דברי מאפה מתכונים לשבועות עוגות

ניו יורק קרם צ’יז עוגת גבינת שמנת בציפוי שמנת חמוצה

גבינת פילדלפיה היא גבינה לבנה רכה בטעם עדין, מיוצרת מחלב בקר, בעלת מרקם סמיך ועשיר. מכילה לפחות 33% שומן, לחות של לא יותר מ-55% וטווח דרגת חומציות שבין 4.4 ל-4.9. הגבינה נמכרת במיכל. אם אין בנמצא גבינת פילדלפיה  ניתן להחליף אותה בגבינת נפוליאון שגם היא גבינת שמנת 30% שומן בסגנון צרפתי, בטעם טבעי.

סוד הצלחת העוגה טמון באופן אפייתה. חשוב מאוד להקפיד להוציא את העוגה מהתנור כאשר מרכזה עדיין רוטט, כשמנענעים קלות את התבנית ושוליה זהובים אפויים אל דאגה העוגה תתייצב במהלך הקירור, אך תישאר נימוחה ורכה.

■ רוצים עוד עדכונים? הצטרפו לכאן ישראל | כאן נעים | אתר החדשות המקומיות של כל המדינה בפייסבוק’ או בטוויטר.

מאפה | ניו יורק קרם צ'יז עוגת גבינת שמנת בציפוי שמנת חמוצה
ניו יורק קרם צ’יז עוגת גבינת שמנת בציפוי שמנת חמוצה

המצרכים:

לבסיס העוגה;

  • 250 גרם ביסקוויטים בטעם קרמל- 250 גרם, לטחון לפירורים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1/3 כוס סוכר- מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה

למלית העוגה;

  • 800 גרם גבינת שמנת פילדלפיה.
  • 1.1/3 כוס סוכר מדוד בכוס חד פעמית לשתייה קרה (200 גרם)
  • 125 גרם שמנת מתוקה כמעט כוס אחת חד פעמית לשתייה קרה
  • 4 ביצים,
  • 1 כפית תמצית וניל או מחית וניל
  • 1 כף גדושה קמח

לציפוי העוגה;

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 27 אחוז, 200 מיל כל יחידה
  • 1/2 כוס סוכר מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית. או אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה;

בסיס העוגה;

לערבב את כל המרכיבים לפירורים לחים, לשמן תבנית 24 ס”מ בחמאה גם בסיס וגם שוליים. לרפד את התבנית בפירורים גם בסיס וגם שוליים בעובי אחיד. לאפות בתנור שמחומם מראש לחום נמוך 160 מעלות כ-7 דקות ולקרר.

למלית גבינה שמנת;

לשים בקערה את הגבינה שהכנו (מתכון בהמשך) או גבינת שמנת פילדלפיה 800 גרם להוסיף 1.1/3 כוס סוכר ולערבב להוסיף 125 גרם שמנת מתוקה ולערבב. להוסיף  4 ביצים ו – 1 כפית תמצית וניל או מחית וניל, ולערבב

להוסיף 1 כף גדושה קמח ולערבב לעיס הומוגנית. לשפוך את מלית הגבינה על הפירורים וליישר. להכניס לתנור קערה עם מים מי ברז בתחתית התנור -למנוע התבקעות העוגה.

לחמם את התנור לחום נמוך כ- 150 מעלות ולאפות כשעה עד אשר שולי העוגה יציבים ובמרכז העוגה עדיין רוטט מעט. להוציא את העוגה מהתנור ולהכין ציפוי

הכנת ציפוי העוגה;

לערבב היטב את כל מרכיבי הציפוי עד שאין גושי סוכר, לשפוך בזהירות על העוגה וליישר, להכניס לאפייה בחום נמוך 150 מעלות כ-5 דקות, לקרר קצת בחוץ ולהכניס למקרר עטופה היטב לאחר כמה שעות ניתן לפרוס.

טיפ;

להכנת גבינת שמנת ביתית;

5 גביעים שמנת חמוצה 27%, 200 מיליליטר כל אחד, לקחת מסננת להניח אותה על קערה לרפד את המסננת עם מגבת, לשפוך את השמנת על המגבת ולאסוף את המגבת כמו שק, להכניס למקרר כל הלילה לניקוז נוזלים.

חג שמח.

No votes yet.
Please wait...

About the author

משה נעים

משה נעים

עורך אתר כאן ישראל (כאן נעים) בלי מורא ובלי משוא פנים. עיתונאי מגיל 14. עובד כיום באינטרנט. בן 65, אב לעורך דין אלירן נעים. לר' אביב נעים ולקצינה בקבע; חלי נעים, סבא מאושר לשתי נכדות אוריאן ול-מילה שרה. המוטו; "אילו לחיים הייתה מהדורה שניה, הייתי מתקן בה את כל השגיאות...".

Add Comment

Click here to post a comment

Topics

Featured