Home » פפרדלה א-לה גרנד ג’אקומו
ג’אקומו ויולה

פפרדלה א-לה גרנד ג’אקומו

המומחה למטבח האיטלקי ג’אקומו משתף אותנו בחוויות מסע לארץ המגף וגם מצרף מתכון; אני נוהג לבחור מסעדה לפי ריח האוכל המקביל את פני בכניסה. מסעדות המדיפות ריחות ניקיון וסטריליות אינן המסעדות שאני בוחר להתענג בהן מאוכל.
פפרדלה א-לה גרנד ג’אקומו
ושוב אנחנו אנחנו ברומא. אני בוחר לאכול הערב בטרסטוורה, זהו אזור הבילוי בצידו השני של הטיבר (Tevere באיטלקית). אפשר להגיע לשם ברגל, המרחק לא גדול במיוחד, כמה קילומטרים ספורים, אבל אנחנו כבר הרוסים והרגליים שלנו לא יעמדו במשימה. אנחנו מחליטים להשתמש בתחבורה הציבורית. הרכבת התחתית לא מגיעה לשם ויש צורך להשתמש באוטובוס.

Papardelle_Giacommo_140k-n_id=6498_01.jpg

כרטיסי אוטובוס אינם נמכרים באוטובוסים או באוטומטים מיוחדים לכך אלא, למרבית הפליאה, בחנויות טבק וסיגריות. יכול להיות שזו הסיבה לכך שבאיטליה יש מספר גדול כזה של מעשנים. אם יפסיקו לעשן ויסגרו את חנויות הטבק, הדבר עלול למוטט את כל התחבורה הציבורית.

אוטובוס 63 בוויה טריטונה לוקח אותנו עד ללארגו ארג’נטינה ומשם טראם מודרני עד לטרסטוורה.

אנחנו טועים ויורדים בתחנה השנייה, וחוזרים ברגל. כבר חשוך בחוץ והרחובות הצרים מוארים בפנסים צבעוניים. מכל צד מסעדות ובארים. פה ושם עומדים רוכלים, רובם זרים, המציעים כל מיני מזכרות לתיירים, מקלות קטורת, חולצות טי עם הדפסי אתרים ברומא ופסלוני פלסטיק זוועתיים. בפתחי המסעדות עומדים המלצרים ומנסים למשוך סועדים אל מסעדותיהם דווקא.

אנחנו מהלכים בסמטאות, ברובן אין אפילו מדרכות, סופגים את הריחות ומגרים את בלוטות הטעם. אט אט הרעב מתחיל להצטבר ומראה את נוכחותו בצביטות קלות בבטן. מעניין עד כמה גדול תפקידם של הריחות בגירוי הרעב. אני נוהג לבחור מסעדה לפי ריח האוכל המקביל את פני בכניסה. מסעדות המדיפות ריחות ניקיון וסטריליות אינן המסעדות שאני בוחר להתענג בהן מאוכל.

בפינת אחת הסמטאות אנחנו מוצאים מסעדה נחמדה עם שולחנות בחוץ. קריר מעט עדיין והמקום מחומם בתנורי גז על עמודים גבוהים. אני נכנס לפתח המסעדה ומרחרח. בדיוק לטעמי בהמשך, אני מגלה שלא טעיתי בבחירה. הפעם נאכל ארוחה איטלקית טיפוסית ואני מקפיד לעשות זאת לפי כל הכללים.

כמנה ראשונה אני מזמין אנטיפסטי-ירקות עבורי, פירות ים עבור טניצ’קה. אין כאן הפתעות מיוחדות אבל הכול עשוי ומתובל בדיוק בכמויות הנכונות. המלצר אינו סימפטי במיוחד, אולם הוא זריז להפליא הוא מבקש לדעת מה נרצה בהמשך ואני דוחה אותו עד לסיום האנטיפסטי. הפעם, איננו ממהרים ואני רוצה לעשות זאת כראוי. כמו שאוכלים באיטליה.

giacommo_t180_2-2-05_01.jpg

עכשיו, אנחנו מזמינים מנות פסטה, לזניה לטניצ’קה ופפרדלה א-לה גרנד דוקה עבורי. פפרדלה היא פסטה שטוחה רחבה למדי, חתוכה בצורה גסה ורוטב גרנד דוקה הוא רוטב שטעמתי פעם אחת במסעדת לה פונטנלה סיסטינה, אצל רוברטו פפי ידידי ומאז זהו הרוטב האהוב עלי במיוחד.

בתפריט המסעדה לא מופיע רוטב כזה והמלצר מציע לבדוק במטבח. הוא חוזר עם השף שמבקש לדעת באיזה רוטב מדובר. קרוב לוודאי שזו המצאה פרטית של רוברטו פפי. אני מנסה להסביר לו והוא קורא לבעלים. בחור צעיר ונחמד, שהאנגלית שלו מעולה. הוא מציע לי לגשת למטבח ולהסביר שם בדיוק מה אני רוצה. אני מסכים. משאיר את טניצ’קה בידיו של הבעלים ויורד למטבח.

מהומת אלוהים. אני מקבל סינר וכובע טבחים – לו רק יכולתי למצוא מישהו שיצלם אותי – ומציעים לי להכין את הרוטב בעצמי. נראה לי שהם מנסים להתבדח על חשבוני. אם כבר הגעתי עד כאן, בבקשה. אני מבקש מאחד מהם לבשל עבורי פפרדלה, ’אל-דנטה’ כמובן.

במחבת גדולה אני שם מעט שמן זית ומוסיף לו שתי שיני שום. כאשר השום מתחיל להשחים אני מוציא את שיני השום וזורק אותן. כעת אני מחליש את האש ומוסיף למחבת פרוסות פנצ’טה עם שומן, חצי דקה מאוחר יותר אני שופך פנימה כוס שמנת מתוקה, מביא לרתיחה ומוסיף שתי כפות קוניאק וכף אחת עגבניות מרוסקות. מעט מלח וזהו. עכשיו, אני מוסיף את הפפרדלה המבושלת למחבת, מקפיץ פעמיים ומעביר לצלחות.

השף, מכניס מזלג, מסובב אותו ושולף לעצמו לטעימה. שקט מוחלט משתרר במטבח. הוא טועם, לוקח את המזלג וטועם פעם נוספת, מלקק את שפתיו ומזמין את כולם להצטרף. זהו סימן שיש על מה לדבר.

אני זוכה במחיאות כפיים סוערות ובליווי של כל הטבחים אל השולחן שלנו, עם המנה המוכנה. קרוב לוודאי שבפעם הבאה זה כבר יופיע אצלם בתפריט. הינה מתכון;

פפרדלה א-לה גרנד ג’אקומו

החומרים:

1 חבילה פטוצ’יני או פפרדלה
מעט שמן זית
2 שיני שום מעוכות
3 פרוסות בייקון
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפות קוניאק
2 כפות עגבניות מרוסקות

אופן ההכנה:

Papardelle_140k-n_20-3-05_01.jpg

מבשלים את הפסטה אל דנטה. בזמן שהפסטה מתבשלת, שמים את השום במחבת עם שמן זית ומטגנים קלות.

כאשר השום, מתחיל להשחים מוציאים את שיני השום וזורקים אותן.

מחלישים את האש ומוסיפים למחבת פרוסות הבייקון.

אחרי חצי דקה שופכים פנימה כוס שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה.

מוסיפים שתי כפות קוניאק, כף אחת עגבניות מרוסקות ומעט מלח.

מוסיפים למחבת את הפפרדלה המבושלת, מקפיצים פעמיים ומעביר לצלחות.

__________

באדיבות האתר האיטלקי – של יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב.

No votes yet.
Please wait...

אודות הכותב

כתב מתכונים כאן ישראל

כתב מתכונים כאן ישראל, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

הוסף תגובה

Click here to post a comment

About Author

ליהי לולו קרויץ

בלוגרית אפייה ובישול ערוץ ביוטיוב 'מטבח בקלי-קלות'.

Follow Me

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

ThemeForest

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

  • Roogan - Podcast Theme
  • Toucan - WooCommerce theme for WordPress shop
  • Megaphone - Podcast WordPress Theme
  • Johannes - Personal Blog Theme for Authors and Publishers
  • Opinion - Magazine WordPress Theme
  • Trawell - Travel Blog WordPress Theme
  • Pinhole - Photography Portfolio & Gallery Theme for WordPress
  • Typology - Minimalist Blog & Text Based Theme for WordPress
  • Gridlove - News Portal & Magazine WordPress Theme

View more

Calendar

מרץ 2024
א ב ג ד ה ו ש
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Recent Comments

    RSS Meks Blog

    • 10 Best Knowledge Base & Wiki WordPress Themes 2021 ספטמבר 15, 2021
      Running a successful online business requires an exceptional WordPress knowledge base theme that organizes documentation and helps customers. Customization options, intuitive navigation, unique layouts, and fast responsiveness are just some of the features you need. The following 10 WordPress wiki themes represent the best options for 2021 and beyond. Explore the full range to determine […]
      Dusan Milovanovic
    • How to increase WordPress Memory Limit (quick fixes) יוני 16, 2021
      Here is a post about how to increase the memory limit in WordPress. Allowed memory size exhausted error message showed up in your WordPress installation? No worries – this is one of the most common errors in WordPress. You can apply an easy fix by increasing the memory limit in your PHP. Table of Contents […]
      Dusan Milovanovic
    • How to use (and why) WordPress sitemap plugin מרץ 1, 2021
      Did you know that by knowing how to use the WordPress sitemap plugin you can significantly improve your site’s visibility and traffic? Although it isn’t mandatory to have a sitemap on your site, having one significantly improves the site’s quality, crawlability and indexing. All this is important for better optimization, which is why we wanted […]
      Ivana Cirkovic
    • 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] ינואר 18, 2021
      You’re determined to start or improve your podcast but don’t know which podcast software to use to really make it stand out? We’ve got you! #podcasting Top 22 free and premium podcast software for your show #WordPressTips #podcasting The post 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! נובמבר 23, 2020
      Wondering how to improve digital storytelling with WordPress and build more awareness and exposure of your business? Let our guide lead the way. The post Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? ספטמבר 10, 2020
      Did you know you can use the WordPress autoposting plugin for your content efforts and improve not only your time management but your business and visibility as well? The post How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide אוגוסט 15, 2020
      Looking for ways and means to create a personal branding site? Well, look no further ’cause we’re giving away all the how-to’s to do it yourselves! The post How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings יולי 16, 2020
      Let’s take a look at some of the must-have WordPress content plugins and tools to use to improve both your UX and rankings. The post Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference יוני 9, 2020
      Missed WCEU 2020 and all the exciting stuff from there? Here are all the key takeaways and main points to remember so, take notes! The post WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide מאי 14, 2020
      Wondering how can you change WordPress username once you set up your blog or site? Read all about it in our helpful guide! The post How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic

    Text

    Distinctively utilize long-term high-impact total linkage whereas high-payoff experiences. Appropriately communicate 24/365.

    Archives