החמצת ירקות הייתה פופולארית במלחמת העולם השנייה נחשבה למעשה פטריוטי מעצם היותה מעשה חיסכון. כל התבלינים המשמשים בהחמצת הסלק, עלי דפנה, יין לבן וסוכר, מעניקים לסלק האדום וזהוב את הברק, המתיקות, והטעם הענוג.
מיץ הסלק מכיל זרחן, סידן, גופרית, יוד, ברזל, נחושת, פחמימות, חלבון, שומן, ויטמין B-1, ויטמין B-2, ויטמין B-3 ויטמין B-6 וחומצה פולית. הבטאין בסלק, מדמה את פעולת הכבד ומועיל בכך מאד בריפוי אנמיה ובטיהור הדם. חומרי הפיגמנט, אשר מצויים בכל חלקי צמח, מהווים מקור טוב לאנטי-אוקסידנטים רבי עוצמה, המגינים על הגוף מפני מחלות סרטן ומחלות כרוניות אחרות. לאנתוציאנידים, המצויים בסלק, גם תכונות אנטי-דלקתיות, המסייעות בהתחדשות רקמות חיבור, מסייעות לזרימת הדם ומקטינות את רמת הכולסטרול בדם. צריכת עלי הסלק עשויה לעזור בהקטנת ההתמכרות לניקוטין ולעזור בכך להיגמל מעישון.
המצרכים:
5 יחידות בינוניות סלק אדום ו-5 יחידות בינוניות סלק צהוב (במשקל כולל של 1 ק”ג)
2 כפיות זרעי כוסברה
1-1/2 כפיות זרעי חרדל צהוב
3/4 כפית זרעי שמיר
1 כפית פלפל אנגלי שלם
1/2 כפי גרגירי חילבה
1/4 כפית ציפורן
1/4 כפית פלפל אדום גרוס
4 או 5 עלי דפנה טריים
1-1/4 כוסות חומץ בן יין לבן
1-1/4 כוסות יין לבן יבש
1-1/4 כוסות מים מינרלים
1/4 כוס סוכר ועוד 2 כפות
1 כף מלח גס
אופן ההכנה:
שימו את הסלק האדום בסיר בינוני, ואת הסלק הצהוב בסיר בינוני אחר, מלאו במים, כסו והביאו לרתיחה. הנמיכו את הלהבה לבינונית ובשלו כ-30 דקות או עד להתרככות הסלק.
סננו והשאירו עד שיגיעו לטמפרטורה שבה אפשר לגעת בהם. קלפו את ראשי הסלק ופרסו לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר, העבירו לצנצנת שעברה סטריליזציה קודם לכן.
בקערה קטנה ערבבו יחד את כל התבלינים, ופזרו מעל עיגולי הסלק וכן את עלי הדפנה החתוכים באופן שווה.
בסיר קטן ערבבו את החומץ, היין, מים, סוכר והמלח, הביאו לרתיחה. מייד כשרותח למזוג לתוך הצנצנות המכילות את הסלק באופן שווה והניחו עש שיתקררו לחלוטין.
כסו את הצנצנות והכניסו למקרר למשך 7 עד 10 שעות.
הגישו קר בטמפרטורת החדר. שימורי סלק נשמרים מכוסים במקרר עד 3 שבועות.
הוסף תגובה