האתרוג ככלל, אינו משווק למאכל טרי. הנוהגים להכין ריבה מקליפות אתרוגים לאחר חג סוכות. השכבה התיכונה של האתרוג (האלבדו) משמשת להכנת קליפות מסוכרות. באי היווני נקסוס מייצרים ליקר אתרוגים הנקרא kitron. במוסת היהודית אצל חלק מהעדות מייחסים לאכילת אתרוג, או ריבה הנעשית ממנו, או אפילו רק נשיכה שלו או של הפיטם שלו, כדבר העשוי לסייע לפוריות, להריון וללידה קלה.
החומרים:
- חצי ק”ג אתרוגים
- חצי ק”ג סוכר
- הרבה מים
אופן ההכנה:
לרחוץ את האתרוגים, לחתוך אותם (עם הקליפה) לפלחים בעובי 0.75 ס”מ – להשרותם במים ולהכניסם למקרר.
בשלושת הימים הבאים, יש להחליף את המים (פעמיים ביום) להסרת מרירות האתרוג.
בתום היום השלישי, יש להרתיח את האתרוגים במים נקיים, לשפוך את המים ולחזור על פעולה זו.
לסנן את האתרוגים, להכניסם לסיר עם חצי כוס סוכר ולהביא לרתיחה – על אש קטנה.
להמשיך להרתיח על אש קטנה 45-60 דקות עד שהריבה תקבל צבע דבשי וצמיגות דבשית.
את הצמיגות כדאי לבדוק ע”י מזיגת כף לצלוחית כך שתתקרר מעט בתום הבישול, יש להכניס את הריבה לצנצנת זכוכית רחוצה היטב ולסגור – את הפקק.
בהצלחה וחג שמח.
מובא מתוך האתר המומלץ לחגים: “שיטים” – מכון החגים הקיבוצי “חגים”
הוסף תגובה