
חמאת בוטנים היא ממרח מזין ועתיר קלוריות, שעשוי מבוטנים (אגוזי אדמה) קלויים המרוסקים לכדי משחה. הבוטנים מכילים חומצות שומן חד לא רוויות המורידות את הכולסטרול בגוף. הבוטנים מכילים מינרלים רבים הקיימים במזון בכמויות גדולות. חמאת הבוטנים הייתה ידועה עוד לאצטקים. בשנת 1890 הוחל בשווק מסחרי של חמאת בוטנים כתוסף חלבונים לאנשים שלא יכלו ללעוס חלבון ממקור אחר עקב בעיות שיניים. בישראל משווקות שלוש גרסאות נפוצות של חמאת בוטנים; קלאסית, עם דבש ועם שברי בוטנים.
המצרכים:
(48 יחידות)
1/2 כוס חמאה
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/2 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
2 כפות חלב
1 כפית וניל
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
סוכר
48 נטיפי שוקולד חלב אפשר במקום שוקולד להשתמש בבוטנים או שקדים או אגוזי אדמה לא קלויים לפי הטעם.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 190 מעלות צלזיוס. לערבב את חמאת הבוטנים, סוכר חום ו- 1/2 כוס סוכר לבן. להוסיף, ביצה, חלב ווניל. ולטרוף היטב.
לערבב יחד קמח, סודה לשתייה ומלח. ולהוסיף לתערובת הקרם. מקציפים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק נוקשה. קורצים מהבצק כדור בגודל כ- 2.5 סנטימטר, מגלגלים בסוכר. מניחים על נייר אפייה משומן במרחק של כ-2 סנטימטרים האחד מהשני אופים במשך 10-12 דקות או עד לקבלת גוון זהוב.
מיד עם הוצאת העוגיות ובעודן חמות, שמים על כל עוגייה למעלה נטיף שוקולד, ולוחצים כלפי מטה בחוזקה כדי שיתמזג בסדקים מסביב לקצה.
זמן הכנה: 30 דקות | זמן האפיה: 10 דקות | כמות קלוריות למנה: 95 | סה”כ שומן: 4.9 גרם | כולסטרול: 5 מ”ג
הפתיח והמבוא מאתר ויקיפדיה
הוסף תגובה