Home » מתכוני גזר טעימים ומזינים מטעם "דוד משה"
ירקות

מתכוני גזר טעימים ומזינים מטעם “דוד משה”

עם תחילת עונת הגזר, מציעים קיבוצי חבל מעון, מגדלי ומשווקי גזר “דוד משה” מבחר של מתכונים על בסיס גזר. הגזר הינו צמח דו-שנתי, שמקורו באפגניסטן, הוא נאכל חי, מאודה, מבושל, אפוי, מטוגן או צלוי, משמש כחלק עשיר ופריך בסלטים, במרקים וגם סחוט למיץ.
מתכוני גזר טעימים ומזינים מטעם
מתכוני גזר טעימים ומזינים מטעם “דוד משה” ממאגר המתכונים של כאן נעים

בגזר משתמשים בשורש וכן בזרעים, המשמשים להפגת גזים במעיים, החומרים העיקריים בגזר בתא קרוטן, ויטמין A ופיטו-כימיקלים, ככל שהגזר כתום יותר, כן גדולה בו כמות הבתא קרוטן. מרכיבים אלו, מסייעים לחיזוק מערכת החיסון, הקטנת רגישות לאור, הבתא קרוטן מגן על העור מנזקי קרינת השמש.

צריכת גזר מקלה על סימפטומי מחלת האיידס, מסייעת במלחמה-בזיהומים (ויטמיןA), אנמיה, ריפוי פצעים קלים, פצעי בגרות, שיפור בריאות השרירים והעור, הקטנת הסיכון ללקות-במחלות-לב, ובלחץ-דם גבוה, וכן בבעיות נשים, בישולו בתוספת קטנה של שומן תגביר את ספיגת האנטי-אוקסידנטים. בדומה לעגבנייה, גזר מבושל מזין ובריא יותר מגזר טרי.

חזה עוף ברוטב פיקנטי של גזר וטרגון

מצרכים:
(ל-6 מנות)

5 נתחי שניצל עוף
מרגרינה לטיגון בטעם חמאה
מלח
פלפל שחור

לרוטב:

4 גזרים מבושלים במי מלח
50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
רבע כוס אגוזי מלך טחונים גס
חצי כוס טרגון קצוץ
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
חצי כפית פלפל צ’ילי גרוס
רבע כוס שמנת צמחית

אופן ההכנה:

מחממים את המרגרינה בטעם חמאה במחבת גדולה ומטגנים את נתחי השניצל מצד אחד. לאחר שבוזקים מלח ופלפל שחור. הופכים לצד השני, בוזקים מלח ופלפל שחור ומטגנים. מעבירים לתבנית ושומרים בתנור בחום נמוך מאוד.

להכנת הרוטב:

מועכים את הגזרים בקערית למחית חלקה. מחממים את המרגרינה במחבת ומטגנים את אגוזי המלך עד שהם משחימים. מוסיפים את הטרגון והשום ומטגנים 2-3 דקות נוספות.

מוסיפים את מחית הגזר ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות נוספות. מוסיפים את התבלינים ואת השמנת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 דקות.

מסדרים את נתחי העוף בצלחת הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.

טרין גזר

מצרכים:
(ל-6 מנות)

4 גזרים חתוכים לעיגולים
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
שמן לטיגון
1 חציל פרוס לעיגולים
2 קישואים פרוסים לאורך
2 כוסות מים
400 גרם עגבניות מרוסקות
מלח
פלפל שחור
1 שקית ג’לטין ללא טעם
תבנית של אינגליש קייק
פלסטיק נצמד

אופן ההכנה:
מבשלים את הגזר במי מלח עד שמתרכך. מועכים למחית. חורכים את הפלפלים על אש גלויה או אופים בתנור עד שהם משחירים מעט. שמים בשקית ניילון סגורה ל-10 דקות. קולפים וחותכים לרצועות רחבות.

מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את פרוסות החצילים והקישואים עד שהן משחימות משני הצדדים. מספיגים במגבות נייר.

שמים את העגבניות המרוסקות, כולל הנוזלים, ואת המים בסיר בינוני. מחממים מעט, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומוסיפים את הג’לטין. מבשלים תוך כדי ערבוב על אש קטנה רק עד שהג’לטין נמס.

מרפדים תבנית אינגליש קייק או קופסת פלסטיק מוארכת ביריעת פלסטיק נצמד. משאירים שוליים גדולים מעבר לשפת התבנית.

מורחים שכבה של מחית הגזר בתחתית ויוצקים מעט מהעגבניות עם הג’לטין, מסדרים מעל שכבה של פלפלים ושוב יוצקים מנוזל העגבניות. באותו אופן מסדרים את החצילים והקישואים. בסיום הנחת השכבות מקפידים שהשכבה האחרונה תהיה שכבה של מחית גזר.

עוטפים את השכבות בשולי הפלסטיק הנצמד ומהדקים היטב. מאחסנים במקרר למשך הלילה. למחרת, לפני ההגשה, שולפים את הטרין עם הפלסטיק הנצמד, הופכים על צלחת מוארכת ומגישים.

מאפה גזר

מצרכים:
(ל-8 מנות)

5 גזרים מגוררים
1 ביצה
150 גרם גבינת רוקפור מפוררת
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
1 חבילה דפי לזניה
מלח
פלפל שחור
400 גרם עגבניות מרוסקות
50 גרם חמאה
3 כפות קמח
1 וחצי כוסות חלה
קורט אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את הגזר והביצה. מתבלים במלח ובפלפל.בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות ומתבלים בפלפל.

יוצקים רבע מהעגבניות המרוסקות לתבנית פיירקס מרובעת. מסדרים מעל שכבה של דפי לזניה ומפזרים עליהם מחצית מכמות הגזר. מסדרים מעל הגזר דפי לזניה, יוצקים רבע מהעגבניות המרוסקות ומפזרים מעל את תערובת הגבינות. מסדרים מעל דפי לזניה, יוצקים רבע מהעגבניות המרוסקות ושמים את הגזר הנותר בשכבה אחידה. יוצקים את שארית העגבניות המרוסקות.

בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש קטנה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנוצר גוש. מתחילים לצקת את החלב בזרם דקיק תוך בחישה מתמדת, עד שנוצר רוטב חלק ודליל יחסית. מתבלים באגוז מוסקט ויוצקים על המאפה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) במשך 40 דקות

מרק גזר מעודן

מצרכים:
(ל-4 מנות)

3 כפות מרגרינה או חמאה
5 בצלים ירוקים קצוצים דק (החלק הלבן וירוק בהיר בלבד(
8 גזרים (600 גרם) קלופים וחתוכים דק
5 כוסות מים ואבקת מרק פרווה זך
3 כפות אורז לא מבושל
מלח
פלפל לבן
קורט סוכר
חצי כפית קליפת תפוז מגורדת
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

להגשה:

פרוסות גזר מבושלות
עירית קצוצה או בצל ירוק

אופן ההכנה:

מחממים את המרגרינה או החמאה בסיר רחב וכבד ומטגנים את הבצל ופרוסות הגזר על אש נמוכה (כ- 12 דקות). מערבבים מדי פעם.

מוסיפים את המרק, האורז, התבלינים וקליפת התפוז ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה. עד שהגזר רך והאורז מוכן (כחצי שעה). מצננים מעט.

שומרים כמה פרוסות גזר לקישוט ואת השאר טוחנים בבלנדר יד עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים מיץ תפוזים ואם יש צורך נוזלים נוספים. מבשלים על אש נמוכה כ- 5 דקות ומתקנים במידת הצורך את התיבול.

מגישים עם פרוסות הגזר, שהונחו בצד, והעירית הקצוצה.

הערה: אם רוצים להגיש את המרק בארוחה חלבית, מעדנים אותו עם שמנת מתוקה במקום חלק מהנוזלים, או עם שמנת פרווה

מרק גזר ובטטה

מצרכים:
(ל-4 מנות)

2 כפות מרגרינה
1 כף שמן
3 גזרים גדולים (250 – 350 גרם) קלופים, חצויים ופרוסים
לפרוסות דקות
1 כפית ג’ינג’ר טרי קלוף וקצוץ דק
1 בטטה גדולה (200 – 250 גרם) קלופה וחתוכה לקוביות בגודל של כ-1.5 ס”מ
100 – 150 גרם דלעת מנוקה וקלופה, חתוכה לקוביות
6 בצלים ירוקים מנוקים , חצויים וחתוכים לפיסות ארוכות (החלק הלבן והחלק הירוק בהיר בלבד)
6 כוסות מים ואבקת מרק בטעם עוף זך
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
חצי כפית קארי
קורט פלפל חריף יבש
קליפת לימון קלופה דק באורך של כ- 10 ס”מ ללא החלק הלבן
מיץ לימון (מספר טיפות לפי הטעם(
עשב לימון באורך של כ- 7 ס”מ (לא הכרחי(
1 כוס חלב קוקוס
10-15 עלי בזיליקום טריים ושלמים לעיבוי המרק (לא הכרחי(
2 כפות מרגרינה 1 כף קמח רגיל
2 כוסות נוזלים מן המרק

להגשה:

רצועות בצל ירוק

אופן ההכנה:

מחממים את המרגרינה והשמן ומטגנים על אש בינונית בסיר כבד, תוך כדי ערבוב את הגזר והגי’נג’ר במשך 5-7 דקות. מוסיפים את קוביות הבטטה, הדלעת, הבצל, קליפת הלימון, עשב הלימון והמרק כד שיכסה את הירקות, מתבלים ומביאים לרתיחה.

מכסים ומנמיכים את הלהבה. מבשלים במשך כ-20 דקות עד שהירקות רכים אך משגיחים שלא יתפוררו.

מוסיפים את עלי הבזיליקום, מיץ הלימון וחלב הקוקוס ומבשלים 5 דקות נוספות.

לגיוון:

כדי לעבות את המרק, ממיסים בסיר קטן את המרגרינה ומוסיפים את הקמח תוך ערבוב במשך כ-2 דקות. יוצקים מנוזלי המרק בהדרגה ובעזרת טריפה נמרצת יוצרים בלילה חלקה.

מוסיפים את הבלילה למרק. מערבבים בעדינות ומבשלים 2-3 דקות נוספות. מוציאים את קליפת הלימון ועשב הלימון ומגישים חם עם רצועות בצל ירוק.

מקלות גזר עם גבינת פרמזן

מצרכים:

4 גזרים גדולים
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

קולפים את הגזרים וחותכים למקלות. מניחים את מקלות הגזר במחבת גדולה, בשכבה אחת. שמים מעל את החמאה ויוצקים מים עד למחצית גובה מקלות הגזר.

מבשלים על אש בינונית וללא כיסוי עד שהמים מתאדים. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לבשל כחצי שעה עד שמקלות הגזר ישחימו היטב ויצטמקו.

מעבירים את מקלות הגזר לצלחת הגשה מוסיפים את הפרמזן ומגישים

No votes yet.
Please wait...

אודות הכותב

כתב מתכונים כאן ישראל

כתב מתכונים כאן ישראל, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

הוסף תגובה

Click here to post a comment

About Author

ליהי לולו קרויץ

בלוגרית אפייה ובישול ערוץ ביוטיוב 'מטבח בקלי-קלות'.

Follow Me

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

ThemeForest

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

  • Roogan - Podcast Theme
  • Toucan - WooCommerce theme for WordPress shop
  • Megaphone - Podcast WordPress Theme
  • Johannes - Personal Blog Theme for Authors and Publishers
  • Opinion - Magazine WordPress Theme
  • Trawell - Travel Blog WordPress Theme
  • Pinhole - Photography Portfolio & Gallery Theme for WordPress
  • Typology - Minimalist Blog & Text Based Theme for WordPress
  • Gridlove - News Portal & Magazine WordPress Theme

View more

Calendar

אפריל 2024
א ב ג ד ה ו ש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Recent Comments

    RSS Meks Blog

    • 10 Best Knowledge Base & Wiki WordPress Themes 2021 ספטמבר 15, 2021
      Running a successful online business requires an exceptional WordPress knowledge base theme that organizes documentation and helps customers. Customization options, intuitive navigation, unique layouts, and fast responsiveness are just some of the features you need. The following 10 WordPress wiki themes represent the best options for 2021 and beyond. Explore the full range to determine […]
      Dusan Milovanovic
    • How to increase WordPress Memory Limit (quick fixes) יוני 16, 2021
      Here is a post about how to increase the memory limit in WordPress. Allowed memory size exhausted error message showed up in your WordPress installation? No worries – this is one of the most common errors in WordPress. You can apply an easy fix by increasing the memory limit in your PHP. Table of Contents […]
      Dusan Milovanovic
    • How to use (and why) WordPress sitemap plugin מרץ 1, 2021
      Did you know that by knowing how to use the WordPress sitemap plugin you can significantly improve your site’s visibility and traffic? Although it isn’t mandatory to have a sitemap on your site, having one significantly improves the site’s quality, crawlability and indexing. All this is important for better optimization, which is why we wanted […]
      Ivana Cirkovic
    • 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] ינואר 18, 2021
      You’re determined to start or improve your podcast but don’t know which podcast software to use to really make it stand out? We’ve got you! #podcasting Top 22 free and premium podcast software for your show #WordPressTips #podcasting The post 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! נובמבר 23, 2020
      Wondering how to improve digital storytelling with WordPress and build more awareness and exposure of your business? Let our guide lead the way. The post Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? ספטמבר 10, 2020
      Did you know you can use the WordPress autoposting plugin for your content efforts and improve not only your time management but your business and visibility as well? The post How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide אוגוסט 15, 2020
      Looking for ways and means to create a personal branding site? Well, look no further ’cause we’re giving away all the how-to’s to do it yourselves! The post How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings יולי 16, 2020
      Let’s take a look at some of the must-have WordPress content plugins and tools to use to improve both your UX and rankings. The post Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference יוני 9, 2020
      Missed WCEU 2020 and all the exciting stuff from there? Here are all the key takeaways and main points to remember so, take notes! The post WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide מאי 14, 2020
      Wondering how can you change WordPress username once you set up your blog or site? Read all about it in our helpful guide! The post How to change the WordPress username? An easy step-by-step guide appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic

    Text

    Distinctively utilize long-term high-impact total linkage whereas high-payoff experiences. Appropriately communicate 24/365.

    Archives