מרק תפוזים יין וקינמון, צונן, ממלא חיים ובריאות
tapuz_100_01.jpg
המצרכים:
2 כוסות מים
4 כוסות יין לבן יבש
3 כפות סוכר
ראש ציפורן שלם
מקל קינמון
הגזר
4 כוסות מיץ תפוזים
כ-24 פלחי תפוזים ורצועות של קליפות לימון
אופן ההכנה:
מרתיחים יחד מים, יין, סוכר, ציפורן, קינמון וגזר חתוך לרצועות גסות.
מבשלים עד שהגזר רך מאד. מוסיפים את מיץ התפוזים, מעבירים דרך מסננת ומקררים.
חותכים רצועות דקות של קליפות תפוז. מרתיחים במים את הרצועות, מחליפים את המים ומרתיחים שוב ושוב, שופכים את המים ומרתיחים פעם נוספת עם מעט סוכר.
שמים בכל קערת מרק 3 פלחי תפוז, מרק צונן ורצועת קליפת תפוז לקישוט.
באדיבות אתר המטבח של שולה – סנונית
הוסף תגובה