לא ידוע
מרמומה (רוטב עגבניות ופלפלים תוניסאי)
החומרים הדרושים
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 פלפל ירוק
1-2 פלפלים חריפים )ירוקים או אדומים(
3 כפות שמן זית
3 כפות שמן תירס
8 שיני שום קלופות, קצוצות גס
5 עגבניות גדולות, קצוצות גס
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי
2 כפיות קימל טחון )כרוויה(
אופן ההכנה:
חוצים את הפלפלים המתוקים, נפטרים מהעוקצים והזרעים
ופורסים כל חצי לאורכו לארבע פרוסות. חותכים את
הפלפלים החריפים )כולל הזרעים( לרבעים, לאורך.
1
מחממים את שני סוגי השמן במחבת גדולה. מאדים בה את
הפלפלים עד שהם נצרבים מעט. מוסיפים את השום ומאדים,
אגב ערבוב עוד 2 דקות.
2
מוסיפים את העגבניות הקצוצות )אין צורך לקלף( מלח,
פלפל וכפית כרוויה. מערבבים, מכסים חלקית ומבשלים על
אש בינונית-נמוכה כשעה. מערבבים מידי פעם.
3
הירקות מפרישים נוזלים רבים. כשמה שנשאר במחבת הוא
רוטב סמיך ולא מימיי, מוסיפים עוד כפית כרוויה,
מערבבים ומסירים מהאש.
4
ניתן לשמור את המרמומה כשבוע בצנצנת מעוקרת במקרר.
הוסף תגובה