העדשים, משמשות למאכל כבר מהתקופה הנאוליתית. לעדשים מגוון צורות וצבעים, בהן ירוקות,חומות, כתומות,אדומות ושחורות. העדשים מכילות כמות גבוהה של חלבון, מינרלים, ויטמינים וסיבים תזונתיים. תכולת החלבון הגדולה של העדשים (כ-30% בעדשים לא מבושלות) הופכת אותן למרכיב תזונתי חשוב בתזונתם של צמחונים וטבעונים, ובמטבחים צמחוניים כגון המטבח ההודי.

ימי החורף בפתח ומביאים עמם את הקור והרצון לאכול משהו חם ומזין לגוף ולנפש. המרק ידוע כמזון מנחם ובריא העוזר להעביר את ימי הקור הגשומים. רשת קפה גרג, מגישה מתכון מרק עדשים חם ומזין. העדשים משמשות להכנת מגוון מאכלים החל מסלטים, מרקים (מרק עדשים) ונזידים ועד קציצות. תבשיל עדשים נפוץ הוא ה"דאל" ההודי, המוכן לרוב מעדשים צהובות, עגבניות, בצל וזרעי כוסברה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’מתכונים כאן ישראל' | אתר המתכונים של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
מנות |
6 מנות |
|
|
ימי החורף בפתח ומביאים עמם את הקור והרצון לאכול משהו חם ומזין לגוף ולנפש. המרק ידוע כמזון מנחם ובריא העוזר להעביר את ימי הקור הגשומים. רשת קפה גרג, מגישה מתכון מרק עדשים חם ומזין. העדשים משמשות להכנת מגוון מאכלים החל מסלטים, מרקים (מרק עדשים) ונזידים ועד קציצות. תבשיל עדשים נפוץ הוא ה"דאל" ההודי, המוכן לרוב מעדשים צהובות, עגבניות, בצל וזרעי כוסברה.
■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו ל’מתכונים כאן ישראל' | אתר המתכונים של כל המדינה ב’פייסבוק’ או ב’טוויטר’.
|
מרכיבים
- 250 גרם תפו"א חתוך לקוביות גסות
- 100 גרם בצל סגול חתוך גס
- 150 גרם גזר חתוך גס
- 3 יחידות שיני שום
- 150 גרם עדשים כתומות
- 1.5 ליטר מים
- מלח וכמון לפי הטעם
מנות: מנות
הוראות
- מתחילים עם טיגון קל של הבצל לאחר 4 דקות מוסיפים את תפו"א השום והגזר ל3 דקות נוספות מוסיפים את המים והעדשים ומבשלים חצי שעה, מתבלים במלח וכמון (בכמה שלבים) מבשלים עד שכל המרכיבים רכים וטוחנים
הערות למתכון
מוגש באדיבות רשת קפה גרג
הוסף תגובה