
תכונותיו המרפאות של הרימון היו ידועות כבר בימי קדם בשנים האחרונות החלו לגלות מחדש את תכונותיו הרפואיות. לרימון יתרונות רבים, הוא עשיר בברזל, מחקרים אחרונים הוכיחו שהרימון מועיל לטיפול ביתר לחץ דם ויש בו חומרים נוגדי חמצון, לאיזון הכולסטרול ולטיפול בסוגי סרטן שונים.
הרימון הוא אחד משבעת המינים שבהם נתברכה ארצנו.
נהוג לאכול רימון בסעודת ליל ראש השנה, ואומרים; “יירבו זכויותינו כרימון”, בתרבות המקראית הרימון נחשב לסמל של חוכמה ושפע “מלא חוכמה כרימון”. עכשיו בואו לגלות גם את הטעם;
חומרים:
- 500 מ”ל שמנת מתוקה
- 500 מ”ל חלב
- 40 מ”ל מיץ רימונים
- 80 גרם קורנפלור
- 1/3 כוס סוכר
לרוטב הרימונים:
- 550 מ”ל מיץ רימונים
- כוס סוכר
- 30 מ”ל סירופ גרנדין
- גרעינים מרימון אחד
אופן ההכנה:
מכניסים קורנפלור עם מעט חלב לסיר, מערבבים את שאר החומרים. מבשלים לרתיחה תוך כדי בחישה. מוסיפים מספר שניות נוספות ומסירים מהאש. מוזגים לכלי ההגשה ומצננים למשך מספר שעות.
הרוטב:
מבשלים את מיץ הרימונים, הסוכר והסירופ ומביאים לרתיחה. שומרים במקרר למספר שעות.
אופן ההגשה:
הופכים המלבי על צלחת, מוזגים את הרוטב מעל ומקשטים בזרעי רימונים.
באדיבות מלון וחוות בריאות מצפה הימים.
הוסף תגובה