אפשר גם להגיש בתוספת קוביות חזה אווז מעושן ו/או קרוטונים.
מוצאה של האפונה הוא בארצות המזרח הקרוב והים התיכון. בימי הביניים, החלו להכירה גם במערב אירופה. האפונה מספקת ויטמין C, וברזל בכמות גדולה יותר מאשר שאר הקטניות והיא גם הקטניה הקלה ביותר לעיכול. האפונה עשירה בחלבונים, בפחמימות ובויטמינים וערכה הקלורי גבוה מאוד.
המצרכים:
המנה מיועדת ל-10 סועדים
½ כוס שמן זית
1-2 בצלים
1-2 גזר
1 ראש סלרי
400 גרם אפונה יבשה
2 ליטר מרק צח
1 ראש פטרוזיליה קצוצה
מלח, כמון ופלפל שחור
אופן הכנה:
משרים את האפונה במים למשך לילה שלם. קוצצים את הירקות ומטגנים בשמן זית. מוסיפים את האפונה ואת המרק הצח, ומחממים עד שהאפונה מתרככת. מעבירים את התערובת לבלנדר, מערבלים עד לקבלת מחית אחידה ומחזירים לסיר. מוסיפים את הפטרוזיליה ומגישים. אפשר גם להגיש בתוספת קוביות חזה אווז מעושן ו/או קרוטונים.
הוסף תגובה