קינוח אפרסמון מגניב בציפוי פריך, בריא. ניתן להגשה כחטיף בפני עצמו אפשר גם בתוספת גלידה בטעם וניל שגם עושה מעניין בפה
החומרים:
457_afarsemon_00.jpg
4 אפרסמונים
מיץ לימון
לבלילה:
2 ביצים מופרדות
¼ כוס סוכר
50 גרם חמאה רכה.
½ כוס יין לבן
1 כוס שמן או חמאה לטיגון.
להגשה:
אבקת סוכר.
אופן ההכנה:
101X133_afarsemon_03.jpg
פורסים את האפרסמונים לרוחב בעובי ½1 ס”מ, מזליפים מעל מיץ לימון ומשהים כ-10 דקות. מערבבים יחד חלמונים, סוכר, חמאה, יין וקמח.
מקציפים היטב את החלבונים ומקפלים לתוך התערובת. טובלים את פרוסות האפרסמון בבלילה ומטגנים משני הצדדים במחבת עם שמן או חמאה, עד שהפרוסות זהובות. בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים מיד.
לעוד על האפרסמון ומתכונים:
אפרסמון ממולא –
סלט אפרסמון מתוק או מלוח –
האפרסמון – גם טעים גם בריא
הוסף תגובה