ג’אקומו ויולה; “פסטה מהווה, בדרך כלל, מנה בפני עצמה והיא מוגשת אחרי מנות האנטיפסטי או המרק, ולפני מנת הבשר או הדגים – המנה העיקרית. כמה ממנות הפסטה מתאימות לשמש גם כמנות ראשונות, בעיקר כאשר הן מופיעות בשילוב עם ירקות, או בסלטים”.
סלט פסטה עם ירקות, מבית היוצר של ג’אקומו ויולה המומחה למטבח האיטלקי
מובא לימי הקיץ, מתכון פשוט; ’סלט פסטה עם ירקות’, מבית היוצר של המומחה למטבח האיטלקי ג’אקומו ויולה (יעקב פיאלקוב), הכהן הגדול של ישראל בכל נושא הקשור למטבח האיטלקי, המסביר, כי; “פסטה מהווה, בדרך כלל, מנה בפני עצמה והיא מוגשת אחרי מנות האנטיפסטי או המרק, ולפני מנת הבשר או הדגים – המנה העיקרית.
כמה ממנות הפסטה מתאימות לשמש גם כמנות ראשונות, בעיקר כאשר הן מופיעות בשילוב עם ירקות, או בסלטים. מנות אלה, הן בדרך כלל קטנות ומשמשות בעיקר לטעימה ול”פתיחת התיאבון”.
אמנם, מגוון הפסטות הנמכרות כיום בחנויות הוא גדול ביותר, ואפשר גם להשיג פסטות מיובאות משובחות אולם, אם הדבר אפשרי, מומלץ להשתמש בפסטה טרייה מעשה בית, או קנויה”.
החומרים;
500 גר’ פסטה מסוג פנה,
200 גר’ פטריות פורצ’יני או שמפיניון,
150 גרם אפונה קפואה סנפרוסט או אפונה טרייה,
4 עגבניות חתוכות לקוביות,
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות או גזר קפוא,
3 שיני שום כתושות,
10-20 עלי בזיליקום,
מלח לפי הטעם,
1/3 כוס שמן זית,
1/3 כוס חומץ בלזמי.
אופן ההכנה;
1. חותכים את הפטריות לחתיכות בגודל בינוני ומטגנים במעט שמן זית על אש בינונית עד שהן מתרככות מעט.
2. בסיר עם מעט מים מבשלים קלות את הגזר וכאשר הוא מתרכך מעט, מוסיפים לסיר את האפונה ומבשלים 2 דקות נוספות.
3. מוסיפים לפטריות את העגבניות החתוכות, את הגזר המבושל והאפונה.
4. מוסיפים את קוביות העגבניות והשום ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
5. מבשלים את הפסטה אל דנטה, מורידים מהאש מסננים את המים ומוסיפים לפסטה 2 כפות שמן זית.
6. מערבבים ונותנים לעמוד עד שהפסטה מתקררת.
7. שמים בקערה את הפסטה, מוסיפים לפסטה את תערובת הפטריות, הגזר והאפונה, קוצצים עלי בזיליקום.
8. מוסיפים את שארית השמן ואת החומץ הבלזמי. מערבבים ומגישים קר או בטמפרטורת החדר.
מעבר למתכון של ג’אקומו, הבאנו בסרטון כאן למעלה מ’יוטויב’ (youtube), גם מתכון (אנגלית) של סלט פסטה עם ירקות קל ומהיר הכנה כשאתם יוצאים לפיקניק.
בתיאבון.
_________
המתכון מובא באדיבות יעקב (ג’אקומו) פיאלקוב
הוסף תגובה