Home » אתר ’מפה’ מדרג במיוחד לחג שבועות את 10 המחלבות הכי טובות בארץ
טועמים בשטח

אתר ’מפה’ מדרג במיוחד לחג שבועות את 10 המחלבות הכי טובות בארץ

יצרני הגבינות ברשימה, אינם מתברר, אינם מסתפקים רק בייצור גבינות מעולות, אלא מעניקים חוויה גסטרונומית, עם מעדנייה מעוצבת או מסעדה קטנה ומסוגננת. להלן עשר המחלבות הכי טובות בארץ במקום הראשון, זכתה, מחלבת; חוות קורנמל, ואחר כך, צועדות; מחלבת צאן אל, שביל החלב – מחלבת בארי, משק יעקבס, גינת המטבח, פונדק נאות סמדר, שביל עיזים, מחלבת ברקנית, מחלבת חלב עם הרוח, ומחלבת הנוקד.
אתר ’מפה’ מדרג במיוחד לחג שבועות את 10 המחלבות הכי טובות בארץ
אתר ’מפה’ מדרג במיוחד לחג שבועות את 10 המחלבות הכי טובות בארץ

מתכננים בחג השבועות ובכלל, טיול אל הטעם שכולו גבינה, למומחי אתר ’מפה’, ולמנויים של האתר, יש חדשות טעימות עבורכם. הם דרגו והציבו על “מפת החלב” את 10 המחלבות, הכי טובות בארץ, לשנת 2010, מן התוצאות, עולה, כי במקום הראשון צועדת ’חוות קורנמל’, סמוך לכביש 40, כ-2 ק”מ מצומת טללים לכיוון שדה בוקר.

יצרני הגבינות ברשימה, אינם מתברר, אינם מסתפקים רק בייצור גבינות מעולות, אלא מעניקים חוויה גסטרונומית, עם מעדנייה מעוצבת או מסעדה קטנה ומסוגננת. להלן, עשר המחלבות הכי טובות בארץ (Ten of the best dairy country);

▼ מקום ראשון – חוות קורנמל

• סוג יין ואלכוהול, תפריט מעורב, מחלבה
• כתובת כביש 40, מדרום לצומת טללים
• טלפון; 052-2788051
• כשר ללא תעודה

אחת החוות הראשונות בתוואי דרך היין, שעלתה לקרקע ב-1997, ומאז מייצרת ברצינות ובהתמדה כמה מהגבינות הבשלות הטובות בארץ. לענת ולדניאל קורנמל, אין שום כוונה בעולם לגדול מעבר לממדים של מחלבת בוטיק. הם מתכוונים להמשיך ולגבן גבינות בקנה מידה קטן, עם הטעם המובהק של חלב עדר העיזים שגדל באקלים המדברי הייחודי.

חוץ ממחלבה, יש כאן גם מסעדה קטנה בקרון רכבת ישן ובה כמה שולחנות שמשקיפים על הוואדי. במסעדונת המקסימה הזו, אפשר לאכול כמה מנות פשוטות המבוססות בעיקרן על הגבינות המקומיות ולצידן יינות מהאזור.

בצמוד למסעדה, יש גם חנות קטנה ובה אפשר לרכוש ממיטב גבינות החווה. חוות קורנמל, היא המקום המושלם להצטיידות לפיקניק באזור, לא רק בגלל הגבינות אלא גם בגלל היינות של יקבי קדש ברנע שנמכרים ושדה בוקר כאן.

▼ מקום שני – מחלבת צאן אל

• סוג; מחלבה
• כתובת; ציפורי
• טלפון; 04-6469536, 050-9020511
• כשר

משוגעים לגבינות הם זן מיוחד במינו של אנשים. טל אליס, עבד ב-85 מחלבות ברחבי העולם, כדי לרכוש את אומנות הגבנות, וכדי להתמחות בייצור של מגוון גדול של גבינות צאן. הידע הזה מתורגם היום למבחר הולך וגדל של למעלה מעשרים סוגי גבינות המיוצרות מחלב עיזים וכבשים, ביניהן כמה מהגבינות הבשלות הטובות בארץ.

“הכבש הכחול”, גבינה חריפה נהדרת בנוסח רוקפור, היא הידועה שביניהן, אבל כדאי גם לטעום את “אבי”, גבינה ממשפחת העובש האדום שמזכירה מעט את הרבלשון, את השברה קנדידום ובכלל לפתוח את החיך ואת הראש ולטעום מבחר גדול ככל האפשר כדי ליהנות מבחר הגבינות המיוצרות בשיטות אירופאיות מסורתיות. קבוצות יכולות גם, בתיאום מראש, לסעוד את ליבן בארוחת גבינות ויין.

▼ מקום שלישי – שביל החלב – מחלבת בארי

• סוג; מחלבה
• כתובת; בארי, בתוך חנות לה מדווש-בכניסה לקיבוץ
• טלפון; 08-9949374
• כשר ללא תעודה

דן פלג, הגבן של שביל החלב, השתלם בדרום צרפת ומשם הגיע אל קיבוץ בארי, שחלב הפרות שלו כבר הוכיח את עצמו, לפחות בעיני מועצת החלב. במחלבה שבקיבוץ, מייצרים גבינות קשות, כמו; מנצ’גו ספרדית, רובלושון, גבינה צרפתית חריפה, אמנטל, גאודה, קממבר, גבינה כחולה. לגבינות של בארי, יש שמות יפים במיוחד הנושאים את אופי האזור; סחף, גררית, נגב, כלנית ועוד.

▼ מקום רביעי – משק יעקבס

• סוג; מחלבה
• כתובת כפר הרא”ה
• טלפון; 04-6366111, 052-3233525
• כשר

במחלבה המודרנית והמבהיקה של משפחת יעקבס, מגבנים גבינות מחלב עיזים, כבשים ובקר. נכון שאת הפרצוף המשופם החייכני של אב המשפחה, אפשר לראות כבר מכל מדף בסופר, אבל בעיקר מתנוסס על אריזות הגבינות הרכות והחצי הרכות.

כשמגיעים לחנות הקטנה והמטופחת שצמודה למחלבה במושב, המבחר גדול ומעניין יותר (וגם המחירים זולים מאוד באופן מפתיע); יוגורט צאן, סמיך עם טועם חמצמץ, פטה רכה מצוינת וגבינות בשלות וחצי קשות בסגנון צרפתי.

מבין הגבינות הקשות טעימות במיוחד האיטליקו, עם ניחוח אגוזי שהולך מצוין עם פסטות, והגאודה. כדאי לבקש גאודה בשלה מאד, כזו שמתיישנת במשך שמונה-עשרה חודשים על מדפי העץ, וסופגת טעמים וניחוחות מעניינים יותר מהגאודה הצעירה. גם לגורגונזולה, גבינה שקשה יחסית לייצר, צפוי עתיד מבטיח, וגם אם כרגע היא עדיין לא מושלמת בצורתה, היא טעימה מאוד.

▼ מקום חמישי – גינת המטבח

• סוג; לחם/ מאפיה, צמחוני, מחלבה
• כתובת; דרך הבוסתנים, ראש פינה
• טלפון; 04-6936263, 054-4222405
• כשר

אמירה ומארק רובין, אופים לחמים נהדרים ומגבנים גבינות צאן מעדר קטן החי ממש בלב הישוב. ביתם הזרוק הוא מעין מזכרת חיה לתקופת ההיפים של המקום, וכמה מהם עדיין חיים, ממש כאן. בימי שישי בבוקר הם מגישים בחצר ובבית פנימה את אחת מארוחות הבוקר הטובות ביותר בארץ, אם לא את הטובה שבהן.

המאפים – לחמים, לחמניות, פיצות, שבלולי קינמון, כיסוני גבינה ותרד – יוצאים שחומים מן התנור, והם מבוססים על בצק מחיטה מלאה. הלחמים מצוינים, הסלטים טריים ומקוריים ואפשר גם לקחת הביתה גבינות ומאפים ואת הקרקרים המפורסמים. זוהי לא רק ארוחת בוקר נפלאה, גם אם יקרה, אלא גם מקום מקסים במיוחד, מלא אווירה ורוגע. מומלץ בחום.

▼ מקום שישי – פונדק נאות סמדר

• סוג; יקב, בית קפה, מחלבה, מגדל אורגני
• כתובת; צומת שיזפון
• טלפון; 08-6358180
• לא כשר

מסביב מדבר צהוב ופתאום בוסתן עצי פרי, ורדים ססגוניים עם ריח כמו שפעם הדיפו פרחים, ומבנה נעים ומוצל עם חלונות מקושתים. את הפונדק מפעילים אנשי הקיבוץ הקטן נאות סמדר שמנסים לחיות בהרמוניה עם הטבע ומגדלים עדר עיזים, מטעי פירות נשירים, כמו; משמש ושזיפים, וכרמי זיתים וענבים, הכול על טהרת הגידול האורגני.

על המדפים שמן זית תערובת של הזנים סורי ונבאלי, זיתים כבושים, ואפילו יין לבן של היקב הקטן. אפשר לשבת ולנוח מתלאות הדרך על כוס קפה מצוין, שקשה למצוא כמותו גם בעיר הגדולה, לצד עוגת תפוחים ביתית וטעימה.

צלחת גבינות מקומיות מלווה בלחם ביתי, או גרנולה עם יוגורט חמצמץ של עיזים הן גם בחירות מוצלחות, אבל הכי טעים ומרענן בחום הלוהט; גלידות יוגורט נפלאות, שגדולתן בפשטותן, המבוססות על פירות אורגניים טריים מן המטע. מלקקים שם ומצטערים שאי אפשר להביא הביתה. כדאי, להצטייד להמשך הדרך המדברית גם בלדר האורגני הנהדר, אותם דפי פרי מיובשים שחלקנו זוכרים עוד מילדותם.

▼ מקום שביעי – שביל עיזים

• סוג; בית קפה, מחלבה
• כתובת; נהר הירדן 17, טל שחר
• טלפון; 08-9495964, 057-7633228
• כשר

המשק של משפחת צבן בטל שחר, הפך למחלבה, חנות לממכר גבינות, מקום לאכול אותן וגם אטרקציה לילדים בדמות אותן עזים שמספקות את החלב למפעל המשפחתי הקטן. אחד האחים לבית צבן אחראי על העדר, אחר אחראי על הגבינות.

מייצרים כאן, גבינות קשות, כמו; גאודה, צ’דר, אמנטל וטום, ולצידן גם; פטה, בולגרית, צפתית ויוגורט, הכול מחלב עזים. בימי שישי, מוגשת כאן ארוחת גבינות על המרפסת (מקורה בחורף, פתוחה בקיץ) שאינה רחוקה מהדיר, שם אפשר לסייר ולשמוע מעט על חיי העז ותהליך ייצור הגבינה.

▼ מקום שמיני – מחלבת ברקנית

• סוג; מחלבה
• כתובת; כפר יחזקאל
• טלפון; 04-6531431, 050-5292799
• כשר

בני הזוג מיכל ואבינועם ברקין, מנהלים כבר שנים מחלבה קטנה ואיכותית. גבינות הצאן של ברקנית נמכרות אמנם בסופרמרקטים ומעדניות ברחבי הארץ, אבל המחלבה שומרת על איכותה כמחלבת בוטיק משפחתית.

עדר העיזים של המחלבה ניזון ממרעה טבעי, דבר שמשפיע על איכות חומר הגלם ממנו מיוצרת הגבינה. את הידע בגבנות רכש אבינועם ב-צרפת, והוא ממשיך להשתלם ולייצר גבינות חדשות בנוסף לקלאסיקות המוכרות: גבינת סנט מור מצוינת, ולנסיי עדינה, מרסלן וטורקיז, גירסה עדינה לרוקפור.

גבינת השחת, למשל, היא גבינה חדשה שעשויה מחלב עיזים וכבשים; התבור היא גבינה טורקית מחלב כבשים, ולאחרונה, החלו לייצר

No votes yet.
Please wait...

אודות הכותב

כתב מתכונים כאן ישראל

כתב מתכונים כאן ישראל, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

הוסף תגובה

Click here to post a comment

About Author

ליהי לולו קרויץ

בלוגרית אפייה ובישול ערוץ ביוטיוב 'מטבח בקלי-קלות'.

Follow Me

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

ThemeForest

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

  • Roogan - Podcast Theme
  • Toucan - WooCommerce theme for WordPress shop
  • Megaphone - Podcast WordPress Theme
  • Johannes - Personal Blog Theme for Authors and Publishers
  • Opinion - Magazine WordPress Theme
  • Trawell - Travel Blog WordPress Theme
  • Pinhole - Photography Portfolio & Gallery Theme for WordPress
  • Typology - Minimalist Blog & Text Based Theme for WordPress
  • Gridlove - News Portal & Magazine WordPress Theme

View more

Calendar

אפריל 2024
א ב ג ד ה ו ש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Recent Comments

    RSS Meks Blog

    • 10 Best Knowledge Base & Wiki WordPress Themes 2021 ספטמבר 15, 2021
      Running a successful online business requires an exceptional WordPress knowledge base theme that organizes documentation and helps customers. Customization options, intuitive navigation, unique layouts, and fast responsiveness are just some of the features you need. The following 10 WordPress wiki themes represent the best options for 2021 and beyond. Explore the full range to determine […]
      Dusan Milovanovic
    • How to increase WordPress Memory Limit (quick fixes) יוני 16, 2021
      Here is a post about how to increase the memory limit in WordPress. Allowed memory size exhausted error message showed up in your WordPress installation? No worries – this is one of the most common errors in WordPress. You can apply an easy fix by increasing the memory limit in your PHP. Table of Contents […]
      Dusan Milovanovic
    • How to use (and why) WordPress sitemap plugin מרץ 1, 2021
      Did you know that by knowing how to use the WordPress sitemap plugin you can significantly improve your site’s visibility and traffic? Although it isn’t mandatory to have a sitemap on your site, having one significantly improves the site’s quality, crawlability and indexing. All this is important for better optimization, which is why we wanted […]
      Ivana Cirkovic
    • 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] ינואר 18, 2021
      You’re determined to start or improve your podcast but don’t know which podcast software to use to really make it stand out? We’ve got you! #podcasting Top 22 free and premium podcast software for your show #WordPressTips #podcasting The post 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! נובמבר 23, 2020
      Wondering how to improve digital storytelling with WordPress and build more awareness and exposure of your business? Let our guide lead the way. The post Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? ספטמבר 10, 2020
      Did you know you can use the WordPress autoposting plugin for your content efforts and improve not only your time management but your business and visibility as well? The post How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide אוגוסט 15, 2020
      Looking for ways and means to create a personal branding site? Well, look no further ’cause we’re giving away all the how-to’s to do it yourselves! The post How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings יולי 16, 2020
      Let’s take a look at some of the must-have WordPress content plugins and tools to use to improve both your UX and rankings. The post Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference יוני 9, 2020
      Missed WCEU 2020 and all the exciting stuff from there? Here are all the key takeaways and main points to remember so, take notes! The post WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide מאי 14, 2020
      Wondering how can you change WordPress username once you set up your blog or site? Read all about it in our helpful guide! The post How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic

    Text

    Distinctively utilize long-term high-impact total linkage whereas high-payoff experiences. Appropriately communicate 24/365.

    Archives