
אכילה יום-יומית של שוקולד ולחם לבן אינה מומלצת, גם אם הילדים רזים. מומלץ לשלב לחמים מלאים במקום הלחם הלבן, לכלול באותה ארוחת עשר גם ירקות וגם מוצרי חלב, בצים, טחינה ועוד וכן להקפיד על צריכה של פרי. גם על כריך השוקולד לא נוותר רק שנגביל אותו לפעם בשבוע או אחת לשבועיים.
לקראת פתיחת שנת הלימודים התשע”ד, ברק חי חורש, שף חברת טרה מציע דרך להכנת שני כריכים שכל ילד יאהב לקחת עימו לבית הספר.
כריך ילדים – ישראלי
מצרכים:
● 2 פרוסות גבינה צהובה נעם – חתוכות למשולשים
● 2 כפיות טפנד זיתים ירוקים (כ-20 גרם)
● 2 כפיות מיונז (כ-20 גרם)
● 3 פרוסות דקות עגבניה
● 3 פרוסות דקות מלפפון טרי/חמוץ
● מלח לפי הטעם
אופן הכנת הכריך:
חותכים את הלחמנייה לאורכה (לא עד הסוף, מורחים את טפנד הזיתים משני הצדדים ומעל הטפנד מורחים את המיונז (משני הצדדים).
מניחים את משולשי הגבינה הצהובה לאורכה של הלחמניה מסדרים את העגבניה והמלפפון ומתבלים במלח.
צ’יז אומלט סנדוויץ
מצרכים:
● 2 פרוסות גבינה צהובה נעם דקה דקה
● 2 כפיות גבינת קרם שמנת 5% זיתים של טרה (כ-20 גרם)
● 15 גרם חמאה מסדרת טוב טעם
● 1 ביצה
● 2 פרוסות לחם לבן פרוס
● 3 פרוסות עגבניה טריה
אופן הכנת הכריך:
טורפים את הביצה בקערית וממליחים קלות, מחממים מחבת טפלון על גז עם להבה בינונית, ממסים את החמאה ומטגנים את הביצה הטרופה
מוסיפים למחבת פרוסה אחת של גבינה צהובה, הופכים את החביתה לטיגון בצידה השני מניחים על החביתה את פרוסת הגבינה השניה ומכבים את הגז.
מורחים את פרוסות הלחם (רק מצד אחד) בגבינת הקרם שמנת זיתים, מניחים את פרוסת העגבנייה על פרוסת לחם אחת ומעליהן מניחים את החביתה, סוגרים את הכריך בפרוסת הלחם השניה ומגישים.
המלצת השף:
● להוסיף לכריך זיתים שחורים מגולענים
● לטפטף על האומלט בכריך שמן אבוקדו
בתאבון!
הוסף תגובה