70 אחוזים מהמבוגרים אוכלים ארוחת בוקר לפחות פעמיים בשבוע: כ-38 אחוזים אוכלים כל יום ארוחת בוקר, 20 אחוזים אוכלים כמעט כל יום ו-13 אחוזים אוכלים בתדירות של פעמיים-שלוש בשבוע
סקר מדד הבריאות: 40 אחוזים מהצעירים לא אוכלים ארוחת בוקר
כ-40 אחוזים מהילדים עד גיל 18 לא אוכלים ארוחת בוקר לפני שהם יוצאים לגן או לבית הספר ורק 12 אחוזים מהילדים אוכלים ירקות בארוחת הבוקר. כך עולה מסקר מדד הבריאות שנערך בשיתוף שירותי בריאות כללית, ידיעות אחרונות ומכון טלסקר.
מדד הבריאות בודק מדי חודש את מצבו הבריאותי של הציבור באמצעות סקר העוסק בנושאים שונים הקשורים לאורח חיים בריא ולמערכת הבריאות בישראל. הסקר נערך בקרב 500 נבדקים בגילאי 18 פלוס המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית הבוגרת בישראל.
עלפי הסקר, כ-70 אחוזים מהמבוגרים אוכלים ארוחת בוקר לפחות פעמיים בשבוע: כ-38 אחוזים אוכלים כל יום ארוחת בוקר, 20 אחוזים אוכלים כמעט כל יום ו-13 אחוזים אוכלים בתדירות של פעמיים-שלוש בשבוע. רוב המבוגרים אוכלים את ארוחת בוקר בין שעה לשעתיים מרגע שהם מתעוררים.
■ מה המבוגרים אוהבים לאכול בבוקר?
כמחצית מהישראלים האוכלים ארוחת בוקר, מעדיפים גבינות ולחם לסוגיהם. נשים מקפידות על אכילת גבינות יותר מגברים: 61 אחוזים לעומת 51 אחוזים. כשליש מהמבוגרים מעדיפים לאכול ביצים, כשליש מעדיפים מעדני חלב ואילו כשליש מעדיפים ירקות.
■ מה הילדים רוצים לאכול בבוקר?
73 אחוזים מעדיפים לארוחת הבוקר דגני בוקר וחלב. מאכלים נפוצים נוספים: מעדני חלב ויוגורט (28 אחוזים), לחם לסוגיו (27 אחוזים), גבינות (25 אחוזים). רק 12 אחוזים מהילדים עד גיל 18 אוכלים ירקות בבוקר וחמישה אחוזים מהילדים אוכלים פירות.
■ למה ארוחת הבוקר כל כך חשובה?
“זו הארוחה החשובה ביותר ויש לה השפעות בריאותיות ומנטאליות כאחד”, אומרת אירית פורז הדיאטנית ראשית בכללית ומנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז שניידר לרפואת ילדים.
ארוחת בוקר מאוזנת משפרת את כושר הריכוז ומגבירה את היכולת להתמודד עם חומר לימודי. ילדים האוכלים ארוחת בוקר מגיעים להישגים גבוהים יותר בלימודים – במיוחד במתמטיקה. המחקרים לימדו כי חל שיפור בהתנהגות ובנוכחות בבית הספר בקרב ילדים שאוכלים ארוחת בוקר.
בקרב מבוגרים נמצא, כי אלה שנהגו לאכול ארוחת בוקר, שיפורו ביצועים במקום העבודה, שמרו על רמת ריכוז גבוהה יותר ואף נטו לשמור על משקל גוף תקין יותר בהשוואה לאחרים שאינם נוהגים לאכול ארוחת בוקר.
■ צריך ממש לאכול או שאפשר לחטוף משהו קל?
הדעה הרווחת ש”מספיק לחטוף משהו קל” לארוחת בוקר – אינה נכונה. לדברי פורז, רצוי שארוחת בוקר תהיה מאוזנת ותכלול מספר אבות מזון.
ארוחת בוקר איכותית משלבת מאכלים המכילים דגנים מלאים עם מוצרי חלב: כמו לחם מחיטה מלאה שמרוח בגבינה, דייסת קוואקרמלא עם חלב. שילוב זה של דגנים מלאים ומוצר חלבי, מבטיח שהגוף יקבל את מנת הפחמימות המורכבות, סוכרים, חלבון ממספר מקורות, שומן ומגוון ויטמינים ומינרלים.
■ למה דגנים מלאים?
הדגנים המלאים עשירים בסיבים תזונתיים ואלה תורמים לתחושת שובע לאורך זמן.
■ למה חלבונים?
חלבון ממזונות שונים מכיל חומצות אמינו חיוניות בכמויות והרכב שונה. הגוף אינו מייצר חומצות אמינו ולכן עליו לקבלן מהמזון. שילוב של חלבון ממזונות שונים, משפר את איכות החלבון על ידי השלמה הדדית של חלבונים.
• הכותבת אתי שילינג נמנית על צוות כותבי האתר המרשים והמומלץ של שרותי כללית
הוסף תגובה