סוד הצלחת העוגה טמון באופן אפייתה. חשוב מאוד להקפיד להוציא את העוגה מהתנור כאשר מרכזה עדיין רוטט, כשמנענעים קלות את התבנית ושוליה זהובים אפויים אל דאגה העוגה תתייצב במהלך הקירור, אך תישאר נימוחה ורכה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’כאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.

המצרכים:
לבסיס העוגה;
- 250 גרם ביסקוויטים בטעם קרמל- 250 גרם, לטחון לפירורים
- 100 גרם חמאה מומסת
- 1/3 כוס סוכר- מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה
למלית העוגה;
- 800 גרם גבינת שמנת פילדלפיה.
- 1.1/3 כוס סוכר מדוד בכוס חד פעמית לשתייה קרה (200 גרם)
- 125 גרם שמנת מתוקה כמעט כוס אחת חד פעמית לשתייה קרה
- 4 ביצים,
- 1 כפית תמצית וניל או מחית וניל
- 1 כף גדושה קמח
לציפוי העוגה;
- 2 מיכלי שמנת מתוקה 27 אחוז, 200 מיל כל יחידה
- 1/2 כוס סוכר מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית. או אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה;
בסיס העוגה;
לערבב את כל המרכיבים לפירורים לחים, לשמן תבנית 24 ס”מ בחמאה גם בסיס וגם שוליים. לרפד את התבנית בפירורים גם בסיס וגם שוליים בעובי אחיד. לאפות בתנור שמחומם מראש לחום נמוך 160 מעלות כ-7 דקות ולקרר.
למלית גבינה שמנת;
לשים בקערה את הגבינה שהכנו (מתכון בהמשך) או גבינת שמנת פילדלפיה 800 גרם להוסיף 1.1/3 כוס סוכר ולערבב להוסיף 125 גרם שמנת מתוקה ולערבב. להוסיף 4 ביצים ו – 1 כפית תמצית וניל או מחית וניל, ולערבב
להוסיף 1 כף גדושה קמח ולערבב לעיס הומוגנית. לשפוך את מלית הגבינה על הפירורים וליישר. להכניס לתנור קערה עם מים מי ברז בתחתית התנור -למנוע התבקעות העוגה.
לחמם את התנור לחום נמוך כ- 150 מעלות ולאפות כשעה עד אשר שולי העוגה יציבים ובמרכז העוגה עדיין רוטט מעט. להוציא את העוגה מהתנור ולהכין ציפוי
הכנת ציפוי העוגה;
לערבב היטב את כל מרכיבי הציפוי עד שאין גושי סוכר, לשפוך בזהירות על העוגה וליישר, להכניס לאפייה בחום נמוך 150 מעלות כ-5 דקות, לקרר קצת בחוץ ולהכניס למקרר עטופה היטב לאחר כמה שעות ניתן לפרוס.
טיפ;
להכנת גבינת שמנת ביתית;
5 גביעים שמנת חמוצה 27%, 200 מיליליטר כל אחד, לקחת מסננת להניח אותה על קערה לרפד את המסננת עם מגבת, לשפוך את השמנת על המגבת ולאסוף את המגבת כמו שק, להכניס למקרר כל הלילה לניקוז נוזלים.
חג שמח.
הוסף תגובה