הנה מתכון שמזכיר את בית סבתא ומביא עם טעם של פעם. מתאים במיוחד לימות החורף הקרים. משביע ובעל טעם מפתיע.
פודינג אורז הוא קינוח המוכר בכל העולם בוריאציות רבות ושונות, יש הרואים בו אוכל נוח להכנה ואחרים מתייחסים אליו כאל קינוח. הגרסאות השונות של הפודינג נובעות מהמרכיבים אותם בוחרים להכניס למתכון ומצורת הכנתו, בישול או אפיה.
המצרכים:
1 כוס אורז
1 מכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
4 כוסות חלב
3/4 כוס סוכר
לקישוט
קינמון
אופן הכנה:
שוטפים את האורז, שמים בסיר יחד עם השמנת, החלב והסוכר ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה בינונית כחצי שעה, עד שהאורז יתרכך ויתפח אך יישארו מספיק נוזלים בסיר.
מסירים מהאש ומשהים 10 דקות. מחלקים לצלחות אישיות וזורים מעל קינמון. מגישים צונן מאוד
לשידרוג הקינוח אפשר לפזר מעל גם אגוזים טחונים וקצפת לבנה או בטעם וניל.
המתכון מובא באדיבות השף הלבן
הוסף תגובה