תכירו את הכוהנת הבאה של האוכל התאילנדי בארץ הקודש ישראל, העונה לשם; שרי שפילמן, תושבת פתח תקווה מהעיר כפר סבא. היא מספרת, כי; “המטבח התאילנדי (מדגישה; קולינריה תאילנדית) שכה אהוב עלי, שלח אותי אל שהייה בת כחצי שנה בעיר בנגקוק, תאילנד, בה למדתי ‘קולינריה תאילנדית’ הכוללת היסטוריה, גאוגרפיה, מנהגים, מסורת ועוד.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
הגב’ שפילמן, ממשיכה ומספרת, כי; “החלטתי לשתף את חברי ב-פייסבוק | תאילנד במטבח של שרי Sari’s Kitchen ברזי האוכל התאילנדי, על מרכיביו השונים מתוך תקווה שיוכלו ויאכלו לספוג מעט מתרבות אוכל שונה מגוונת ומרתקת.

אורז דביק עם מנגו (khao niew, Ma-muang) מנה מאד אהובה ופופולרית בקרב המטיילים בתאילנד גן עדן קולינרי. האורז הדביק, גדל בצפון תאילנד ועתיק יומין בפרט באזור איסן ו-לאוס, האורז הדביק, משמש במגוון מתכונים ממותקים וגם אחרים.
אין ספק שהמטבח התאילנדי נחשב למעצמה קולינרית מגוונת, אליה מתחברים הישראלים מיד בשל זמינות חומרי גלם אותן ניתן כיום להשיג בכל סופרמרקט ליד ביתכם”.
█ אורז דביק עם מנגו | מתכון טרי של “תאילנד במטבח של שרי Sari’s Kitchen“
█ מצרכים;
- 2 כוסות אורז דביק – מושרה במים כשעתיים
- 3 כוסות מים (לבישול)
- 2 כוסות קרם קוקוס
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח
◄ שלב 1;
רוטב לערבוב באורז המבושל
- 2 כוסות קרם קוקוס
- 1 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח
- להרתיח קלות כ 3-2 דקות עד להמסת הסוכר
- להניח בצד עד לסיום בישול האורז
◄ שלב 2;
רוטב סמיך למנה בצלחת ההגשה
- 1 כוס קרם קוקוס
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפיות קמח עמילן טפיוקה / אורז/ קורנפלור
- 2 כפות מים לעירבוב קמח העמילן
- להרתיח עד לעיבוי הרוטב
- להניח בצד
◄ אופן הכנת אורז דביק, 3 אפשרויות לבחירה;
- הדרך המסורתית כפי שתראו בתמונות
- בכלי אידוי חשמלי
- בישול במיקרוגל כ-10 דקות
יש לשטוף את האורז היטב להוצאת העמילן ולסנן נוזלים. להכניס לסיר ובו מים רותחים ולאדות בתוך סלסלת קש או בכלי שתבחרו.
- להוסיף את 3 כוסות מים רותחים
- לבשל על אש נמוכה
- כ 20 דקות עד להעלמות הנוזלים
◄כאשר האורז מוכן;
יש להכניס את רוטב שלב 1 לוודא שהוא חם
אל הסיר עם האורז ולערבב היטב
לכסות את האורז עם המכסה
להמתין כ 30 דקות כדי שהרוטב ייספג היטב באורז
◄ כעת;
לחתוך מנגו בשל ( עדיף זן מאיה)
לרצועות או קוביות
◄ הגשה;
- להניח אורז בצלחת
- להוסיף את המנגו
- לשפוך על האורז מעט מרוטב מס 2 הסמיך בכמות על פי טעמכם האישי
- לקשט בפרורי קוקוס יבש וקלוי(ניתן לרכוש בחנויות תבלינים כדוגמת חממה וכו’).
בתאבון!
◄קבלו גם מתכון מצולם של שרי שפילמן, הכנת ‘עוף מוקפץ עם אגוזי קשיו’ מתכון תאילנדי.
Recent Comments