לעגבניה זנים צהובים, לבנים,ירוקים, כתומים ואף סגולים. פירות העגבנייה מסווגים כירקות, הנצרכים בכמויות גדולות ונאכלים טריים וכמרכיב בתבשילים רבים וכן בתעשיית שימורי רסק העגבניות. עגבניות ירוקות לפני הבשלתן נהוג להחמיץ.

ימי החורף המביאים עמם את הקור גורמים לנו לרצות לאכול משהו חם ומזין לגוף ולנפש. המרקים ידועים כמזון מחמם ובריא העוזר לגופנו להתחמם בימי הקור הגשומים. רשת קפה גרג - מגישה מתכון למרק עגבניות ואורז. העגבנייה תורמת לבריאות, היא בעלת ערך תזונתי רב, והצבע האדום מקורו בריבוי צבען מקבוצת הקרוטנואידים. בעגבנייה בשלה כמות גבוהה יחסית של נוגד החמצון (אנטיאוקסידנט) ליקופן שנחשב כמסייע במניעת סוגי מחלות סרטן.
מנות |
6 מנות |
|
|
ימי החורף המביאים עמם את הקור גורמים לנו לרצות לאכול משהו חם ומזין לגוף ולנפש. המרקים ידועים כמזון מחמם ובריא העוזר לגופנו להתחמם בימי הקור הגשומים. רשת קפה גרג - מגישה מתכון למרק עגבניות ואורז. העגבנייה תורמת לבריאות, היא בעלת ערך תזונתי רב, והצבע האדום מקורו בריבוי צבען מקבוצת הקרוטנואידים. בעגבנייה בשלה כמות גבוהה יחסית של נוגד החמצון (אנטיאוקסידנט) ליקופן שנחשב כמסייע במניעת סוגי מחלות סרטן.
|
מרכיבים
- 50 גרם בצל סגול
- 2 עגבניות טריות בשלות חתוכות לקוביות גסות
- 1 קופסת שימורים עגבניות תמר מרוסקות (500 גרם)
- 1/2 כוס אורז
- 1/2 ליטר מים
- 3 שיני שום
- 1 כפית סוכר
- מלח פלפל שאטה לפי הטעם
מנות: מנות
הוראות
- מתחילים בטיגון עדין של קוביות העגבניות והבצל והשום, לאחר 7 דקות בערך מוסיפים את שאר המרכיבים למעט האורז. מבשלים 25 דקות ,טוחנים ברמבו בפולסים מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 15 דקות. מתקנים תיבול (במלח בלבד ) ומכבים את האש . בתאבון!!!
הוסף תגובה