הנה מתכון שידגדג לכם את הלשון המתאים גם לט”ו בשבט וגם לשאר ימות השנה.
פירות מיובשים הינם תולדה של צורך בפירות בעונה שאין הפרי הטרי נמצא, הם אף שימשו כצידה לדרך לנודדים ממקום למקום כמאכל המחזיק מעמד זמן רב, את הפירות נהגו לייבש בשמש בצורה טבעית וללא כל תוספים וכך נשמר ערכם התזונתי.
המצרכים:
150 גרם חמאת תנובה רכה בטמפ’ החדר
1 גביע שמנת 38% מסדרת השף הלבן
½ 1 כוסות סוכר
4 ביצים
1-1/4 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1-1/2 כוסות פירות יבשים חתוכים (תאנים, צימוקים, משמשים, שזיפים וג’ינג’ר)
150 גרם אגוזים או שקדים קצוצים גס
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
אופן ההכנה:
מקציפים את החמאה עם הסוכר וחצי מיכל קרם פרש עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים בהדרגה את הביצים וממשיכים את פעולת הערבול כ-10 דקות נוספות.
מערבבים בקערה נפרדת את כל החומרים היבשים מלבד אגוזי הפקאן.
מעבירים את העיסה ממעבד המזון לקערה ומוסיפים לה בהדרגה את תערובת החומרים היבשים, הקרם פרש (חצי המיכל הנותר) ומיץ התפוזים.
משמנים 2 תבניות אינגליש קייק ויוצקים פנימה את הבלילה. מפזרים מעל את אגוזי הפקאן ואופים בתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 50 דקות.
מובא באדיבות אתר השף הלבן
הוסף תגובה