אפשר למצוא מרק שיתאים לכל סוג של ארוחה. מרק צלול וקליל כדי לפתוח את הארוחה; מרק סמיך ועתיר-תוכן, היכול לשמש כארוחה שלמה בסיר אחד; ואפילו מרק קר ומתוק כקינוח. כדי להכין מרקים משובחים, אם צלולים ואם סמיכים. מדריך אתרי מרק
sope_union_franch_t180k-n_01.jpg
כשגשם יורד ורוח קרה נושבת, אין כמו מרק חם כדי לחמם את הבטן ואת הלב. ואם מתחשקת לכם קערת מרק טעים ומהביל, אבל למרבה הצער לא יורד גשם, אפשר להחליט על צעד חד-צדדי. אם תנעלו נעלי בית ותעמידו סיר על האש, אולי מזג האוויר יבין את הרמז, ועד שתמזגו כבר ירעים הרעם וטיפות גשם ירטיבו את המדרכה.
מרק אפשר להכין כמעט מכל דבר. ישנה אגדה שמספרת איך אפשר להכין מרק אפילו מאבן! האגדה מספרת על נווד רעב שהגיע בנדודיו לעיירה קטנה. הוא התדפק על דלתות הבתים וביקש דבר-מה לאכול. אבל השנה הייתה שנת בצורת ואף אחד לא נתן לו אפילו פת לחם. הנווד היה עייף ולא היה בכוחו להמשיך בדרך והוא החליט לנסות משהו אחר.
הוא הרים אבן מהשביל, והכריז שהוא יודע להכין מרק מאבן. עד מהרה נקהלו סביבו אנשים לצפות בקסם. הנווד הדליק מדורה, ביקש מהאנשים סיר ומים, הכניס לתוכם את האבן ובישל אותה ברוב טקס, כשהוא טועם מפעם לפעם.
לאחר זמן-מה, הצהיר שהמרק כמעט מוכן, אבל אם יש למישהו בצל קטן, התוספת שלו למרק תשביח את הטעם אפילו יותר. מיד הביאו לו בצל.
וכך המשיך הנווד וביקש עוד ועוד ירקות ושמן ומלח ותבלינים וכל מה שתרצו, אולי אפילו חתיכת עוף. אתם יכולים לתאר לעצמכם שבסופו של דבר יצא מרק משובח, וכולו בעצם מאבן! כולם אכלו והתפעלו.<!–marak_7-11-05_01.htm–>המלצות ומתכונים ניתן למצוא גם כאן אצלנו מתכונעים * המידע הובא מתוך הבית שלנו, שיכול להיות גם שלכם –
הוסף תגובה