דגים

מתכון ל’קרפצ’יו ברמונדי’ עם תפוזי דם שכל אחד יכול להכין

ברמונדי, הוא דג בעל ערך תזונתי ובריאותי גבוה במיוחד. מכיל כמות גבוהה של חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, עשיר בחומצות אמינו ומהווה מקור מצוין לחומצות שומן מסוג אומגה 3 ◄דג ברמונדי, מכיל מעט עצמות, הניתנות לשליפה בקלות, ולכן הוא ידידותי גם לילדים ◄ טיפ; אפשר להכין את 'קרפצ'יו ברמונדי' עם כל החומרים מראש ולשמור את הדגים בין ניירות האפייה המשומנים, ולצלחת ממש לפני ההגשה.
קרפצ'יו ברמונדי עם תפוזי דם
קרפצ’יו ברמונדי עם תפוזי דם

אין יותר מסוגנן מהמנה העדינה הזו שמתאימה בדיוק לעונה הזו כשכל מה שמתחשק לנו זה נשנוש מרענן וקריר. ומה יותר מתאים מפלחי אשכולית מתפוצצי עסיס יחד עם דג רענן?

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק’ או ב’טוויטר’.

דג ברמונדי הוא עם קשקשים גדולים, זהו למעשה מקור השם; “ברמונדי” שנגזר מן התרבות האבוריג’ינית ביבשת אוסטרליה. יודעי חיך ואניני טעם מסנגרים עליו כדג שנחשב איכותי וטעים במיוחד.

במהלך ה”עלייה” שלו לארץ ישראל, התאקלם הברמונדי היטב וביצע הסתגלות למי בריכות דגים וכיום הוא גדל בבריכות דגים מפוקחות  בקיבוצים; ניר דוד ו-מעגן מיכאל. הברמונדי, דג בעל ערך תזונתי ובריאותי גבוה במיוחד.

הברמונדי מכיל כמות גבוהה של חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, עשיר בחומצות אמינו ומהווה מקור מצוין לחומצות שומן מסוג אומגה 3.

יצוין, כי כ-20% מחומצות השומן בגופו של הברמונדי מקורם בחומצת שומן מסוג אומגה 3, הנחשבת לחומצה חיונית לגוף האדם וכזו שהגוף אינו מייצר אותה בעצמו – אלא נדרש לקבל אותה ממקורות חיצוניים.

בשרו של הברמונדי לבן ובעל מרקם וטעם עדינים מאוד. הברמונדי, נחשב לאחד מהדגים המשובחים הנמכרים בישראל ומכיוון שהוא משתלב היטב במגוון דרכי הכנה וטעמים, הוא הופך להיות יותר ויותר פופולרי בקרב חובבי הדגים בארץ. יצוין, כי דג ברמונדי, מכיל מעט עצמות, הניתנות לשליפה בקלות, ולכן הוא ידידותי גם לילדים.

█ קבלו מתכון המיועד ל-2 מנות של קרפצ’יו ברמונדי עם תפוזי דם שכל אחד יכול להכין בבית;

מצרכים;

  • 2 יחידות פילה ברמונדי ללא עור,
  • 1 תפוז גם מפולט,
  • 3 פלחים מפולטים של אשכולית אדומה (או פומלה),
  • 10 זיתי טאסוס שחורים, מגולענים וחצוים לשניים,
  • 2 כפות נבטי צנונית (או נבטים אחרים),
  • 1/2 ליים,
  • מעט מלח אטלנטי,
  • מעט שמן זית,
  • מעט חומץ בלסמי מרוכז.

אופן ההכנה;

  • בעזרת סכין חדה מאוד פורסים את הדגים לנתחים דקים (אפשר לבקש ממוכר הדגים לעשות זאת).
  • משמנים נייר אפייה במעט שמן זית. מסדרים את נתחי הדג על ניר האפייה ומכסים שנייר אפייה משומן נוסף. בעזרת פטיש מטבח (או תחתית ספל) דופקים קלות על הדגים, כדי “לשטח” אותם.

הרכבת המנה;

  • יוצקים שכבה דקה של שמן זית על צלחת הגשה. מסדרים בצורה נאה את נתחי הדג על הצלחת, מתבלים במעט מלח אטלנטי וסוחטים מעל 1/2 ליים.
  • מפזרים בין הדגים פילטים של תפוזי דם ופילטים של אשכולית אדומה (או פומלה). מעטרים בכמה נקודות של חומץ בלסמי מרוכז. מפזרים את הנבטים והזיתים ומגישים.

טיפ; אפשר להכין את כל החומרים מראש ולשמור את הדגים בין ניירות האפייה המשומנים, ולצלחת ממש לפני ההגשה.

בתיאבון.

No votes yet.
Please wait...

Topics