מרים הוד מ”בית שלום”-במטולה, הדס טל, מנהלת ספא מצפה הימים, מגישות לגולשי אתר כאן נעים מתכון מנצח לט”ו בשבט
ההצעה הראשונה, לעוגת פירות יבשים לט”ו בשבט, של הדס טל, מנהלת ספא, מצפה הימים:
עוגת פירות יבשים (1)
ההצעה השניה, לעוגת פירות יבשים לט”ו בשבט, של מרים הוד, מ”בית שלום”-במטולה:
מצרכים:
400 גר אגוזים קצוצים
400 גר’ פירות יבשים קצוצים
4 ביצים
1.5 כוס קמח רגיל
1 כוס סוכר (אפשר ללא סוכר)
ההכנה:
מערבבים הכל היטב ודוחסים לשתי תבניות אינגליש –קייק.
אופים בחום בינוני 40 דקות.
עוגה פירות יבשים לט”ו בשבט (2)
beitShalom_metulla_t180_01.jpg
החומרים:
6 ביצים
2 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר
200 גר’ חמאה
1 חב’ צימוקים
1 חב’ אגוזים טחונים
250 גר’ תמרים ללא גלעינים
מעט תמצית וניל, רום וקוניאק
אופן ההכנה:
מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם ½ מכמות הסוכר,
במיקרוגל (או על הגז) עם קצת מים ממיסים את התמרים,
את החמאה ו-1/2 מכמות הסוכר מערבלים, מוסיפים את החלמונים ומערבלים עד שהמרקם מקבל צבע לבן, מוסיפים את הקמח, הפירות היבשים ושאר החומרים ומערבבים, את החלבונים המוקצפים מוסיפים לקערה בתנועות קיפוליות.
אפיה בחום בינוני כ-שעה.
להגשה:
אפשר לפזר מלמעלה אבקת סוכר וקרם שוקולד, להניח על צלחת הגשה גדולה ולעטר בפירות יבשים.
חג שמח!!!
עוד פרטים על מרים הוד, מ”בית שלום”-במטולה, והחוויה הממתינה למבקרים בבית שלום – לחצו כאן.
הוסף תגובה