
האגודה למלחמה בסרטן, פרסמה הערב (יום שני ל’ בניסן התשפ”א) לרגל יום העצמאות ה- 73 לעצמאות מדינת ישראל משעות ערב; יום רביעי (ב’ באייר, התשפ”א) ה-14 באפריל וביום חמישי ה-15 (ג’ באייר, התשפ”א) באפריל, במהלך היום עד הערב ומזכירה לציבור הרחב, כי “על האש” המסורתי הוא אחלה טעים – אבל גם בתהליך צליית הבשר בטמפרטורה גבוהה עלולים להיווצר חומרים מסרטנים!
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו אל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
צליית בשר על האש, מנהג הנפוץ במיוחד ביום העצמאות, כרוכה בסיכון בריאותי של היווצרות חומרים מסרטנים כתוצאה מחריכת יתר של הבשר ומספיגת עשן במזון.
תהליך הבישול בטמפרטורות גבוהות לזמן ממושך וחריכת הבשר על הגריל, יוצרים חומרים הפוגעים ב-DNA בתאי גוף. חומרים אלו, עלולים לגרום לתהליכים סרטניים.
מחקרים רבים שפורסמו בשנים האחרונות, מצאו קשר בין חומרים אלו לבין הופעת סוגי סרטן שונים. לכן באגודה למלחמה בסרטן, קיבצו עבורכם מספר טיפים להפחתת הסיכון מצליית בשר;
- מומלץ להכין את הבשר רק על גחלים שכבר האפירו ולא בתוך להבות האש הגלויה, אשר הן הגורמות ליצירת החומרים המסרטנים.
- השריה מוקדמת, הפיכה לעתים קרובות (כל דקה) ונפנוף, מגבילים את עליית הטמפרטורות בבשר ומסייעים במניעת היווצרות גורמי סרטן.
- אם הבשר נחרך והפך שחור, יש להסיר חלקים אלו ולא לאכול אותם.
- ניתן להפחית את הסיכונים מאכילת בשר אדום על ידי אכילה מרוּבה יותר של ירקות ופירות לעומת הבשר ומומלץ לצרוך אותם יחד. חשוב לזכור, כי צריכת ירקות ופירות באופן קבוע מפחיתה סיכון ל-סרטן המעי הגס וסוגי סרטן אחרים.
- הימנעו או המעיטו ככל הניתן מאכילת משומרים, מעושנים, כבושים ומומלחים – מוצרים אלה עשויים להכיל ניטרטים, שהם חומרים אשר עלולים להגביר את הסיכון לחלות בסוגי ‘סרטן’ שונים.
- עדיף להשרות את הבשר במרינדה עם תבלינים ועשבי תיבול – השריית בשר במרינדות שונות למשך שעה, יכולה לסייע בהפחתת רמת התרכובות המסרטנות בבשר באופן משמעותי.
דוברת האגודה למלחמה בסרטן, הגב’ מריאנה אוליצקי, מסרה לפורטל ’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות הוותיק של כל המדינה’ כי; אפשר לצרף, או להפוך למרכז ה”חגיגה” גם סלטים בריאים ומגניבים, כמו סלט קינואה שחורה מקסיקנית נפלא של פיליס גלזר:
█ חומרים ל- 4 מנות;
- 1 כוס קינואה שחורה,
- 1 ורבע כוסות מים,
- 10 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים,
- חצי כוס פטרוזיליה, קצוצה גס,
- רבע כוס כוסברה, קצוצה גס,
- 1 כוס גרגירי תירס טריים מאודים או קפואים, מופשרים,
- 1 אבוקדו גדול, בשל אך מוצק, חתוך לקוביות.
█ חומרים לויניגרט אורגנו;
- 4 כפות שמן זית,
- 2 כפות חומץ,
- 1 כף מיץ לימון,
- 1 שן שום כתושה,
- חצי כפית פתיתי צ’ילי,
- 2 כפיות אורגנו טרי קצוץ או 2 1 כפית אורגנו יבש,
- חצי או רבע כפית כמון,
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם.
אופן ההכנה;
שוטפים קלות את הקינואה במסננת להורדת שאריות הקליפה המרירה.
מסננים, מעבירים לסיר ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך 10 דקות.
מסירים מהאש ומשהים מכוסה ל- 10 דקות נוספות.
מערבבים את כל חומרי הוויניגרט בצנצנת עם מכסה.
סוגרים ומנערים עד לקבלת רוטב אחיד.
מעבירים את הקינואה לקערת הגשה. מוסיפים את העגבניות, עשבי התיבול והתירס. יוצקים את רוב הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות בעזרת מזלג. טועמים, ובמידת הצורך מוסיפים מלח ופלפל.
לפני ההגשה, מוסיפים לסלט את יתרת הרוטב ואת קוביות האבוקדו ומערבבים בעדינות.
◄ אל; ‘מתכוני בריאות’ נוספים, היכנסו;
האגודה למלחמה בסרטן, מאחלת לכולכם חג שמח.
Recent Comments