השוּם משמש כצמח תבלין. בעבר השום אף שימש לתיבול ושימור המזון כדי למנוע את קילקולו. השום מדרבן את פעילות תאי-דם לבנים, המהווים את חוד חנית במערכת החיסון. הוא תוקף חיידקים ווירוסים ומעודד את מערכת החיסונית של הגוף להגנה ממפני פולשים שונים.
שום כבוש
השום והבצל מוזכרים בתנ”ך פעם אחת בלבד, כאחד מהמאכלים שמזכירים בני ישראל כשהם רוצים לשוב למצרים: “זָכַרְנוּ אֶת הַדָּגָה אֲשֶׁר נֹאכַל בְּמִצְרַיִם חִנָּם אֵת הַקִּשֻּׁאִים וְאֵת הָאֲבַטִּחִים וְאֶת הֶחָצִיר וְאֶת הַבְּצָלִים וְאֶת הַשּׁוּמִים”
השום מכיל את חומצת האמינו אליצין, חומר זה אחראי לריחו האופייני של השום ולתכונתיו הרפואיות המיוחדות הדומות לפניצילין בשום יש שמן נדיף המכיל תרכובות גופרית, אשר ביחד עם הסלניום, ויטמין A, וויטמין C בו הופכים אותו לאנטי-אוקסידנט רב עוצמה.
השום מדרבן את פעילות תאי-דם לבנים, המהווים את חוד חנית במערכת החיסון. הוא תוקף חיידקים ווירוסים ומעודד את מערכת החיסונית של הגוף להגנה ממפני פולשים שונים.
השום מוכר כמונע מחלות. יש בו חומר אנטיביוטי טבעי אשר מעכב הצטננות ושפעת. צריכת שום משפרת את מחזור הדם,מקטינה את הלחץ-דם ואת רמת הכולסטרול LDL בדם. כן הוא מעלה את רמת הכולסטרול הטוב HDL.
המצרכים:
500 גרם שום קלוף
1 פלפל אדום גדול או לחלופין 2 פלפלים חריפים (צ’ילי) קצוץ
4 כוסות חומץ לבן מזוקק
1/3 1 כוסות סוכר לבן
1 כפית גרגרי חרדל יבשים
1 כפית זרעי סלרי יבשים
אופן ההכנה:
הניחי את שיני השום בקערה, את שיני השום הגדולים יש לחתוך לשניים. הוסיפי את הפלפל הקצוץ.
בסיר גדול ערבבי את החומץ והסוכר, את זרעי החרדל וזרעי הסלרי שימים בשקית בד או צררי בפיסת בד נקייה וקשרי היטב. הכניסי את שקית התבלינים לסיר תערובת החומץ והסוכר.
בשלי על אש בינונית והביאי את התערובת עם שקית התבלינים לרתיחה. הרתיחי במשך כ- 5 דקות. הוסיפי את השום והפלפל והמשיכי להרתיח עוד כ – 5 דקות.
הסירי מהאש והרחיקי את שקית התבלינים. העבירי את השום לצנצנת זכוכית מחוטאת עד לגובה של 2.5 סנטימטר מפתח הצנצנת מלאי בנוזל עד לגובה של כ-סנטימטר מפתח הצנצנת.
אפסני במקרר במשך שלושה שבועות לפני השימוש.
המבוא לוח מאתר גאמנון
ומ-ויקיפדיה
הוסף תגובה