mafe02.jpg
430_ogot_topen_01.jpg
סלסלות קרם וניל
החומרים:
החומרים לבצק:
1 ביצה או 2 חלמונים.
200 גר’ חמאה או מרגרינה.
2/3 כוס אבקת סוכר.
גרידה מלימון אחד.
חבילת קמח “אוסם” תופח מאליו.
1 סוכר וניל
למילוי:
2/3 כוס אבקת סוכר
200 גר’ חמאה או
מרגרינה בטעם חמאה
2 קופסאות אינסטנט פודיניג בטעם וניל
¾ 1 כוסות חלב
1 כוס ליקר קיראסאו
100 גר’ שבבי שקדים קלויים
50 גר’ דובדבנים מסוכרים
אופן ההכנה:
להכניס את כל חומרי הבצק לקערת המערבל, לערבב עד לקבלת בצק אחיד, לעטוף בניילון ולהשהות במקרר כחצי שעה.
לרפד תבניות קטנות בקוטר של 6-7 ס”מ בבצק פריך בעובי של 4-5 מ”מ ולאחר מנוחה של ¼ שעה לחורר, ולאפות בחום גוב של 225 מעלות.
לאחר הקירור, מוצאים מן התבניות ומכינים את הקרם למילוי.
הקרם למילוי:
את החמאה: עם אבקת הסוכר מקציפים היטב במערבל עד היות העיסה קצפית, חלקה ואוורירית.
בינתיים מערבבים את אבקת הפודינג בחלב.
את הפודינג הגמור מוסיפים, לאט ולסרוגין, לתוך החמאה שבמערבל ולבסוף מוסיפים את הקיראסאו.
ממלאים את הסלסלות.
הצעת הקישוט כפי שמופיעה בתמונה למעלה: מומלץ לעטר מסביב בדובדבנים ושכבי שקדים קלויים.
טורט תופין שוקולד
החומרים:
8 ביצים
¼ 1 כוסות סוכר
4 כפות אבקה שוקומן אוסם
¾ 1 כוסות קמח אוסם תופח מאליו
לקרם:
100 גר’ שוקולד (מומס על אמבט מים)
250 גר’ חמאה
¼ 1 כוס אבקת סוכר
5 כפות אבקה שוקומן אוסם
3 חלמונים
1 כוסית ליקר שוקולד
לציפוי:
100 גר’ שוקולד מריר מגורד.
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים והסוכר (מערבבים את אבקת השוקומן בקמח) אופים ומקררים.
הכנת המילוי:ממסים את השוקולד על אמבט מים (לא חמים מדי).
מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר ומוסיפים את אבקת השוקומן.
תוך כדי הקצפה מוסיפים לאט את החלבונים, את השוקולד הנמס ואת הליקר.
לאחר קירור מוחלט של התחתית חוצים לרוחב ומטפטפים מעט יין מתוך או ליקר שוקולד על כל חלק.
על החלק התחתון מורחים כ – 1/3 מכמות הקרם. מיישרים ומכסים בחלק הנותר.
מורחים למעלה וסביב בקרם ומקשטים.
במרכז ובדפנות העוגה מקשטים בשבבי השוקולד.
מקררים היטב לפני ההגשה.
רוצים להעסיק את הילדים בזמן ההכנות לעוגה של אוסם –
הוסף תגובה