WordPress Memory Limit (quick fixes) יוני 16, 2021
      Here is a post about how to increase the memory limit in WordPress. Allowed memory size exhausted error message showed up in your WordPress installation? No worries – this is one of the most common errors in WordPress. You can apply an easy fix by increasing the memory limit in your PHP. Table of Contents […]
      Dusan Milovanovic
    • How to use (and why) WordPress sitemap plugin מרץ 1, 2021
      Did you know that by knowing how to use the WordPress sitemap plugin you can significantly improve your site’s visibility and traffic? Although it isn’t mandatory to have a sitemap on your site, having one significantly improves the site’s quality, crawlability and indexing. All this is important for better optimization, which is why we wanted […]
      Ivana Cirkovic
    • 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] ינואר 18, 2021
      You’re determined to start or improve your podcast but don’t know which podcast software to use to really make it stand out? We’ve got you! #podcasting Top 22 free and premium podcast software for your show #WordPressTips #podcasting The post 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! נובמבר 23, 2020
      Wondering how to improve digital storytelling with WordPress and build more awareness and exposure of your business? Let our guide lead the way. The post Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? ספטמבר 10, 2020
      Did you know you can use the WordPress autoposting plugin for your content efforts and improve not only your time management but your business and visibility as well? The post How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide אוגוסט 15, 2020
      Looking for ways and means to create a personal branding site? Well, look no further ’cause we’re giving away all the how-to’s to do it yourselves! The post How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings יולי 16, 2020
      Let’s take a look at some of the must-have WordPress content plugins and tools to use to improve both your UX and rankings. The post Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference יוני 9, 2020
      Missed WCEU 2020 and all the exciting stuff from there? Here are all the key takeaways and main points to remember so, take notes! The post WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide מאי 14, 2020
      Wondering how can you change WordPress username once you set up your blog or site? Read all about it in our helpful guide! The post How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic

    Text

    Distinctively utilize long-term high-impact total linkage whereas high-payoff experiences. Appropriately communicate 24/365.

    Archives