שף קונדיטורית בלוגרית ומתכונאית היוטיוברית ‘ערוץ מטבח בקלי קלות ליהי קרויץ’, המוכרת גם כמי שעושה אוכל טוב ושמח בלב. עם הצעה ‘צלי בקר כתף מספר 6′ הנחשב בעיניה ולטעמה מעולה; “יוצא מאוד רך בבישול לפני ניסיוני” למעשה הרבה יותר רך מ’כתף מספר 5’.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב‘פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
כאשר מתייחסים ל”כתף רוסטביף מספר 6“, סביר להניח שמדובר בנתחים או מערכת דירוג ספציפית המשמשת ספק או קצב מסוים. המונח “מספר 6” יכול להצביע על גודל, משקל או דרגת איכות ספציפיים שהוקצו ל-כתף הבקר.
כדי לקבל מידע מדויק יותר על הנתח הספציפי הזה, עדיף להתייעץ עם קצב מקומי או ספק (רשת מזון) בשר שיוכל לספק פרטים על שיטת הדירוג שלהם או נתחים ספציפיים המסומנים כ”כתף רוסטביף מספר 6“.
הם יוכלו לתת לך מידע נוסף על המאפיינים הספציפיים, המלצות הבישול וכל פרט רלוונטי אחר על נתח בשר בקר ספציפי זה.
‘צלי בקר כתף מספר 6‘ הוא בעיני ולטעמי מעולה, יוצא מאוד רך בבישול לפני ניסיוני, הרבה יותר רך מ’כתף מספר 5‘.
אגב; “כתף רוסטביף מספר 5” מתייחס בדרך כלל לנתח או מערכת דירוג ספציפית המשמשת ספק או קצב מסוים.
המונח “מספר 5” מצביע ככל הנראה על גודל, משקל או דרגת איכות ספציפיים שהוקצו לכתף הבקר.
כדי לקבל מידע מדויק יותר על נתח מסוים זה, מומלץ לפנות לאטליז או ספק (“סופר“) בשר מקומי שיוכל לספק פרטים על שיטת הדירוג שלהם או נתחים ספציפיים המסומנים כ”כתף רוסטביף מספר 5“.
הם יוכלו לתת לך מידע ספציפי על המאפיינים, המלצות הבישול וכל פרט רלוונטי אחר הקשור לחתך הספציפי הזה של כתף בקר.
צריך כתף בקר מספר 5 במשקל של 2 קילוגרם, אם הוא קפוא אז להפשיר אותו קודם.
✦ אופן ההכנה;
בסיר גדול לשים כף שמן זית, להניח את צלי הבקר ולצלות מכל הצדדים עד שהוא זהוב, כארבע דקות מכל צד.
להוסיף לסיר מי ברז, שיגיעו עד גובה הבשר לסיר שבו הבשר. יתבשל כשעתיים עד שעתיים וחצי.
2 בצלים גדולים לחתוך לקוביות גסות
1 גזר גדול חתוך לקוביות גסות
2 ענפי סלרי חתוך לקוביות גסות
להוסיף כ-10 גרגירי פלפל אנגלי
להוסיף כ-5 עלי דפנה יבשים
להרתיח את הבשר, להוציא את “הקצף המלוכלך” החוצה
לכסות את הבשר עם מכסה ולבשל על אש בינונית כשעתיים וחצי עד שהבשר רך
לאחר בישול של כ-שתיים וחצי עד שלוש שעות, תראו ותבדקו עם מזלג שהבשר רך
ואז לקרר את הבשר כשעה בחוץ
ולאחר מכן לשים את הבשר עם הנוזלים במקרר כל הלילה
לאחר לילה של קירור להוציא את הבשר מהנוזלים ולחתוך לעובי של כשלושה מילימטר
עכשיו, נכין ציר נוסף לבישול הבשר חתוך לנתחים. לחתוך לקוביות גסות
2 בצלים גדולים
1 גזר גדול
4 גבעולי סלרי
לחמם סיר גדול לשים 2 כפות שמן זית
לשים את הירקות ולטגן כ- 5 דקות
יש להוסיף;
כ-6 תפוחי אדמה בינוניים, לא מבושלים, חתוכים לקוביות גסות מכאן, יש לערבב ולבשל כחמש דקות.
לאחר כחמש דקות, יש להוסיף;
1 קופסה פטריות חתוכות או טריות ולטגן כשתי דקות
להוסיף; 2 שקיות ערמונים קלופים וקלויים 200 גרם, להוסיף 1 כף סילאן טבעי
להוסיף שקית אחת ככף וחצי אבקת רוטב פטריות או רוטב צ’ילי בקר או אבקת מרק כ-30 גרם
להוסיף; מעט פלפל שחור,
1 כף שטוחה מלח,
כשש גרגירי פלפל אנגלי,
כ-3 כוסות מציר שבושל בו הבשר יום קודם לכן,
כ-4 עלי דפנה יבשים
ככוס וחצי אפונה קפואה
ולערבב
לסדר יפה את הבשר בסיר
להרתיח
לכסות עם מכסה
לבשל על אש קטנה
כשעתיים או לפי הצורך
עד שהבשר רך.
העיקר שתיהנו בכיף, תכנסו למבצעים ותתרשמו, ותוכלו גם אתם לרכוש משהו נחמד וכייפי שעושה את החיים יותר קלים ושמחים, ותמליצו גם לחברים.
הוסף תגובה