דברי מאפה מאפים עוגות ועוגיות אבקת אפייה, אבקת ג'ינג'ר, אבקת סוכר. גרידה מתפוז אחד, חמאה בטמפרטורת חדר, מיץ תפוזים, מלח, סוכר לבן או חום, פטל (טרי או קפוא), קליפות הדרים מסוכרות (אופציונלי), קמח חיטה מלאה או קמח רגיל,

סקונס חורפיים ליד התה – המלכה אליזבת מאשרת

הסקונס בבריטניה הם עיגולים או משולשים ומכילים לרוב; צימוקים, דומדמניות, גבינה או תמרים בארצות הברית הם לעתים גדולים יותר ומלבניים, ונאפים יבשים יותר ואף פירוריים. הם ממולאים לרוב ב-אוכמניות, חמוציות, אגוזים ואפילו פתיתי שוקולד ומקורי עוד יותר - ממתק "עדשים" משוקולד. בסקוטלנד ואלסטר הגרסאות המלוחות כוללות סקונס סודה לשתייה, הידועים גם כ"פארל" (לחם שטוח משולש, הנוצר כתוצאה מחיתוך של עיגול לארבעה) וסקונס תפוחי אדמה המכונים "טאטי", הדומים לפנקייק קטנים, דקים ומלוחים, עשויים מקמח תפוחי אדמה ומזכירים את ה"לאטקעס" - לביבות תפוחי אדמה יהודיות
סקונס חורפיים ליד התה - המלכה אליזבת מאשרת | עיבוד צילום: שולי סונגו
סקונס חורפיים ליד התה

הגשם שבחוץ נותן לנו הזדמנות להתענג כמו שצריך על המשקה הקלאסי של החורף – התה. ואין משהו שיותר ראוי להיות מוגש לצדו מאשר סקונס (Scone) שהן; לחמניות חמאה אנגליות, רגע לפני שהעונה הקרה מסתיימת והאביב כבר בא ונוקש באופן רשמי עכשיו אני, כי ההוא הלך.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’מתכונים כאן ישראל | אתר המתכונים של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

מחלקת התזונה של המותג Teka, יודעת לספר, כי הלחמנית מתוקה (הסקונס, בלשון יחיד) הן לחמניות מלוחות או לחמניות מתוקות מן ה-מטבח האנגלי וה-מטבח הסקוטי. על פי ויקיפדיה, הן נאפות מחיטה, שעורה או שיבולת שועל, בדרך כלל עם אבקת אפייה או מתפיח אחר.

על פי מילון מרים ובסטר (מילון וֶבּסטֶר באנגלית; Webster’s Dictionary או, כפי שהוא נקרא מאז 1982, מילון מריאם-ובסטר באנגלית: Merriam-Webster’s Dictionary, הנו סדרת מילונים שראו אור החל מן המילון אותו פרסם נוח ובסטר בראשית המאה ה-19) ייתכן, כי מקור השם; scone במילה ההולנדית “schoonbrood” (לחם לבן), המורכבת מ-schoon (טהור, נקי) ומ-brood (לחם).

בארצות הברית השם; “סקונס” מתייחס לגרסאות המתוקות של המאפה, בעוד הגרסאות המלוחות מכונות “ביסקט“. בקנדה, מכנים את כל הסוגים; “ביסקט

הדפס מתכון
סקונס חורפיים ליד התה - המלכה אליזבת מאשרת
סוגים של הסקונס; בבריטניה הם עיגולים או משולשים (שנחתכו מעיגול גדול), בארצות הברית הם לעתים גדולים יותר ומלבניים, ונאפים יבשים יותר ואף פירוריים. 'סקונס תעשייתיים' הם בדרך כלל בצקיים יותר מאלו הביתיים.  סקונס אנגלים, מכילים לרוב; צימוקים, דומדמניות, גבינה או תמרים. בארצות הברית, לחמניות סקונס הנמכרות בבתי קפה ממולאות לרוב ב-אוכמניות, חמוציות, אגוזים ואפילו פתיתי שוקולד ומקורי עוד יותר - ממתק "עדשים" משוקולד. מילויים מסורתיים יותר, הן בבריטניה והן בארצות הברית, הם תבלינים, כמו; פרג וקינמון. בסקוטלנד ואלסטר הגרסאות המלוחות כוללות סקונס סודה לשתייה, הידועים גם כ"פארל" (לחם שטוח משולש, הנוצר כתוצאה מחיתוך של עיגול לארבעה) וסקונס תפוחי אדמה המכונים "טאטי", הדומים לפנקייק קטנים, דקים ומלוחים, עשויים מקמח תפוחי אדמה ומזכירים את ה"לאטקעס" - לביבות תפוחי אדמה יהודיות. סקונס תפוחי אדמה מוגשים לרוב מטוגנים כחלק מ-ארוחת בוקר סקוטית. יצוין, כי סקונס הם מרכיב בסיסי ב'שעת התה' בסגנון דבונשייר, מכונים, גם; "סקונס של תה" ו"סקונס שמנת". כאשר סקונס צלויים הם סקונס המטוגנים ו-לא נאפים. ישנן גרסאות המכילות או מצופות גבינה, בצל, בייקון ועוד .סקונס בשפה הסקוטית כאלו מכונים "גרידל". בניו זילנד שם זה משמש לתיאור כל גרסאות הסקונס, המהווים חלק חשוב בארוחות מסורתיות.
סקונס חורפיים ליד התה - המלכה אליזבת מאשרת | עיבוד צילום: שולי סונגו
מנות
מרכיבים
  • 300 גרם קמח חיטה מלאה או קמח רגיל,
  • 110 גרם סוכר לבן או חום,
  • 8 גרם אבקת אפייה,
  • 2 גרם מלח,
  • 110 גרם מיץ תפוזים,
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת חדר,
  • 75 גרם פטל (טרי או קפוא),
  • 4 גרם אבקת ג'ינג'ר,
  • 60 גרם אבקת סוכר.
  • קליפות הדרים מסוכרות (אופציונלי),
  • גרידה מתפוז אחד,
מנות
מרכיבים
  • 300 גרם קמח חיטה מלאה או קמח רגיל,
  • 110 גרם סוכר לבן או חום,
  • 8 גרם אבקת אפייה,
  • 2 גרם מלח,
  • 110 גרם מיץ תפוזים,
  • 100 גרם חמאה בטמפרטורת חדר,
  • 75 גרם פטל (טרי או קפוא),
  • 4 גרם אבקת ג'ינג'ר,
  • 60 גרם אבקת סוכר.
  • קליפות הדרים מסוכרות (אופציונלי),
  • גרידה מתפוז אחד,
סקונס חורפיים ליד התה - המלכה אליזבת מאשרת | עיבוד צילום: שולי סונגו
הוראות
  1. ערבבו את כל הרכיבים היבשים בקערה. הוסיפו את החמאה וערבבו ביד ליצירת תערובת פירורים, הוסיפו את מיץ התפוזים ואת הגרידה וערבבו היטב. הוסיפו פטל ואת קליפות ההדרים וערבבו בזהירות. רדדו את הבצק וחתכו אותו לצורות של משולשים.סדרו את בצק המשולשים בתבנית עם נייר אפייה ואפו אותם למשך 18-20 דקות בטמפרטורה של 175 מעלות.
הערות למתכון

המתכון הובא באדיבות מחלקת התזונה של המותג Teka. מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה.

About the author

כתב מתכונים כאן ישראל

כתב מתכונים כאן ישראל

כתב מתכונים כאן ישראל, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

Topics

Featured