עו
סופלה שוקולד עדין
הסופלה הקליל הזה לא מכיל קמח, ולכן הוא יותר “שוקולדי” ועדין מהאחרים וחייב להיות מוגש מיד.
מספיק ל : 4-6 מנות
כולסטרול למנה : 127 מ”ג
קלוריות למנה : כ 266 קל’
החומרים
1/4 כוס חמאה מומסת
2 כפות + 1/2 כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
3 חלמוני ביצה
5 חלבונים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1. חממו תנור לחום של כ190 מעלות. הברישו את החמאה המומסת על תחתית וצדי כלי לסופלה.
2. הניחו את הכלי המשומן במקרר למשך כ2 דקות, הוציאו אותו ופזרו על התחתית ובצידי הכלי 2 כפות סוכר.
3. הניחו את השוקולד מעל סיר אידוי כפול. ערבבו עד להמסת השוקולד והסירו מהאש. הוסיפו 1/4 כוס משארית הסוכר וערבבו. הוסיפו את חלמוני הביצה. הסירו מהאש וקררו.
4. הקציפו את חלבוני הביצה לקצף קשה. שפכו את שארית הסוכר (1/4 כוס) לתוך החלבונים והמשיכו להקציף עד לקבלת קצף מבריק וקשה.
5. השתמשו בכלי מגומי בעדינות קפלו את הקצף לתוך השוקולד המומס (עשו זאת בכמה פעמים) עד לקבלת תערובת בעלת צבע אחיד וללא “פסים”. אין לערבב יתר על המידה.
6. שפכו את התערובת לתוך כלי הסופלה המוכן ואפו כ20-25 דקות או עד שקצה העוגה העליון קשה מעט. פזרו אבקת סוכר לקישוט והגישו מיד.
יש תמונה
http://www.cakes-r-us.com/
הוסף תגובה