בסדנא בהנחיית השוקולטיירית – אפרת הילדסהיים; מקורות השוקולד והפולחן סביבו. פיתוח החיך ולימוד ההבדלים בין הסוגים השונים של השוקולד. הדגמה של קישוטי שוקולד ועוד
טמפרינג מהו? מדוע חייבים לטמפרר.
ביום שני, 21/11/05, בשעה 18:00 תתקיים סדנת ייחודית בנושא שוקולד בקונדיטוריית “בן עמי” בכפר ותקין בהנחיית השוקולטיירית, אפרת הילדסהיים*.
הסדנא כוללת הסבר פרונטלי והדגמה ע”י אפרת הילדסהיים*, חלוקת מתכונים, התנסות של המשתתפים בהכנת השוקולדים, טעימות במקום ולקיחת תוצרי הסדנא הביתה.
להלן פירוט הנושאים שיוצגו בסדנא:
מקורות השוקולד והפולחן סביבו.
פיתוח החיך ולימוד ההבדלים בין הסוגים השונים של השוקולד, הכרת המרכיבים השונים וחומרי הבסיס: הקקאו הגולמי, חמאת הקקאו, עיסת הקקאו ודרכי העבודה איתם.
טעימה השוואתית של סוגי שוקולד שונים, החל מהשוקולדים הלבנים ועד השוקולדים המרירים ביותר.
טמפרינג מהו? מדוע חייבים לטמפרר. שיטות שונות לטמפרור שוקולד.
יציקת שוקולד לתבניות, הכנת פרלינים, הכנת גנאש מטומפרר לטרפלס והכנת טרפלס. גנאש לפרלינים, איטום וסגירת הפרלינים.
הדגמה של קישוטי שוקולד ועבודה עם שקפים.
בסדנא; קישוטי שוקולד
השוקולטיירית אפרת הילדסהיים, בחרה להתמחות בשוקולד מתוך אהבת היצירה והחומר. את התמחותה בתחום השוקולד עשתה אפרת בחברת “קאליבו” הבלגית, בית הספר לשוקולד של חברת “פרויבל” בבלגיה, בית “פאברי” האיטלקי ובסדנאות מקצועיות נוספות.
במשך ארבע שנים, הייתה בעלת “הילדסהיים שוקולד” בעיר חיפה, שם ייצרה, מכרה והעבירה סדנאות והרצאות בתחום השוקולד.
לאחרונה, החלה אפרת לעבוד כשוקולטיירית הבית בקונדיטורית “בן עמי”.
מחיר למשתתף בסדנת השוקולד: 180 ש”ח. הסדנא תיערך בקונדיטוריית בן עמי בכפר ויתקין, במשך כ-3 שעות. טלפון, להזמנת מקום: 09-8663211.
הוסף תגובה