שמרי הבירה הינם מקור עשיר של מרכיבים רבים, החיוניים לבריאות הגוף בכלל והעור בפרט במיוחד ויטמינים ממשפחת B,
Beer_yeast_180k-n_01.jpg
ויטמין B, ויטמין B1 (תיאמין) ויטמין B2 (ריבופלאבין), ויטמין B6 (פירודוקסין) וחומצה פולית (לא, לא כולל B12) וכן כרום בצורתו הפעילה בגוף (GTF). הבעייה הנפוצה ביותר שבגללה נמנעים רבים משמרי הבירה, הינה צמיחת יתר של שמרים מוכרים אחרים: קנדידה… חלק מהאנשים הסובלים מהתפרצות של קנדידיאזיס מגיבים בהחמרה לצריכת שמרי בירה. מצד שני שימוש מאוד מומלץ, בשמרי בירה – שיפור נפח ואיכות של חלב אם! כף ביום יכולה לעשות פלאות.
החומרים:
כוס שמרי בירה
רבע כוס שמן
רבע כוס מים
2 כפות רוטב סויה
2 שיני שום
אופן ההכנה:
1. מערבבים את שמרי הבירה עם השמן, המים ורוטב הסויה עד לקבלת תערובת חלקה.
2. כותשים את שיני השום, מוסיפים לתערובת ומערבבים.
3. מצננים במקרר.
__________
כל המתכונים בקטיגורייה זו, מבוססים על רכיבים מן הצומח בלבד. לנוחיות המתעניינים, מקוטלגים המתכונים הן לפי מהותם (סלטים, קינוחים, מאפים, וכו’), והן לפי מאכלי עדות ועמים. נשמח לקבל ולפרסם מתכונים נוספים!
המתכון פורסם לראשונה ב”זכויות בעלי-חיים השבוע”, שבועון אינטרנט לזכויות בעלי-חיים. להרשמה לשבועון לחצו כאן.
הוסף תגובה