עם קצת קישוטים ניתן להפוך את המנה מטעימה מאוד גם למנה מעוצבת על גבול הגורמה.
תפיחת גבינה בנוסח הונגרי – ממטבחה של רבקה פדלון מנתניה
בשנותיי הראשונות לנישואיי, נהגנו חברותיי ואני להחליף מתכונים בינינו. זאת עוד הייתה תקופה בה הצורך לבשל ולהפתיע בכל פעם מחדש היה בראש מעיניי. השנים חלפו וכך גם תפיחת הגבינה שלא עשיתי לפחות 25 שנה. במקור מדובר במתכון על בסיס הונגרי.
האוכל ההונגרי, מצטיין במספר תחומים בולטים; ממולאים, שימוש בפפריקה אדומה מתוקה וכמובן בעוגות ובמאפי הגבינה המשובחים שלו.
תפיחת הגבינה, שיש לציין ולהדגיש אין קלה לעשייה ממנה, משופעת בשפע טעמים והיא נהדרת להגשה כמנה חמה ובהחלט מצדיקה את המוניטין הרב שיש לה.
עם קצת קישוטים ניתן להפוך את המנה מטעימה מאוד גם למנה מעוצבת על גבול הגורמה.
הדבר היחיד שיש להקפיד הוא להימנע מלחרוך את הגבינה בחלקה העליון.
בחלקה התחתון יעשו את העבודה פירורי הלחם המשומנים היטב מהמרגרינה שהושמה מבעוד מועד…
תפיחת גבינה בנוסח הונגרי
מצרכים;
1/2 קילוגרם גבינה כחושה
1/4 קילוגרם גבינה מלוחה
1/4 קילוגרם גבינה צהובה מגוררת
4 כפות שמנת חמוצה
קורט אגוז מוסקט מגורד
קורט פלפל שחור
2 ביצים
פירורי לחם
מרגרינה (לשימון התבנית)
אופן ההכנה;
תפיחת הגבינה; אין קלה לעשייה ממנה, משופעת בשפע טעמים
מפוררים את הגבינה הכחושה, הצהובה והמלוחה ומשלבים עם הגבינה החמוצה. מערבבים מוסיפים את התבלינים ובוחשים היטב.
מבעוד מועד מכינים תבנית אותה משמנים בחמאה.
מפזרים עליה כמות נכבדה ואחידה של פירורי לחם, יוצקים את עיסת הגבינה ומכניסים לתנור בחום בינוני ל-45 דקות.
לאחר מכן, מכבים את התנור ומשאירים את התפיחה בפנים לעוד 20 דקות.
יש להגיש חם.
הוסף תגובה