Home » ארגון מגדלי הפירות, הפיק חוברת על ערכם התזונתי של פירות הארץ
פירות

ארגון מגדלי הפירות, הפיק חוברת על ערכם התזונתי של פירות הארץ

קבלו, מספר עובדות חשובות על פירות ולמה פרי טרי זה, בריאות; הפירות הם המזון השלם הקל ביותר לעיכול שקיים. אכילת פירות: תמיד על בטן ריקה, תמיד לפני הארוחה, ולא אחריה. רוב הפירות ניתנים לאכילה על קליפתם, שיש בה ערכי תזונה רבים.
ארגון מגדלי הפירות, הפיק חוברת על ערכם התזונתי של פירות הארץ
ארגון מגדלי הפירות, הפיק חוברת על ערכם התזונתי של פירות הארץ

לקראת תערוכת החקלאות “אגרו משוב 2010”, הנערכת ב-13-14 בינואר במרכז הירידים בתל אביב, הפיק ארגון מגדלי הפירות חוברת על ערכם התזונתי של פירות הארץ.

מחקרים רבים, שחלקם נעשה בישראל, מוכיחים עובדות שהיו ידועות כבר לאבות אבותינו וגם לסבתות שלנו: “פרי טרי זה, בריאות”. בפירות טריים, יש ערכים תזונתיים רבים – מינרלים, ויטמינים, סיבים ונוגדי חמצון – כל פרי וערכי הבריאות המיוחדים לו.

תזונה מאוזנת, הכוללת תפריט יומי, המכיל גם פירות טריים, תתמוך בבריאותך לאורך זמן.

בחוברת של ארגון מגדלי הפירות, מופיע פרוט על מספר פירות; אבוקדו, אגס, אפרסק, בננה, דובדבן, חמוציות, ענבים, מנגו, קיווי, שמן זית, שקדים, תפוח ותאנה.

כמובן שגם לפירות שלא נכללו בחוברת ערך תזונתי חשוב.

◄ מספר עובדות חשובות על פירות;

• פירות הם המקור הטוב ביותר שקיים לסוכר טבעי בו הגוף יכול להשתמש ליצירת אנרגיה.
• רוב הפירות דורשים עיכול קל וקצר, שבו הסוכר נספג במהירות בדם ליצירת אנרגיה.
• פירות הם המזון העשיר ביותר בטבע בוויטמינים ובנוגדי חמצן המוכרים למדע.
• הפירות הם המזון השלם הקל ביותר לעיכול שקיים. תזונה, המבוססת בעיקר על פירות שומרת על מערכת העיכול מפני שחיקה ומאמץ יתר.
• פירות הם המזון המייצר תגובה כימית בסיסית בגוף יותר מכל מזון אחר.
• פירות מכילים למעלה מ-90% נוזלים מטוהרים. תזונה, המבוססת בעיקר על פירות, תספק לגוף את כל המים שהוא צריך בצורתם המטוהרת ביותר.
• פירות מכילים סיבים תזונתיים החיוניים לעיכול אופטימלי.

▼ המלצות לאכילת פירות;

1. תמיד על בטן ריקה, תמיד לפני הארוחה, ולא אחריה.
2. מומלץ תמיד לשטוף את הפה במים מיד לאחר אכילתם (לא לצחצח שיניים. רק לשטוף במים).
3. התחילו את היום עם ארוחת פירות – לא חשוב איזה פרי, העיקר לשבוע ממנו, ורק ממנו.
4. בכל ארוחת פירות אכלו סוג פרי אחד. ערבוב של פירות מתוקים עם פירות חמוצים עלול ליצור תסיסה.
5. אכלו פירות בשלים לגמרי. פירות בוסר עלולים להכיל חומרים רעילים.
6. רוב הפירות ניתנים לאכילה על קליפתם, שיש בה ערכי תזונה רבים.
7. רצוי לאכול את הפירות כשהם טריים, ללא חימום, שימור או בישול.

▼ למה אבוקדו?

• כי הוא מקור לשמנים בלתי רוויים, המסייעים לגוף במלחמתו בשומן הרע הרווי, מונעים מחלות לב ומאטים תהליכי הזדקנות;
• כי הוא מכיל ויטמין E, נוגד חמצון רב עוצמה שמגן על תאי הגוף בכלל ועל רקמות העור בפרט;
• עשיר באשלגן ודל בנתרן, יש בו ברזל, מגנזיום, סידן, וכבונוס רב־משקל גם כל חומצות האמינו החיוניות, שהופכות אותו לחלבון מלא ולאורח רצוי ביותר במטבחים צמחוניים;
• אבוקדו מעוך הוא מזון תינוקות אידיאלי בגלל תכולת הוויטמינים הגבוהה שבו, ובעיקר כמות המגנזיום, שגבוהה יותר מאשר כל ירק או פרי אחר;
• רוצה להיות יפה? ערבבי אבוקדו בשל עם מעט מיץ לימון, מרחי על הפנים למשך רבע שעה וקיבלת מסכת לחות מדהימה. השומנים הטובים יחד עם ויטמין E מחלחלים לרקמות העור ומזינים את התאים;

▼ למה אגס?

• משום שהוא עמוס בוויטמין C, בנוגדי חמצון ובסיבים תזונתיים, יעיל בהפחתת הסיכון למחלות לב, מוריד כולסטרול רע, טעים מאד ודל בקלוריות;
• מומלץ כנגד הפרעות בלב ולחץ דם גבוה;
• טוב כנגד שלשול (ויש אומרים שגם מונע עצירות!), עוזר במצב של הפרעות בכבד, בכליות ובכיס המרה;
• יודעי דבר טוענים שאכילת אגס מקלה על שיעול ליחתי;
• האגס קל מאוד לעיכול, ומומלץ גם לתינוקות מעל גיל חצי שנה;
• עשיר באשלגן, עוזר בהתגוננות נגד מחלות לב וכלי דם;
• נלחם בסרטן, מסייע בהפסקת אירוע מוחי;
• מאט תהליכי הזדקנות.

▼ למה אפרסק?

• עלי עץ האפרסק, יעילים מאוד במצבים של גסטריטיס (דלקת בקיבה). המרכיבים הפעילים בעלי אפרסק יכולים לצפות את מערכת העיכול, להגן עליה ולהרגיעה.

כמו כן, יעילים העלים בטיפול בשיעול וברונכיטיס. את עלי האפרסק יש לאסוף בקיץ;
וחוץ מזה –
• אפרסק נלחם במחלות סרטן;
• מייצב לחץ דם;
• שומר על הראייה;
• מגן בפני אלצהיימר;
• מאט תהליכי הזדקנות.

▼ למה בננה?

• כי היא יעילה כנגד דיכאון, חרדה ויתר לחץ דם, מצוינת נגד עצירות, צרבת, כאבי ראש ובחילת בוקר, יעילה נגד עקיצת יתושים, עישון, עודף משקל, אולקוס, לחץ ושבץ;
• הבננה מכילה שלושה סוגים של סוכר טבעי – סוכרוז, פרוקטוז וגלוקוז משולבים בסיבים – פצצת אנרגיה על אמת. הבננה היא פרי מס. 1 אצל האתלטים המובילים בעולם;
• הבננה עשירה בברזל ועל כן מסייעת במקרה של אנמיה. האשלגן המצוי בה מעורר ומשפר את יכולת הלמידה;
• הבננה עשירה בזרחן ובעלת רמת מלח נמוכה – טובה כנגד לחץ דם חריג, והסיבים שבה מאפשרים פעולת מעיים תקינה;
• הבננה מכילה טריפטופן, חלבון שהופך בגוף לסרוטונין, הידוע כמרגיע, משפר את מצב הרוח וגורם להרגשה טובה יותר;
• הבננה יעילה כנגד אולקוס – מכילה נוגדי חומצות טבעיים, שיקלו על תחושת צרבת;
• אכילת בננה אולי מסבירה למה קופים תמיד שמחים.

▼ למה דובדבן?

• מגן על הלב;
• נלחם בסרטן;
• טוב כנגד הפסקות נשימה בזמן שינה;
• מאט תהליכי הזדקנות;
• מגן בפני אלצהיימר.
• פרי זה, מספק לגוף הרבה אשלגן, סידן, ברזל, מגנזיום, ויטמינים A ו-C, חומצות שומן (אומגה) המשמשות לאיזון הורמונאלי ולהרגעת מערכת העצבים, נוגדי חמצון המגנים מפני סרטן ומחלות לב – והדובדבן שבקצפת: כל זה במחיר סביר של כ-70 קלוריות ל-100 גרם (כעשרה דובדבנים);
• דובדבנים הם פצצות בריאות קטנות ואדומות.

◄ למה חמוציות?

• כי כמות הפוליפנולים – נוגדי חמצון רבי עוצמה, שמצויה בחמוציות, תורמת להאטת תהליכי ההזדקנות ולחיזוק פעולת הלב;
• כי בפירות היער הגרגריים מצוי רכיב שקרוי פרואנטוציאנידינים (המעניק להם את צבעם הכחול סגול) שיש לו השפעה מיטיבה על דלקות בדרכי השתן והוא מסייע במניעת היווצרות אבן על השיניים.

▼ למה ענבים?

• הענבים מכילים נוגדי חמצון בריכוז מעורר התפעלות. מה יוצא לנו מזה? התפתחות איטית יותר של טרשת עורקים וניקוי דופנות כלי הדם, מה שמאפשר לגוף לשנע ביעילות ובמהירות את המזון ולסלק את הפסולת.
• ענבים אדומים הם סופר-סטארים במניעת מחלות לב. מחקרים מראים שענבי יין אדומים מכילים פוליפנולים – אנטי אוקסידנטים שמסייעים להדוף התקפי לב. ענבים וצימוקים מכילים גם חומצה טרטרית, שפועלת עם הסיבים שלה כדי למנוע מחלות של המעי הגס. ענבים אדומים גם מכילים תרכובת בשם רזברטרול, הקשורה לסיכון מופחת לסרטן, טרשת עורקים ואלצהיימר; 

• לאחרונה זכו גם הענבים הירוקים לעדנה: במחקר שנערך בסן דייגו נמצא כי כוס מיץ ענבים ירוקים, בשילוב דיאטה מתאימה כמובן, מסייעים להרזיה. איכשהו נעוץ הדבר בשילוב בין הכימיקלים שבענבים לאינסולין שבגוף;
• גם למעשנים כדאי לזלול ענבים. וכל כך למה? כי בכבד שלהם מיוצר אנזים המפעיל כימיקלים שגורמים לסרטן. מיץ הענבים, כך מצאו החוקרים, מסייע בהפחתת פעילותו של אותו אנזים;
• כואב הראש? מיץ ענבים מספק לגוף אנרגיה כמעט מיידית, שכן הסוכר שבהם נספג בדם בתוך שניות ספורות.

◄ ערך תזונתי;

ב-100 ג’ ענבים יש 71 קלוריות, 17.8 ג’ פחממות, 0.7 ג’ חלבון ו-0.6 ג’ שומן, כמו גם סיבים תונתיים, סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, נתרן, אבץ ושלל ויטמינים, בהם ויטמין A, ויטמין C, ויטמין B1 ,B3 ,B6 ,B12, פולסין, ניאצין וחומצה פנטוטנית.

פרופ’ מיקי אבירם; “ב-1995 הצלחנו לראשונה להסביר את הפרדוקס הצרפתי, לפיו הצרפתים, שאוכלים מזון עשיר בשומנים, לוקים בכמחצית מהתקפי לב של הפינים למשל. במחקר בבני אדם בריאים הראינו, כי היין האדום מעכב את חמצון הכולסטרול.

▼ למה מנגו?

• כי הוא נלחם בסרטן;
• משפר זיכרון;
• מייצב פעילות בלוטת התריס;
• מסייע בעיכול;
• מגן בפני אלצהיימר;
• פרי המנגו טוב ביותר כמקור לקרוטנואידים, מכיל המון בטא-קרוטן, עשיר בוויטמינים.
• מנגו אחד מכיל 7 ג’ סיבים המסייעים לעיכול, רובם סיבים מסיסים השומרים על כולסטרול נמוך.

▼ למה קיווי?

* משום שבקיווי יש המון ויטמין C!
* בקיווי שפע של אשלגן, כמות גבוהה יחסית של ויטמין A ואנזימי עיכול המשפרים את יכולת עיכול החלבון של הגוף ומזרזים את תהליך חילוף החומרים;
* כמות הסיבים בקיווי גבוהה יחסית וכמות הסוכר מועטה יחסית, מה שהופך אותו לפרי ראוי בעת דיאטה, נותן תחושת שובע לאורך זמן;
* אכילה סדירה של קיווי מסלקת עצירות ומעלה את תדירות היציאות.

▼ למה רימון?

* הרימון מכיל אוצר בלום של נוגדי חמצון טבעיים שכוחם יפה לשחרור סתימות בכלי הדם, עיכוב ייצור כולסטרול ומכאן גם למניעת מחלות לב וכלי דם;
* ברימון גדול נמצא כ-90 קלוריות בלבד – טוב לדיאטה;
* כוס אחת ליום של מיץ רימונים מסייעת במניעת סרטן הערמונית;
* קליפת הרימון, לדברי הרמבם, יעילה באיחוי פצעים: ”והרפואה החותמת… כי היא המנגבת שטח הבשר, עד אשר נתדבק, ויקשהו, וינגבהו וישימהו שעומד במקום עור”.
* מיץ רימונים מסייע למניעת הפרעות בזקפה בזכות השפעתו המיטיבה על זרימת דם סדירה.
* סובלים מטחורים? הטנינים המצויים בשפע בקליפת הרימון מזרזים את ההחלמה.
ערך תזונתי


100 ג’ של גרגירי רימון מכילים 68 קלוריות בלבד, 0.3 ג’ שומן, 1 ג’ חלבון, 17 ג’ פחמימות, כמו גם נתרן, סיבים תזונתיים ומגוון של ויטמינים ומינרליים, בהם ויטמין C, ויטמין B5, ויטמין K, ויטמין E, אשלגן ונחושת.

פרופ’ מיקי אבירם; מיץ הרימונים התגלה כעשיר ביותר בסוג מסוים של טאנינים (סוג של פוליפנולים) שנמצאים רק ברימונים (HYDROLYZABLE TANNIN- (PUNICALAGIN.

במחקר שנמשך שלוש שנים הצלחנו להוכיח, בעזרת שימוש באולטרה-סאונד, שאצל חולים אשר סבלו מחסימה בעורקים המובילים דם אל המוח לא רק שהנגע הטרשתי נשמר בגודלו ולא התפשט בדופן העורק, אלא אף הצטמצם בכ- 30%, לעומת חולים שלא שתו מיץ רימונים – ונמצאה אצלם עלייה של כ-10% בגודל הנגע ובמידת סתימת העורקים.

▼ למה שזיף?

* כי השזיף מהווה מקור טוב לוויטמין C, סידן, סיבים תזונתיים וסורביטול – ומתאים על כן לסוכרתיים. מספק 50 קלוריות ל-100 ג’ פרי.
* מסייע במצבי עצירות, נחשב למפיג חום ומטפל במחלות כבד.

למה שמן זית?

* שמן זית מגן על הלב;
* מסייע ליציאה רכה, ומכאן – בירידה במשקל;
* נלחם בסרטן;
* נלחם בסוכרת;
* מחליק את עור הפנים.
ערך תזונתי:


ב-100 גרם זית יש 115 קלוריות, 6.3 ג’ פחמימות, 1 ג’ חלבון ו-11 ג’ שומן, מתוכם 14% שומן רווי, 77% שומן חד בלתי רווי ו-9% שומן רב בלתי רווי. בנוסף כולל הזית ויטמין C, אשלגן, ברזל, סידן, נתרן וסיבים תזונתיים. 
שמן הזית נחשב לבריא ביותר מבין השמנים. יש בו כמות גדולה של חומצה אולאית, חומצת שומן חד-בלתי-רוויה, בכך, הוא תורם למניעת מחלות לב, מחלות דם ובעיות בכלי הדם כמו טרשת עורקים. שמן הזית לספיגת סידן, ומכיל פוליפנולים וויטמין E, שהם נוגדי חמצון ולכן מסיעים במניעת סרטן ומונעים בליה והזדקנות של תאי הגוף.

פרופ’ מיקי אבירם: שמן זית הוא מארבעת המזונות האנטי-אוקסידנטיים שהוכחו כיעילים ביותר מבחינת עיכוב חמצון ומניעת התקף לב ושבץ. החומר העיקרי המתחמצן ב-LDL (הכולסטרול הרע) הינו החומצה השומנית הרב-לא רוויה, לינולאית. בדקנו האם ניתן להעשיר את ה-LDL בחומצה אולאית שומנית חד-לא רוויה, שאינה מתחמצנת במידה רבה. מקור עיקרי לחומצה אולאית הוא שמן הזית.

ממצאי הניסוי הראו בצורה ברורה ביותר כי ה-LDL של הנבדקים הועשר במידה רבה בחומצה האולאית על חשבון הלינולאית, והוא נעשה עמיד לחימצון במידה רבה, כפי שנראה מירידה ב-70% במידת התחמצנותו של ה-LDL לאחר שבועיים של הזנה בשמן זית, בהשוואה למצב בתחילת הניסוי.

במקביל, קליטתו של ה – LDL ע”י תאים (מאקרופגים) מדופן העורק בבדיקת LDL שהופק מהנבדקים שבועיים לאחר הזנה בשמן זית, הייתה נמוכה במידה משמעותית בהשוואה ל- LDL שנלקח בתחילת הניסוי. כן נמצא, כי הזנה בשמן זית יכולה לעכב התפתחות התהליך הטרשתי.

▼ למה שקדים?

באדיבות אורית מגלד בן אריה, דיאטנית קלינית מוסמכת

* השקד בורך בתכולה גבוהה של סיבים תזונתיים וויטמין E;
* הוא עשיר בוויטמינים ומינרלים;
* עשיר בחלבון ושומן חד בלתי רווי המסייע לבריאות;
* אינו מכיל כולסטרול ודל בשומן רווי מזיק.
מכלול הרכיבים בשקד הישראלי פועלים זה לצד זה ובהרמוניה להגנה על הלב ושמירה על הבריאות.
למה תאנה?

* כי היא מסייעת בירידה במשקל;
* מסייעת להפסקה של אירוע מוחי;
* מורידה כולסטרול;
* נלחמת בסרטן;
* מייצבת לחץ דם.
ערך תזונתי:


100 גרם תאנים טריות מכילות 74 קלוריות, 19.2 ג’ פחמימות, 0.7 ג’ חלבון ו-0.3 ג’ שומן. בנוסף מכילה התאנה סידן, ברזל, מגנזיום, זרחן, אשלגן, נתרן, אבץ, ויטמינים מסוג A ,C ,B1 ,B2 ,B6 B12, פולסין, ניאצין, חומצה פנטוטנית וסיבים תזונתיים. התאנה מהווה מקור חשוב בתפריט של חולי אנמיה, בעיקר כאלה שאינם צורכים בשר.

▼ למה תמר?

באדיבות אורית מגלד בן אריה, דיאטנית קלינית מוסמכת

* פרי התמר הוא מזון טבעי, מלא ועשיר ברכיבים תזונתיים;
* התמר, בזכות ההרכב התזונתי שלו, מהווה ספק אנרגיה ממעלה ראשונה וחטיף ספורט טבעי;
* התמר דל שומן, עשיר ברכיבים תזונתיים, טעים ובריא. חטיף או ממתק ללא רגשות אשם;
* התמר מכיל סוכרים טבעיים המספקים אנרגיה זמינה לגוף;
* מכיל אחוז חלבון גבוה מזה של רוב הפירות, דל מאוד בשומן, מכיל אחוזים גבוהים של סיבים תזונתיים התומכים בהורדת רמות הכולסטרול בדם ובשיפור פעילות מערכת העיכול;
* התמר עשיר בנוגדי חמצון, להם תפקיד במניעת דלקות, מחלות לב, סרטן ומחלות זקנה;
* התמר מכיל שישה ויטמינים ולפחות 15 מינרלים, ביניהם מרכיב של פלואוריד, התורם לשמירה על בריאות השיניים;
* התמר עשיר בזרחן, סידן ומגנזיום, מינרלים החשובים למבנה התקין של העצם;
* עשיר באבץ, הנחוץ לעור בריא, להחלמת פצעים ולגדילה, ובאשלגן, המסייע לאיזון לחץ דם וחשוב לתפקוד תקין של התאים, מערכת העצבים ומערכת השרירים;
* התמר דל נתרן, וכוחו יפה להשלמת החוסרים ולאיזון משק הנוזלים ולחץ הדם בגוף;
* בעל רמות ברזל גבוהות במיוחד;
* תכולת סיבים גבוהה בתמר מסייעת לפעילות מערכת העיכול, למניעת עצירות ומסייעת במניעת סרטן המעי הגס.

ערכים תזונתיים:


100 ג’ תמרים לחים מכילים 52 קלוריות, 26.9 ג’ פחמימות, 1.3 ג’ חלבון, 0.1 ג’ שומן, ואין בהם כולסטרול. בנוסף מכיל התמר ויטמין A ,B1 ,B2 ,B3 ,C, ברזל, סידן, אשלגן, נתרן וסיבים תזונתיים.

▼ למה תפוח?

* כי הוא מכיל 82% מים, 15% פחמימות, 3% סיבים תזונתיים ופחות ממחצית האחוז של חלבון ושומן;
* תפוח מפחית את הסיכון ללקות באסטמה ובמחלות נשימה כרוניות;
* תפוח ירוק מסייע בהרחקת מיגרנות;
* ציפת התפוח עמוסת ויטמין C;
* יעיל במקרים של עששת שיניים, השמנה, דלקת פרקים, בעיות עור, אנמיה, נדודי שינה, אבנים במרה ועוד;
* אכילה של קליפת התפוח משפיעה על ירידה ברמות הכולסטרול;
* תפוח טוב לטיפוח העור ולהאטת תהליכי הזדקנות;
* ויטמינים מקבוצה B טובים למערכת העצבים ומערכת העיכול;
* ויטמין E, המצוי בתפוח, מסייע בהגנה על רקמות העור;
* ויטמין A, שאף הוא מצוי בתפוח, מגן על העור מנזקי עישון ותהליך ההזדקנות העור;
* התפוח מכיל גם אשלגן, סידן, חומצה פולית וברזל, המאפשרים את תפקודי מערכות הגוף. צריכת התפוח מסייעת לבריאותנו ולפעילות תקינה של העור, ותורמת למראה צעיר ורענן.

No votes yet.
Please wait...

אודות הכותב

כתב מתכונים כאן ישראל

כתב מתכונים כאן ישראל, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

הוסף תגובה

Click here to post a comment

About Author

ליהי לולו קרויץ

בלוגרית אפייה ובישול ערוץ ביוטיוב 'מטבח בקלי-קלות'.

Follow Me

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

ThemeForest

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

  • Roogan - Podcast Theme
  • Toucan - WooCommerce theme for WordPress shop
  • Megaphone - Podcast WordPress Theme
  • Johannes - Personal Blog Theme for Authors and Publishers
  • Opinion - Magazine WordPress Theme
  • Trawell - Travel Blog WordPress Theme
  • Pinhole - Photography Portfolio & Gallery Theme for WordPress
  • Typology - Minimalist Blog & Text Based Theme for WordPress
  • Gridlove - News Portal & Magazine WordPress Theme

View more

Calendar

מרץ 2024
א ב ג ד ה ו ש
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Recent Comments

    RSS Meks Blog

    • 10 Best Knowledge Base & Wiki WordPress Themes 2021 ספטמבר 15, 2021
      Running a successful online business requires an exceptional WordPress knowledge base theme that organizes documentation and helps customers. Customization options, intuitive navigation, unique layouts, and fast responsiveness are just some of the features you need. The following 10 WordPress wiki themes represent the best options for 2021 and beyond. Explore the full range to determine […]
      Dusan Milovanovic
    • How to increase WordPress Memory Limit (quick fixes) יוני 16, 2021
      Here is a post about how to increase the memory limit in WordPress. Allowed memory size exhausted error message showed up in your WordPress installation? No worries – this is one of the most common errors in WordPress. You can apply an easy fix by increasing the memory limit in your PHP. Table of Contents […]
      Dusan Milovanovic
    • How to use (and why) WordPress sitemap plugin מרץ 1, 2021
      Did you know that by knowing how to use the WordPress sitemap plugin you can significantly improve your site’s visibility and traffic? Although it isn’t mandatory to have a sitemap on your site, having one significantly improves the site’s quality, crawlability and indexing. All this is important for better optimization, which is why we wanted […]
      Ivana Cirkovic
    • 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] ינואר 18, 2021
      You’re determined to start or improve your podcast but don’t know which podcast software to use to really make it stand out? We’ve got you! #podcasting Top 22 free and premium podcast software for your show #WordPressTips #podcasting The post 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! נובמבר 23, 2020
      Wondering how to improve digital storytelling with WordPress and build more awareness and exposure of your business? Let our guide lead the way. The post Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? ספטמבר 10, 2020
      Did you know you can use the WordPress autoposting plugin for your content efforts and improve not only your time management but your business and visibility as well? The post How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide אוגוסט 15, 2020
      Looking for ways and means to create a personal branding site? Well, look no further ’cause we’re giving away all the how-to’s to do it yourselves! The post How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings יולי 16, 2020
      Let’s take a look at some of the must-have WordPress content plugins and tools to use to improve both your UX and rankings. The post Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference יוני 9, 2020
      Missed WCEU 2020 and all the exciting stuff from there? Here are all the key takeaways and main points to remember so, take notes! The post WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide מאי 14, 2020
      Wondering how can you change WordPress username once you set up your blog or site? Read all about it in our helpful guide! The post How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic

    Text

    Distinctively utilize long-term high-impact total linkage whereas high-payoff experiences. Appropriately communicate 24/365.

    Archives