מחקר חדש בביה”ח ’וולפסון’, של פרופ’ דניאלה יעקובוביץ’, מצא, כי עוגה לארוחת בוקר, מסייעת לדיאטה; “המטרה הכי חשובה בדיאטה היא למנוע רעב ותשוקה לפחמימות ולמתוקים, “שיטת התגמול”, של אכילת מתוקים בבוקר, מורידה את התשוקה לאכול מתוקים לאורך היום, ודבר זה מאפשר לאנשים להתמודד עם הדיאטה לאורך זמן ממושך”.
דיאטה, מחקר ב’מרכז הרפואי וולפסון’: איך לאכול עוגת שוקלד, ולהשאיר אותה שלמה
עוגה ודיאטה הולכים ביחד? או איך לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? מתברר, כי אפשרות שכזו קיימת, ועוד איך; פרופ’ דניאלה יעקובוביץ’, חוקרת בינלאומית, רופאה בכירה במרפאת הסוכרת במרכז הרפואי ’וולפסון’, טוענת, כי אם; “תאכלו עוגת שוקולד בבוקר – תשמרו על משקל נמוך לאורך זמן”.
לדברי פרופ’ יעקובוביץ’, השבוע, גישתה זו מתבססת על מחקר שבוצע באחרונה ב’מרכז הרפואי וולפסון’, בשיתוף עם אוניברסיטת תל אביב, ואשר מצא, כי ’דיאטה’ שיש בה; ארוחת בוקר עתירת ’פחמימות’, ו’חלבונים’, מסייעת בירידה במשקל, וכן מונעת עלייה חוזרת במשקל. בכך שהיא גם מביאה להפחתת הרעב, והחשק לאכול, הנוצרת כתוצאה מהפחתת ההורמון גרלין (Ghrelin) שהוא הורמון פפטידי הגורם ל’תחושת רעב’.
פרופ’ דניאלה יעקובוביץ’, רופאה בכירה ב’מרפאת הסוכרת’ ב’מרכז הרפואי וולפסון’, מסבירה; “דיאטה במרבית המקרים גורמת להפחתה במשקל, אולם רוב האנשים בעלי משקל היתר, אשר מצליחים לרדת במשקל – לא מצליחים לשמור על הירידה הזאת, ובתוך זמן קצר הם עוברים ל’השמנת יתר’”.
“ירידה במשקל, גורמת במקביל לעלייה ב’תחושת הרעב’, לתשוקה לפחמימות, ולעלייה של ההורמון גרילין. לכן, ארוחת בוקר עתירת חלבונים, ו’פחמימות’, מסייעת בהפחתת ההורמון וכתוצאה מכך, במניעת עלייה חוזר במשקל. כך, ה’דיאטה’, מסייעת לאנשים לשמור על משקלם הנמוך לאורך זמן”.
במסגרת המחקר, בשיתוף עם אוניברסיטת תל אביב, גויסו 193 נשים, וגברים בעלי משקל יתר, שאינם פעילים גופנית, אך אינם חולי סוכרת, בני 40 עד 50. משתתפי המחקר, אכלו בכל יום כמות זהה של קלוריות; הנשים – 1,400 ליום, הגברים – 1,600 ליום.
ההבדל בין קבוצות המחקר ,היה בחלוקה של הקלוריות; קבוצה אחת, קיבלה דיאטה דלה בפחמימות, שכללה ארוחת בוקר בת 300 קלוריות, ואילו הקבוצה השנייה, קיבלה דיאטה שכללה 600 קלוריות בארוחת הבוקר, שהייתה עשירה בפחמימות ובחלבונים ואף כללה קינוח; שוקולד או גלידה.
והממצאים היו מפתיעים; שתי הקבוצות, ירדו באופן משביע רצון במשקלם, באופן דומה, עד השבוע ה-16.
ההבדל היחיד שנמצא בשלב זה, היה בכך שהקבוצה הראשונה, ידעה לספר, כי היא חשה רעב לאורך כל התקופה, ואילו הקבוצה השנייה, ציינה שהיא חשה ב’שובע’, למרות הדיאטה.
בשבוע ה-16, משתתפי המחקר, שוחררו והתבקשו להמשיך להקפיד על הדיאטה שלהם לבדם. בשלב זה, הקבוצה שאכלה את ארוחת הבוקר, העשירה בפחמימות, ובחלבונים, המשיכה לרדת במשקל, ואילו הקבוצה שאכלה ארוחת בוקר קטנה – החלה לעלות במשקל.
פרופ’ יעקובוביץ’, ממשתפי המחקר, אמרה, כי; “המטרה הכי חשובה בדיאטה היא למנוע רעב ותשוקה לפחמימות ולמתוקים. זה מאפשר לאדם שעושה דיאטה להמשיך אותה כחלק מהלייף סטייל שלו ולא לאורך תקופה מוגבלת”.
ד”ר חוליו וינשטין, מנהל מרפאת הסוכרת ב’וולפסון’; “כבר לפני מעל 1,000 שנה, אמר הרמב”ם, כי אדם בריא צריך לאכול ארוחת בוקר גדולה. העבודה שלנו, מוכיחה, כי אכילה של חלבונים ופחמימות בארוחת הבוקר, גורמת להשפעה מתמשכת לאורך כל היום ובכך מסייעת בשימור של ’דיאטה ברת-קיימא’”.
ד”ר מונה בועז, ראש היחידה לאפידמיולוגיה ומחקר ב’וולפסון’; “באמצעות ארוחת בוקר עשירה, ניתן לסייע לאנשים הסובלים מ’עודף משקל’ לרדת במשקלם ולשמור על כך.
“שיטת התגמול”, של אכילת מתוקים בבוקר, מורידה את התשוקה לאכול מתוקים לאורך היום, ודבר זה מאפשר לאנשים להתמודד עם הדיאטה לאורך זמן ממושך”.
הוסף תגובה