Home » שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה לרגל עונת המנגלים והפיקניקים
בשרים | Meats חגים, חגי ישראל חדשות מאכלי עמים | People's Food מאכלים לחג הפסח

שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה לרגל עונת המנגלים והפיקניקים

שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה של השפית סבינה ולדמן עבור טיב טעם | מחברת מתכון: סבינה ולדמן | צילום: דניאל לילה | סטיילינג: עמית פרבר | עיבוד צילום: שולי סונגו ©
סבינה ולדמן, שפית

לרגל פתיחת ‘עונת המנגלים‘ וה”פיקניקים” רשת ‘טיב טעם‘ מציעה מתכון עסיסי להכנת שיפודי קבב עם ירקות בליווי רוטב סלסה (Salsa) מקור המילה מלטינית; מלח הוא sal וsalsa פירושו מלוּח.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

מדובר סוג של רוטב חריף, הכולל במרבית המתכונים עגבניות. זהו רוטב טיפוסי של המטבח המקסיקני, במיוחד הסוגים המשמשים כמטבלים.

טיפ; בבשר בקר טרי רצוי לטחון את הבשר פעם אחת ולא פעמיים, זאת כדי שישמור על העסיסיות בזמן הצלייה. לכן, יש לבחור נתחים עם יותר חלקי שוּמן – ובכלל מומלץ להגיד לקצב או לרכוש בשר המיועד במיוחד לצלייה כקבב.

שיפודי קבב עם ירקות בליווי סלסה

רכיבים להכנת הקבב;

  • חצי קילו גרם בשר טלה טחון,
  • 1 בצל לבן גדול קצוץ דק,
  • 1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, כוסברה ונענע,
  • 3 כפות שמן זית,
  • 1 כפית גדושה מלח דק,
  • 1 כפית גדושה פלפל שחור,
  • 1 כפית בהרט.

להכנת רוטב סלסה;

  • 2 כוסות עשבי תיבול קצוצים; פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, בצל ירוק,
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק,
  • חצי כוס זיתים קצוצים דק,
  • 3 שיני שום כתושות,
  • מיץ וגרידת מלימון אחד,
  • 3/4 כוס שמן זית,
  • 1 כפית מלח אטלנטי.

להכנת השיפודים;

2 צנצנות פלחי ארטישוק רומאי,
1 צרור אספרגוס חתוך למקטעים באורך 5 סנטימטרים.

אופן ההכנה;

יש לערבב את כל רכיבי הקבב ומעבירים למקרר לחצי שעה – שעה. ובקערה לערבב את כל רכיבי הסלסה, מניחים להשרייה במקרר לשעתיים עד לילה שלם.

בעזרת ידיים רטובות יש ליצור קבבים באורך 5 סנטימטרים עובי 3 סנטימטרים. משפדים על שיפוד לסירוגין 3 קבבים עם פלחי ארטישוק ואספרגוס. ולהכניס למקרר למשך שעה.

מחממים גריל בחום גבוהה, מברישים את הקבבים בשמן זית. צולים על גריל משומן כ- 5 דקות מכל צד, לקבלת מידת עשייה MW. ולהגיש.

הגשה; מזלפים מעל הקבב 1-2 כפות גדושות של סלסה. בתאבון

מחלקת בשרים של ‘טיב טעם‘ מציעה את חומרי הגלם המשובחים ביותר מבעלי כנף מיוחדים ועד נתחי בשר איכותיים. ב”טיב טעם” שמים דגש רב על איכות הבשר וטריותו, צוות מקצועי אשר יסייע בבחירת הבשר האידיאלי, שיטות הכנה וכמויות.

את מגוון חומרי הגלם ו’טיב טעם‘ ניתן לרכוש גם באמצעות אתר המכירות און ליין, משלוח גם בשבת; www.tivtaam.co.il. אתר ישרקו; www.israco.co.il.

No votes yet.
Please wait...

אודות הכותב

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל (כאן נעים) בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14.בן 72, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ול-חלי נעים, סבא מאושר ל-8 נכדים ונכדות. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שניה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

הוסף תגובה

Click here to post a comment

Calendar

נובמבר 2025
א ב ג ד ה ו ש
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Recent Comments

    Text

    Distinctively utilize long-term high-impact total linkage whereas high-payoff experiences. Appropriately communicate 24/365.

    Archives