Home » מתכוני ארטישוק | של יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב
ג’אקומו ויולה ירקות

מתכוני ארטישוק | של יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב

אם אתם מחובבי הארטישוק, הקוץ, סליחה, הירק הנפלא הזה; אנו ממליצים לנסות כמה מן המתכונים שהבאנו כאן באדיבות ג’אקומו פיאלקוב. כדאי שתקראו כמה פרטים נוספים על הירק המעניין הזה ואם לא טעמתם אותו עדיין. אם חיפשתם את מתכונים של; ארטישוק בנוסח יהודי רומא, צלעות עגל וארטישוק, ריזוטו ארטישוק, ארטישוק במילוי פרמזן וצלפים, ארטישוק א-לה רומנה, לחצו כאן.
מתכוני ארטישוק | של יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב
מתכוני ארטישוק | של יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב

הגיעה עונת הארטישוק. השווקים מלאים בפרי-ירק המוזר הזה ומחיריו ירדו פלאים לאחרונה. משנה לשנה הולך הארטישוק ותופס מקום נכבד יותר במטבח הישראלי ומספר אוהדיו הולך וגדל. אם אתם מחובבי הארטישוק, כדאי שתקראו כמה פרטים נוספים על הירק המעניין הזה ואם לא טעמתם אותו עדיין, אנו ממליצים לנסות כמה מן המתכונים שהבאנו כאן.

רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן נעיםבפייסבוקאו בטוויטר.

█ ארטישוק בנוסח יהודי רומא

החומרים:

  • 8 ארטישוקים, צעירים ביותר
  • 1 לימון טרי
  • 1 בקבוק שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור, טחון טרי

רצוי להשתמש בארטישוקים צעירים, בתחילת העונה ולדאוג לבחור בקטנים ובסגורים ביותר.

אופן ההכנה:

1. מנקים את הארטישוקים, מסלקים את העלים הקשים וקוטמים את קצותיהם של שאר העלים עד אשר נשארים העלים הרכים בלבד וחלקו הרך של הגבעול.
2. חוצים את הלימון ומשפשפים בו היטב את הארטישוק כדי למנוע את השחרתו.
3. ממלאים סיר בשמן זית, ממליחים ומפלפלים ומביאים עד לכמעט רתיחה.
4. מכניסים לסיר את הארטישוקים ומבשלים על אש קטנה עד שהם נפתחים.
5. מורידים מהאש, מניחים להתקרר ומכניסים למקרר ל-24 שעות לפחות.

█ ארטישוק א-לה רומנה

ארטישוק באיטליה, הינו כמעט מאכל עממי. בעונת פברואר מרץ כאשר הארטישוקים מבשילים, ניתן למצוא בשווקים סוגים רבים ושונים של ירק מיוחד זה. הארטישוק האיטלקי הינו רך יותר ומכיל בתוכו מעט מאוד ”שערות” שבהן מצטיין הארטישוק שלנו.

ארטישוק א-לה רומנה | אילוסטרציה
ארטישוק א-לה רומנה | אילוסטרציה

את הארטישוק האיטלקי מבשלים עם הגבעול הניתן לאכילה, כמוהו גם את מרבית עלי התפרחת של הירק. כדי להצליח להתקרב ולוא גם במעט למתכוני ארטישוק איטלקי יש לבחור בארטישוקים צעירים, קטנים ביותר וסגורים לגמרי.

החומרים:

  • 6 ארטישוקים, צעירים ביותר
  • 400 גר’ תרד, קצוץ
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • מיץ מלימון אחד
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 1/4 חבילה חמאה
  • מלח

אופן ההכנה:
1. מנקים את הארטישוקים, מסלקים את העלים הקשים וקוטמים את קצותיהם של שאר העלים.
2. מאדים את התרד בסיר בתוספת 2 כפות שמן זית, חמאה, מלח ושום.
3. מבשלים במים את הארטישוקים השלמים עם הגבעול, עד אשר הגבעול מתחיל להתרכך מעט.
4. מורידים מהאש ומניחים להתקרר.
5. לאחר שהארטישוקים התקררו, מסלקים בעזרת כפית את כל ה”שערות” שבלב הארטישוק.
6. את החלל שנוצר ממלאים בתרד המבושל.
7. משרים את הארטישוקים במישרה של שמן זית ומיץ לימון.

█ ארטישוק במילוי פרמזן וצלפים

ארטישוק במילוי פרמזן וצלפים של יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב | עיבוד צילום: שולי סונגו
ארטישוק במילוי פרמזן וצלפים של יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב | עיבוד צילום: שולי סונגו

החומרים:

  • 4-5 ארטישוקים גדולים
  • 1 ספל פירורי לחם
  • 1/2 ספל גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 גבעול סלרי חתוך דק
  • 3 כפיות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 פילטים של אנשובי מעוכים לממרח
  • 2 כפיות צלפים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3-4 כוסות מים

אופן ההכנה:

מתכוני ארטישוק

1. מערבבים הקערה את פירורי הלחם, הפרמזן, הסלרי, הפטרוזיליה, האנשובי, הצלפים, שמן הזית והשום.
2. מתבלים בחצי מכמות המלח ובפלפל שחור.
3. חותכים בסכין את השליש העליון של כל אבוקדו, מסלקים את כל העלים הקשים וחותכים את הגבעול.
4. משתמשים במספריים לקיצוץ חלקם העליון של שתי שורות של העלים החיצוניים.
5. מברישים את החלק החתוך של הארטישוקים במיץ לימון. משתמשים בכפית ושולפים בעזרתה את החלק הפנימי של הארטישוקים המכיל את העלים הסגולים והשערות.
6. ממלאים את הארטישוקים במילוי. מניחים אותם בסיר, מכסים במים ומוסיפים את שארית מיץ הלימון והמלח.
7. מבשלים על אש קטנה במשך כ-50 דקות עד שעה.
8. מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם שמן זית וגבינת פרמזן מגוררת מעל.

█ ריזוטו ארטישוק

החומרים:

  • 2 ארטישוקים בינוניים
  • 2 כפות חמאה
  • 1 לימון
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2 פטריות פורטובלו
  • 2.5 כוסות ציר מרק עוף
  • 1 בצל יבש קצוץ
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כוס אורז ריזוטו
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 כפית פטרוזיליה קצוצה.

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הארטישוק במים עם מיץ מחצי לימון במשך כ-40 דקות.
2. מסלקים את החלקים הקשים, מוציאים את ה”שערות” וחותכים את הארטישוקים לרצועות צרות.
3. שמים במחבת את שמן הזית, מטגנים מעט את הבצל, מוסיפים את השום והפטריות הקצוצות ומטגנים במשך כ-10 דקות על אש קטנה.
4. מוסיפים את היין, ממליחים ומפלפלים ומבשלים על אש גבוהה עד שחצי מכמות הנוזלים מתאדה.
5. במקביל, שמים בסיר מעט שמן זית, מוסיפים את הריזוטו ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף.
6. מוסיפים חצי כוס מציר מרק העוף, ומבשלים תוך בחישה עד שכל הנוזלים נספגו.
7. מוסיפים חצי כוס מרק נוספת ומבשלים שוב עד שנספג. ממשיכים כך עד שהאורז מבושל אל דנטה.
8. מורידים את האורז מהאש, מוסיפים את הפרמזן, בוחשים היטב.
9. מוסיפים את הארטישוק המבושל והפטריות, על ערימת האורז, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים מייד.

█ צלעות עגל וארטישוק

החומרים:

  • 4 פרוסות צלעות עגל בעובי של כ-2 ס”מ כל אחת
  • 1/2 פלפל ירוק, פלפל כתום, פלפל אדום ופלפל צהוב, קצוצים לפרוסות דקות.
  • 1/2 כוס ציר מרק עוף
  • 3 עלי טימין קצוצים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 קופסה לבבות ארטישוק משומרים
  • מלח פלפל שחור טחון טרי
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
1. מסירים את השומן המיותר מצלעות העגל, ומורחים אותם בפלפל שחור שנטחן זה עתה.
2. במחבת מתכת עבה (עם ידית מתכת) המתאים גם לאפייה בתנור, מורחים שכבה דקה של שמן זית. שמים בתבנית את הצלעות ומטגנים במשך 4-5 דקות על אש נמוכה, עד שהן משחימות מעט.
3. מוציאים את הצלעות מן המחבת ושמים בצד.
4. שמים במחבת את הפלפלים הצבעוניים הקצוצים עם ציר מרק העוף ומרתיחים במשך 5 דקות.
5. מוסיפים פנימה את לבבות הארטישוק, ממליחים ומבשלים 5 דקות נוספות על אש בינונית.
6. מחזירים למחבת את הצלעות ומניחים מתערובת הארטישוק והפלפלים על הצלעות.
7. מכסים בנייר אלומיניום ומעבירים לתנור בחום של 200 מעלות למשך כ-25 דקות, או עד שבשר העגל מתרכך.
8. בעת ההגשה מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

על נפלאות הארטישוק – לחצו כאן

_________

המאמר והמתכונים מובאים באדיבות האתר האיטלקי – של יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב.

No votes yet.
Please wait...

אודות הכותב

יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב

הוסף תגובה

Click here to post a comment

About Author

ליהי לולו קרויץ

בלוגרית אפייה ובישול ערוץ ביוטיוב 'מטבח בקלי-קלות'.

Follow Me

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

ThemeForest

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

  • Roogan - Podcast Theme
  • Toucan - WooCommerce theme for WordPress shop
  • Megaphone - Podcast WordPress Theme
  • Johannes - Personal Blog Theme for Authors and Publishers
  • Opinion - Magazine WordPress Theme
  • Trawell - Travel Blog WordPress Theme
  • Pinhole - Photography Portfolio & Gallery Theme for WordPress
  • Typology - Minimalist Blog & Text Based Theme for WordPress
  • Gridlove - News Portal & Magazine WordPress Theme

View more

Calendar

אפריל 2024
א ב ג ד ה ו ש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Recent Comments

    RSS Meks Blog

    • 10 Best Knowledge Base & Wiki WordPress Themes 2021 ספטמבר 15, 2021
      Running a successful online business requires an exceptional WordPress knowledge base theme that organizes documentation and helps customers. Customization options, intuitive navigation, unique layouts, and fast responsiveness are just some of the features you need. The following 10 WordPress wiki themes represent the best options for 2021 and beyond. Explore the full range to determine […]
      Dusan Milovanovic
    • How to increase WordPress Memory Limit (quick fixes) יוני 16, 2021
      Here is a post about how to increase the memory limit in WordPress. Allowed memory size exhausted error message showed up in your WordPress installation? No worries – this is one of the most common errors in WordPress. You can apply an easy fix by increasing the memory limit in your PHP. Table of Contents […]
      Dusan Milovanovic
    • How to use (and why) WordPress sitemap plugin מרץ 1, 2021
      Did you know that by knowing how to use the WordPress sitemap plugin you can significantly improve your site’s visibility and traffic? Although it isn’t mandatory to have a sitemap on your site, having one significantly improves the site’s quality, crawlability and indexing. All this is important for better optimization, which is why we wanted […]
      Ivana Cirkovic
    • 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] ינואר 18, 2021
      You’re determined to start or improve your podcast but don’t know which podcast software to use to really make it stand out? We’ve got you! #podcasting Top 22 free and premium podcast software for your show #WordPressTips #podcasting The post 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! נובמבר 23, 2020
      Wondering how to improve digital storytelling with WordPress and build more awareness and exposure of your business? Let our guide lead the way. The post Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? ספטמבר 10, 2020
      Did you know you can use the WordPress autoposting plugin for your content efforts and improve not only your time management but your business and visibility as well? The post How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide אוגוסט 15, 2020
      Looking for ways and means to create a personal branding site? Well, look no further ’cause we’re giving away all the how-to’s to do it yourselves! The post How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings יולי 16, 2020
      Let’s take a look at some of the must-have WordPress content plugins and tools to use to improve both your UX and rankings. The post Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference יוני 9, 2020
      Missed WCEU 2020 and all the exciting stuff from there? Here are all the key takeaways and main points to remember so, take notes! The post WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide מאי 14, 2020
      Wondering how can you change WordPress username once you set up your blog or site? Read all about it in our helpful guide! The post How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic

    Text

    Distinctively utilize long-term high-impact total linkage whereas high-payoff experiences. Appropriately communicate 24/365.

    Archives