אין כמו מרק טוב לחימום הגוף והנפש בחורף. ואפילו כשמזג האויר שומר על טמפרטורות נאות
הידעת? מוצאו של הצמח מאזורי האנדים בדרום אמריקה. הצמח נמצא בפרו, באקוודור ובצ’ילה ומינים קרובים לו נמצאו גם באיי גלפגוס. גם בתרבות הקדומה של מקסיקו ניתן למצוא עדויות לקיומן של העגבניות. צמח העגבניות הובא לראשונה, ממקסיקו לאיטליה במאה ה- 16 ושימש בתחילה כצמח נוי. רק מאוחר יותר הפך להיות צמח מאכל. מאיטליה, התפשט הגידול למרבית ארצות אירופה. לארץ הובא הצמח על ידי נזירים צרפתיים רק במאה ה- 19.
215_tomato_supe_oo1.jpg
בעגבנייה 15% ויטמין A.
35% ויטמין C
ו- 2% ברזל ועוד.
כוחה של העגבנייה טמון ברסק אותו מכינים ממנה, העוזר לשמור
על לב בריא ומונע את סרטן הערמונית.
בעת בישול העגבנייה בשמן, משתחרר ממנה חומר נוגד חמצון רב עוצמה, הוא הליקופן. מסיבה זו, יש להוסיף בעת בישול העגבנייה, מעט שמן, המשמש זרז בתהליך מיצויו ממנה.
טיפ:
קילוף העגבנייה יקל עליכם אם…
תשפשפו את קליפתה בחלקו הקהה של הסכין.
או…
תטבלו את העגבנייה במים רותחים למשך דקה ואח”כ
תעביר ואותה למים קרים.
או…
תתקעו בעגבנייה מזלג, תעבירו אותה מעל אש ותטבלו אותה במים קרים.
תמיד כיף להכין מרק, להכניס למקרר ולחמם בערב, כשחוזרים מהעבודה והפעם טיראן מערכות מזון ממליצים על מרק בקלי קלות:
המצרכים:
½ 1 כוס מיץ עגבניות
2 כפות עגבניות כתושות
1 שן שום כתוש
½ כפית ריחן
¼ כפית אורגנו
פלפל לבן ושחור
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בסיר קטן מביאים לרתיחה, משאירים על אש קטנה ומגישים.
* המידע על העבנייה הובא מטעם מועצת הירקות.
* מובא באדיבות טיראן מערכות מזון ובאמצעות אתר נשים ברשת – נש”ר
הוסף תגובה