אמפנדה ארגנטינאית
אמפנדה ארגנטינאית
מצרכים:
מילוי:
800 גרם בשר או עוף
1 בצל
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום
4 כפיות מלח
3 כפיות פלפל
2 כפיות שום טחון
2 כפות אורגנו
2 כפיות פפריקה חריפה
1 כפית כמון
(התבלינים הנ”ל לא חובה, לפי הטעם שלכם)
3 ביצים קשות
שני גבעולים בצל ירוק.
בצק:
1 קג קמח
200 גרם מרגרינה
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מילוי:
להרתיח את הבשר במים רותחים ואחר כך לחתוך לקוביות.
לחתוך דק את הבצל ולטגן קלות, להוסיף את הבשר לבצל עם קצת מיים מההרתחה,ניתן להוסיף מלח פלפל שום אורגנו פפריקה כמון לפי הטעם, ולבשל כ 10 -15 דקות.
לתת למילוי להתקרר.
להוסיף ביצים קשות חתוכות לקוביות
להוסיף בצל ירוק קצוץ.
לערבב הכל יחד.
בצק:
לערבב את הקמח עם מים חמים עד שהוא הופך לבצק
ללוש ולאחר מכן להשאיר את הבצק כשעה בתוך קערה מכוסה.
לרדד את הבצק בעזרת מערוך. עובי הבצק צריך להיות קצת פחות מחצי ס”מ.
לקרוץ עיגולים בקוטר כ12 ס”מ להכניס את המילוי ולהדק.
לאפות בתנור על חום גבוה עד שהאמפנדות מקבלות גוון זהוב.
חשוב להכין קודם את המילוי כדי שהבצק לא יתייבש.
בתיאבון.
המתכון הובא באדיבות el lobo – הזאב פורטל המטיילים בדרום אמריקה
הוסף תגובה