מתכוני תוספות

אורז לבן בסיסי

עמים רבים רואים באורז סמל לפוריות וכך נוצר המנהג לזרות אורז על זוג שזה עתה נישא.
אורז לבן בסיסי
עמים רבים רואים באורז סמל לפוריות

האורז מכיל עמילן וסיבים, הגורמים לו להתעכל באופן איטי וכך מנצל הגוף את האנרגיה האצורה בו לאורך זמן, כלומר הוא מנצלה ביעילות, ברפואה העממית משמש האורז לטיפול המגוון תחלואים.

המצרכים;

1 כוס אורז מסוג “פרסי” או דומה
2 כפות שמן לטיגון
½ כפית מלח
½ 1 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה;

שוטפים את האורז ומסננים היטב מהמים.

מחממים על להבה בינונית בסיר בינוני את השמן ומכניסים את האורז ומערבבים היטב כדי שיצופה בשמן, מוסיפים את המים החמים והמלח ומערבבים היטב, מורדים ללהבה הנמוכה ביותר מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ-10 דקות ללא פתיחה של הסיר.

האורז מוכן כאשר מטים את הסיר מעט על צידו לאחר הבישול ואין נוזלים. יש לשים לב לזמן הבישול, הוא שונה בלהבות שונות, תמיד יש לשאוף לבישול איטי של האורז.

לגיוון אפשר להוסיף אחת מהתוספות יחד עם המים:

3 כפות פלפלים קצוצים בצבעים שונים,
3 כפות גרעיני תירס.
2 גזרים בינוניים מגורדים על מגרדת עדינה.
2 כפות פטרוזיליה קצוצה.
2 גזרים בינוניים מגורדים + 2 כפות צימוקים כהים.
1 כף רסק עגבניות.
3 כפות פטריות חתוכות.
1/4 כפית כורכום לקבלת אורז צהוב.
2 כפות בצל מטוגן.
2 כדורי בשר ברוטב חמוץ-מתוק
½ ק”ג בשר טחון
1 ביצה טרופה
1 כף רוטב סויה
1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורד
3 כפות פרורי לחם טרייים
מלח
פלפל
3 כפות שמן

לרוטב:

3 בצלים ירוקים פרוסים
1 כפית ג’ינג’ר טרי קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 קופסה של קוביות אננס (בסירופ טבעי)
1 כף עמילן תירס (קורנפלור)
3 כפות חומץ
3 כפות סוכר
מלח, פלפל

אופן ההכנה;

שמים את הבשר בקערה, מוסיפים את הביצה, הסויה, הג’ינג’ר ו2- כפות פירורי לחם. מתבלים במלח ופלפל וצרים כדורים קטנים, בגודל כדורי פלאפל. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הכדורים עד שישחימו מכל הצדדים. מוציאים.

אורז לבן בסיסי

באותה מחבת מטגנים קלות את הבצלים הירוקים והג’ינג’ר. מוסיפים את הפלפל האדום, מערבבים ומבשלים מספר דקות.

מסננים את מיץ האננס לתוך קערה. מודדים כוס אחת ומוסיפים לה את החומץ, הסוכר וכף עמילן תירס. מוסיפים למחבת ומבשלים מספר דקות, עד שהרוטב מתעבה. טועמים ומתבלים בעוד מלח ופלפל לפי הטעם.

מוסיפים לרוטב את כדורי הבשר וכוס קוביות האננס ללא המיץ. ממשיכים לבשל עוד מספר דקות עד שהכל חם מאוד.

מעבירים לכלי הגשה. ההסברים נלקחו מתוך אתר גאמנון

No votes yet.
Please wait...

About the author

כתב מתכונים כאן ישראל

כתב מתכונים כאן ישראל

כתב מתכונים כאן ישראל, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

Add Comment

Click here to post a comment

Topics