זרעי החרדל השחור משמשים תוסף טעם בהכנת חרדל שולחני, ניתן להוסיפם לחמוצים. עלי החרדל השחור מזינים מאד. משתמשים בהם בבישול או כתוספת לסלט. אבקת החרדל השחור נחשבת לחומר חיטוי מעולה ומפיג ריחות מצויין.
בשוק קיימים סוגים שונים של חרדל: חלקם תוצרת הארץ וחלקם מיובאים. ממרחי החרדל תוצרת הארץ נחשב מאיכות ירודה לעומת החרדל דיז’ון שמגיע בגרגרים או חלק. החרדל משווק גם כאבקה ממנו קל ונוח יותר להכין רטבים שונים במיוחד רטבים ללא בישול. בשרו של הדניס לבן ורך. טעמו עשיר ועסיסי, ועצמותיו קטנות יחסית לגודלו,בשרו נשאר עסיסי גם אחרי צלייה או טיגון.
המצרכים;
6 דגי דניס שלמים או דגי לברק
6 בצלים מגורדים דק מאוד
6 גזרים מגורדים דק מאוד
6 קישואים מגורדים דק מאוד
1 סלסילת פטריות חתוכות לפרוסות.
לרוטב;
3 כפות גדושות חרדל
כף קטשופ
3 כפות גדושות מיונז
2 כפות מלח
½ כוס מים
1 כפית מחוקה פפריקה מתוקה
½ כפית פלפל שחור
מעט תבלין לדג
אופן ההכנה;
1. שטפי היטב את הדגים. חרצי בו מספר חריצים עמוקים.
2. פזרי מעט תבלין לדג על כל דג
3. ערבבי את חומרי הרוטב ומשחי אותו היטב על הדג מכל צידיו. שמרי במקרר.
4. בינתיים טגני בסיר את כל הירקות, עד להשחמה קלה.
5. העבירי את הירקות לתבנית גדולה, הניחי מעליהם את הדגים ומלאי אותם במעט מהירקות.
6. כסי בנייר אלומיניום, אפי בחום גבוה צמוד לגריל כ-30 דקות.
7. הסירי את נייר האלומיניום ותני לדגים להשחים ולהיכרך מעט כ-5 דקות.
הוסף תגובה