מהמטבח הפרואני
מהמטבח הפרואני
מצרכים:
מקור – לימה פרו
1 קג סטייק (במקור חזיר אבל אפשר גם בקר)
300 גרם פולי סויה שחורים
1 כוס יין לבן
1 פלפל אדום חריף קצוץ דקדק
1 כף חרדל
קורנית, עלי דפנה, מלח ופלפל לפי הטעם.
אופן ההכנה:
להשרות את פולי הסויה כל הלילה במים קרים עם הקורנית ועלי הדפנה.
להוסיף מלח ופלפל ואת הפלפל החריף ולבשל על אש קטנה מקסימום שעה.
למרוח את החרדל על הבשר ולפזר קצת פלפל.
להכניס לתנור על חום בינוני.
לאחר 20 דקות לשפוך על הבשר כוס מיים ולאחר מכן את כוס היין.
להשאיר את הבשר בתנור עד שיתבשל לפי טעמכם כשמידי פעם שופכים שוב מהרוטב שבתבנית על הבשר.
להגיש חם עם הסויה.
בתאבון.
בתיאבון.
המתכון הובא באדיבות el lobo – הזאב פורטל המטיילים בדרום אמריקה
הוסף תגובה