לדגי ערדג יש כמה יתרונות על דגי הים הפתוח: ניתן להשיג אותם בכל עונות השנה, בניגוד לדגים מהים, אותם ניתן להשיג רק בעונות מסוימות.
דניס הוא דג בעל עור כסוף, בשר עדין וטעם עשיר. הוא זוכה להערכה רבה אצל טבחים “מקצועיים”, כי בשרו עסיסי ועצמותיו מעטות וקלות להסרה. בזכות המאפיינים האלה הוא מתאים להגשה כתבשיל אנין-טעם : צלוי, מטוגן, או אפוי.
430_danis_m_01.jpg
שימושו המסורתי באזור הים התיכון הוא בתבשילים כמו בויאביס וקוסקוס. כיום, קשה להשיג אותו בדיג בים הפתוח, עקב דילול הדגה בים.
אחת החברות העוסקת בגידולו של דג הדניס, היא חברת “ערדג” הממוקמת בחוף הצפוני של מפרץ אילת. מדובר בחברה הגדולה והמנוסה ביותר בתחומה בארץ. להקמתה ולתיפעולה חברו חמישה קיבוצים בערבה הדרומית.
כיום, יש ברשות החברה “ערדג” מכון רבייה המייצר עד 8 מליון דגיגים, בשנה. חוות כלובים בים האדום המייצרת 1400 טונות של דגים כל שנה ובית אריזה לקירור עמוק של דגים ואריזתם למשלוח בכל רחבי העולם. בשנת 2000 היה מחזור החברה ערדג כ-40 מליון ש”ח. החברה מעסיקה כ-55 עובדים.
אנשי חברת ערדג, מספרים, כי “במשך שנות ה-80, פיתחנו את גידול דג הדניס במסגרת החקלאות הימית, המכון הלאומי לחקר ימים ואגמים. כדי לענות על דרישות השוק, בשיתוף פעולה עם המכון הלאומי לחקר ימים ואגמים, טיפחנו זן מעולה ופיתחנו שיטות גידול המאפשרות לדגים שלנו תנאי גידול אופטימליים בסביבה בריאה ונקייה.
הדגיגים של ערדג מתפתחים במכון רבייה ובו מערכת פתוחה של מי ים, ואז מגיעים למשקלם הרצוי בכלובים השקועים במי ים סוף החמימים והנקיים.
הדגים גדלים בסביבה טבעית. כתוצאה מכך, לדגי ערדג יש כמה יתרונות על דגי הים הפתוח: ניתן להשיג אותם בכל עונות השנה, בניגוד לדגים מהים, אותם ניתן להשיג רק בעונות מסוימות.
למתכוני דג הדניס – לחצו כאן
המעוניינים בפרטים על הדג יתרונותיו, מתכונים, לחצו כאן, לאתר המרתק והמושקע של החקלאות הימית בים האדום ערדג
הוסף תגובה