Home » הפוך, גדול וחזק – כל אחד והקפה שלו
מטבח מיוחד

הפוך, גדול וחזק – כל אחד והקפה שלו

השילוב הנפלא של ארומה ממכרת, אדים מהבילים ולגימה הארוכה, מביאה עימה רגעי חסד לכל אוהבי הקפה. איך אתה אוהב אותו? חזק או חלש, הפוך או שחור, בכוס או במאג. לכל אדם קפה מיוחד משלו
הפוך, גדול וחזק - [size=4]כל אחד והקפה שלו[/size=4]
העולם, על פי אוהבי הקפה, מתחלק לשניים: אלה שלא מסוגלים להתחיל את הבוקר בלי כוס קפה וכל השאר. השילוב הנפלא של הארומה המתפשטת, האדים המהבילים והלגימה הארוכה, מביא עימו רגעי חסד שמבטיחים התחלה של יום טוב. אבל קפה, כמו שכולם יודעים, הוא לא רק עניין של בוקר. יש גם קפה של אחר הצהריים וקפה ששותים עם חברים או לבד. נמס או מגורען, חזק או חלש, ארוך או קצר, אספרסו או הפוך, שחור או עם חלב.

180_id=3026_04.jpg

בקיצור, קפה הוא עניין של מצב רוח, אווירה ותרבות, כמו שמספרים לנו באוניברסיטה הווירטואלית לקפה www.virtualcoffee.comובאתר עם ארומה מצוינת של יצרנית הקפה www.illy.com.

באתר הבית של רשת חנויות הקפה אילן’ס באתר www.ilans.co.il אפשר למצוא מתכונים וטיפים להכנת קפה ביתי ברמה של בית קפה. באילן’ס ממליצים על הכנת קפה שחור באופן הבא (מומלץ ביותר): בסיר קטן מרתיחים שלוש כוסות מים ומוסיפים שש כפיות סוכר. כאשר המים רותחים מורידים מהאש, נותנים למים להרגע מעט ומוסיפים שלוש כפות קפה גדושות וארומטיות. מערבבים היטב עד לשבירת כל הגושים. מחזירים לאש לרגעים ספורים, עד שמתחילים לראות סימנים מוקדמים של רתיחה.

רגע לפני שהמים עולים, מורידים מהאש ומוזגים לספלונים. ועכשיו לוריאציות: במקום להמתיק את המים, מכניסים קוביית סוכר לפה ולוגמים את הקפה. לקפה ערבי (קהווה) מוסיפים מעט הל טחון לפני רתיחת המים. לקפה תימני מוסיפים טיפת ג’ינג’ר טחון לפני רתיחת המים. לקפה אלג’ירי מוסיפים כמה טיפות של מי ורדים אחרי הרתיחה ואילו לקפה טוניסאי מוסיפים כמה טיפות של תפרחת תפוזים אחרי הרתיחה ולא מוסיפים סוכר.

בכלל, אם גם אתם מאלה שזקוקים לקפה גלשו לאתר www.ineedcoffee.com. תוכלו ללמוד על הקשר בין לחץ דם לבין קפה, על קפאין ודיאטה ועל ההיבטים הפסיכולוגיים והפיזילוגיים של המשקה השחור והחזק הזה. ואם מתחשק לכם בקפיצה חדה לעבור לצד המצחיק של החיים גלשו למגזין הווירטואלי www.tmcm.com מגזין וירטואלי ששמו “יותר מדי קפה, בן אדם”, עם הרבה מאוד הומור ואיורים נפלאים. מומלץ!
100_id=3026_01.jpg
עזים עליזות באתיופיה
הכל התחיל, על פי האגדה, בעזים שקיפצו להן באופן מוגזם בהרי אתיופיה לאחר שטעמו מפירות שיח הקפה וגילו את נפלאותיו. הרועים חששו שהפירות האדומים הם מתנת השטן. הם הושלכו למדורה, ולהפתעת כולם העלו ניחוח נפלא. הפולים הוצאו מן האש, ולאחר שנכתשו ובושלו, התקבל משקה חריף וטעים.

עולי רגל מוסלמים לקחו עימם לנדודיהם את שיח הקפה מאתיופיה לתימן ומשם לחצי האי ערב. כוהני הדת המוסלמים הטילו עונשים ואיסורים על שתיית קפה ועל יצוא זרעי הקפה, אך ללא הועיל. זה היה רק עניין של זמן עד שהקפה הגיע לאירופה: ב-1680 נפתח בית הקפה הוינאי הראשון, על גדות הדנובה.

באנגליה, למשל, בעקבות לחץ שהפעילה שדולת היין והשיכר על האצולה, הופעלו גזירות קשות על שתיית “משקה הממזרים השחור”. בזכות שתיל בודד שהעניק המלך לואי ה-14 במתנה לאחד מקציניו, הגיע הקפה להאיטי, משם נדד לברזיל, שהיא כיום יצרנית הקפה הגדולה בעולם. האתר www.coffeeresearch.com מספק הרבה מאוד מידע מעניין על קפה מכל זווית אפשרית: הסטוריה, בוטניקה, הכנה, מסחר ועוד ועוד ויש גם קישורים למקורות מידע נוספים. עוד על ההסטוריה של הקפה, על צורות הגידול השונות, על המסחר בקפה ואפילו על מאגים אפשר ללמוד באתר www.surfcitycoffee.com

לכל קפה מאג משלו
רוצים לדעת מה קרה לנו בשנים האחרונות? הציצו בספל הקפה של מר ישראלי. מה שהיה פעם אבקת נס קפה פלוס שניים סוכר בכוס פשוטה, הפך לפולחן כמעט. פתאום לכל אחד הקפה האהוב עליו בספל המועדף שלו. לוואצה היא אחת מחברות הקפה המובילות בעולם ובהחלט מומלץ לבקר באתר הבית שלה: www.cafelavazza.co.il .

ארומה של קפה עולה מן האתר המיוחד הכולל מגזין קפה מרתק בו ניתן לקרוא בין השאר על סגולותיו הבריאותיות של המשקה ותרומתו לשיפור הזכרון ולמלחמה בכאבי הראש וכמובן גם על אמנות הכנת הקפה.

180_id=3026_03.jpg

את הקפה מכינים מפולים של שני זנים שתורבתו בידי האדם: קופאה ערביקה וקופאה רובוסטה. מוצאו של קופאה ערביקה הוא באתיופיה. זהו זן בעל פולים קשים יותר, שטעמו וניחוחו עשירים יותר. כ-75 אחוז מהקפה הנמכר בעולם עשוי מפולי ערביקה, הגדלים בעיקר במרכז דרום אמריקה ובאמריקה הלטינית. מוצאו של קופאה רובוסטה בקונגו, וכיום מגדלים אותו בעיקר בחוף השנהב, באוגנדה, בברזיל ובדרום מזרח אסיה. עצי הקפה מתנשאים לגובה של עד 12 מטר, תוחלת חייהם שלהם היא כ-50 שנה בקירוב.

פרי הקפה דומה לדובדבן וצומח באשכולות והוא הולך ומאדים ככל שהוא מבשיל. מועד הקטיף משתנה מאיזור לאיזור. אגב, בג’מייקה, שבה מיוצר “ההר הכחול”, הקפה היקר ביותר בעולם, מבשרים העטלפים, העטים על המטעים, על תחילת הקטיף. הקפה הוא אחד החומרים המורכבים ביותר בטבע. לפני הקלייה הוא מכיל כ-200 רכיבים ולאחריה כ-1,000 חומרים ותרכובות שונות. זמן הקלייה נמשך בין שש ל-18 דקות. בטמפרטורה של 204 מעלות צלזיוס מתבקעים הפולים ונפתחים. במרבית סוגי הקפה משתמשים בתערובות המורכבות מזנים שונים של משפחת הרובוסטה ומשפחת הערביקה. הרכב התערובות נשמר בסודיות.

רגע של אספרסו
על הגל הזה של סגנון חיים עכשווי ונהנתני תפסה תרבות בתי הקפה תאוצה. פעם, מי שרצה לשתות אספרסו היה צריך לארגן טיול לבית הקפה הפינתי ברומא וללגום אספרסו בעמידה. עכשיו, רק צריך לגשת לאחד מבתי הקפה שבכל פינת הרחוב ולהזמין את הקפה האהוב עליו או לגלוש לאתר www.espressocoffeeshop.com ולהתרשם ממגוון עצום של מכונות אספרסו מכל סוג.

180_id=3026_02.jpg

אז מה זה בכלל אספרסו, למשל? הנה כמה עובדות מעניינות: האספרסו הומצא באיטליה בתחילת המאה ה-20. הוא מורכב משמני הקפה, ללא תוספת מים, ובתוכו יש עד 1,200 חומרי טעם וריח. הוא יוצא מן המכונה בטמפרטורה של 70 מעלות צלזיוס, אורך החיים שלו הוא קצר, כשתי דקות בלבד. שכבת ה”קרמה” היא הקצף צהוב-חום, שמעיד על איכות הקפה. חשוב לא למלא יותר מחצי כוס אספרסו, כי מעבר לכמות זו אין יותר שמן בקפה ומתחיל להשתחרר קפאין. רבים ממהישראלים לא שותים אספרסו “נקי”, אלא מוסיפים לו חלב, והכוונה לקפה “הפוך”. 1/3 קפה, 1/3 חלב, 1/3 קצף.

איך זה מצליח? שאל כל בעל מכונת קפה ביתית. באתר הבית המרשים של חברת נספרסו אפשר לצפות במגוון מכונות קפה ביתיות ובכל סוגי הקפסולות שמציע החברה www.nespresso.com.

הנה הטיפים: כדי שה”הפוך” יהיה איכותי עם קצף מדהים, חשוב לשמור על שלושה כללים והחשוב בהם הוא שהחלב לא ירתח. מקציפים את החלב עד שאי אפשר לגעת בכלי בגלל החום, סופרים שלוש שניות ומפסיקים. כלל שני: שומרים תמיד את קצה זרבובית הקיטור בקצה החלב. כשהחלב עולה, מורידים את הכלי כלפי מטה. כלל שלישי: מומלץ להקציף את החלב בכלי מתכת.

באתר של אופיר גפקוביץ, תרבות הקפה מהאתרים החשובים ברשת הישראלית תוכלו למצוא טיפים להכנת קפה, סוגי הקפה, זנים ומשקאות קפה. לחצו כאן ל”תרבות הקפה”

ולסיום, אם יש לכם עוד כמה שאלות קטנות, קחו עוד לגימה קטנה של הוט-שוט (1/3 כוס אספרסו, מוסיפים 1/3 כוס שמנת מתוקה 1/3 שוט ויסקי או אייריש קרם ) וגלשו לאתר www.coffeefaq.com שיספק לכם, מענה חם וחזק על כל שאלה שלא חלמתם עליה בעולם הקפה.

* מובא מתוך הבית שלנו שיכול להיות גם שלכם – לחצו והיכנסו לאתר הבית של אינטרנט זהב

No votes yet.
Please wait...

אודות הכותב

כתב מתכונים כאן ישראל

כתב מתכונים כאן ישראל, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

הוסף תגובה

Click here to post a comment

About Author

ליהי לולו קרויץ

בלוגרית אפייה ובישול ערוץ ביוטיוב 'מטבח בקלי-קלות'.

Follow Me

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

ThemeForest

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

  • Roogan - Podcast Theme
  • Toucan - WooCommerce theme for WordPress shop
  • Megaphone - Podcast WordPress Theme
  • Johannes - Personal Blog Theme for Authors and Publishers
  • Opinion - Magazine WordPress Theme
  • Trawell - Travel Blog WordPress Theme
  • Pinhole - Photography Portfolio & Gallery Theme for WordPress
  • Typology - Minimalist Blog & Text Based Theme for WordPress
  • Gridlove - News Portal & Magazine WordPress Theme

View more

Calendar

אפריל 2024
א ב ג ד ה ו ש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Recent Comments

    RSS Meks Blog

    • 10 Best Knowledge Base & Wiki WordPress Themes 2021 ספטמבר 15, 2021
      Running a successful online business requires an exceptional WordPress knowledge base theme that organizes documentation and helps customers. Customization options, intuitive navigation, unique layouts, and fast responsiveness are just some of the features you need. The following 10 WordPress wiki themes represent the best options for 2021 and beyond. Explore the full range to determine […]
      Dusan Milovanovic
    • How to increase WordPress Memory Limit (quick fixes) יוני 16, 2021
      Here is a post about how to increase the memory limit in WordPress. Allowed memory size exhausted error message showed up in your WordPress installation? No worries – this is one of the most common errors in WordPress. You can apply an easy fix by increasing the memory limit in your PHP. Table of Contents […]
      Dusan Milovanovic
    • How to use (and why) WordPress sitemap plugin מרץ 1, 2021
      Did you know that by knowing how to use the WordPress sitemap plugin you can significantly improve your site’s visibility and traffic? Although it isn’t mandatory to have a sitemap on your site, having one significantly improves the site’s quality, crawlability and indexing. All this is important for better optimization, which is why we wanted […]
      Ivana Cirkovic
    • 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] ינואר 18, 2021
      You’re determined to start or improve your podcast but don’t know which podcast software to use to really make it stand out? We’ve got you! #podcasting Top 22 free and premium podcast software for your show #WordPressTips #podcasting The post 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! נובמבר 23, 2020
      Wondering how to improve digital storytelling with WordPress and build more awareness and exposure of your business? Let our guide lead the way. The post Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? ספטמבר 10, 2020
      Did you know you can use the WordPress autoposting plugin for your content efforts and improve not only your time management but your business and visibility as well? The post How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide אוגוסט 15, 2020
      Looking for ways and means to create a personal branding site? Well, look no further ’cause we’re giving away all the how-to’s to do it yourselves! The post How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings יולי 16, 2020
      Let’s take a look at some of the must-have WordPress content plugins and tools to use to improve both your UX and rankings. The post Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference יוני 9, 2020
      Missed WCEU 2020 and all the exciting stuff from there? Here are all the key takeaways and main points to remember so, take notes! The post WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide מאי 14, 2020
      Wondering how can you change WordPress username once you set up your blog or site? Read all about it in our helpful guide! The post How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic

    Text

    Distinctively utilize long-term high-impact total linkage whereas high-payoff experiences. Appropriately communicate 24/365.

    Archives