המנות האחרונות הן תפארת המטבח האיטלקי. ישנן כמה מנות אחרונות איטלקיות ששמען יצא בעולם כולו כמו; טירמיסו, פנקוטה, זביונה ועוגות השקדים והאגוזים המיוחדות.
החומרים:
1 ליטר שמנת מתוקה
14 גרם ג’לטין
כוס אחת סוכר
1/2 כוס מים
2 חבילות סוכר וניל
אופן ההכנה:
פנקוטה. צילום; יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב
ממיסים את הג’לטין במעט שמנת.
שמים בסיר את שאר השמנת, הג’לטין המומס וסוכר הווניל ומביאים לרתיחה. מורידים מן האש ומקררים מעט.
שמים בסיר את הסוכר והמים ויוצרים קרמל. לדאוג שהקרמל יהיה דליל למדי.
בצלוחיות הגשה שמים כף אחת של קרמל ושופכים מעל את השמנת המבושלת.
מקררים במקרר עד שמתקשה.
מוציאים מהמקרר, עם סכין משחררים מעט את הפנקוטה מדופנות הקעריות והופכים כל קערית על צלוחית הגשה.
_________
המתכון מובא באדיבות האתר האיטלקי – של יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב.
הוסף תגובה