צמצצ
סילפאנצ´ו – silpancho – מהמטבח בוליביאני
סילפאנצ´ו – silpancho – מהמטבח בוליביאני, הינה ארוחה מלאה שמקורה בלה-פאס, העיר החיה והתוססת בעלת ריחות וצבעים המיוחדים רק לה. לה-פס, היא העיר הגבוהה ביותר בעולם וממוקמת בעמק שיצר נהר לה-פאס בין ההרים הגבוהים והמושלגים שמסביבה.
מצרכים:
ל-8 סועדים.
3/4 ק”ג בשר בקר
6 ביצים
6 תפו”א גדולים
1.5 כוסות אורז
פירורי לחם
ענף פטרוזיליה
1/2 כוס בצל קצוץ
2 פלפלים חריפים קצוצים
1 עגבנייה
שמן
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
יש לחתוך את הבשר לפילטים, לתבל במלח פלפל ופטרוזיליה. לדפוק את הבשר על גבי משטח פירורי לחם עד שיהיה דק מאוד. לטגן את הבשר משני הצדדים.
לקלף את תפו”א לבשל במיים ולחתוך לפרוסות. לבשל את האורז במים עם מלח.
להכין רוטב מהבצל הקצוץ העגבנייה והפלפל החריף. לטגן את הביצים (ביצה עין)
ההגשה:
לשים את האורז בצלחת. תפו”א בצדדים, על האורז לשים את הבשר ומעליו הביצה והרוטב.
בתיאבון.
באדיבות el lobo – הזאב פורטל המטיילים בדרום אמריקה
הוסף תגובה