המצרכים והמתכון לארבעה סועדים לארטישוק עם שמנת ברוטב שמנת זעפרן
חג האהבה, וולנטין דיי, יהיה במשך שבוע ימים, במטבח מלא אהבה. זה יקרה במסעדת אלי-אולי, רח’ ברנר 2, תל-אביב. תפריט חג האהבה יהיה החל מה-14 לחודש. ארוחה ספרדית גורמה ב-169 ש”ח לזוג.
artishok_shrimp_kan-naim_t180_01.jpg
תפריט זוגי לוולנטיי’ס דיי, ובו בין היתר, ארטישוק עם שרימפס ברוטב שמנת וזעפרן, קנאפס ים עם טונה צרובה, סרדינים כבושים ומולים כבושים, סלט עלים ירוקים, תפו”א, עדשים וסינטה צרובה מושחמת, קסואלה פירות ים ודגים או מעורב בשר הכולל אנטריקוט, סינטה, פרגית, נקנקיות טלה וכבד אווז. תותים ושמפניה. פטיפורים מיוחדים.
אפשר להזמין גם את תפריט יום ההולדת הכולל 7 מנות ילדים77 ש”ח ותפריט החורף הכללי.
השף אנטוניו מנסה, מעניק כאן, מתכון לארבעה סועדים של:
ארטישוק עם שרימפס ברוטב שמנת וזעפרן
המצרכים:
שמן זית משובח
4 ארטישוקים החתוכים לרבעים, מבושלים ונקיים משערות
½ ק”ג שרימפס טריים ומקולפים
4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
½ ליטר שמנת מתוקה
½ ליטר ציר דגים
½ כוס יין לבן יבש
מלח
לטגן במחבת את הארטישוק עם שמן הזית ומעט מלח. להוציא ולהניח במקום חמים. להוסיף למחבת מעט שמן זית, את הבצל הירוק והשריפס.
להמליח מעט ולהוציא את השרימפס מהמחבת.
להוסיף למחבת את ציר הדגים והיין הלבן וצמצם את הנוזל מספר דקות. להוסיף את השמנת ולבשל עד לקבלת רוטב סמיך.
להחזיר את השרימפס למחבת, לבשל דקה שתיים ולהוציא. להניח את הארטישוק על צלחת ולמזוג את השרימפס והרוטב מעל.
בתיאבון!
בצילום למעלה ארטישוק, של שף אנתוני מנסה, מסעדת אלי-אולי.
הוסף תגובה