כבד קצוץ, הוא אחד המאכלים המוכרים יותר אצל יהדות אשכנז, נהוג להגיש מנה זו כמתאבן בארוחות חגיגיות ובאירועים מיוחדים
למודעים יותר לבריאותם מוגשת בזה הגרסה צמחונית. את הטעם ה”בשרי” תורמות הפטריות כמו את הצבע האפרפר של ממרח הכבד. שלא כמו ממרח הכבד העשוי על בסיס קטניות, מתכון זה כשר אפילו לפסח ולטעמי אפילו טעים יותר.
המצרכים:
(ל-8 מנות)
2 כפיות שמן צמחי
450 גרם פטריות קצוצות היטב.
2 בצלצלי שאלוט קצוצים היטב.
1/2 כפית לערך מלח.
פלפל שחור טחון לפי הטעם.
אופן ההכנה:
לחמם את השמן במחבת, להוסיף את הבצל הקצוץ, לטגן עד שהבצל מתרכך, כ2 דקות, להוסיף את הפטריות ולהמשיך לטגן עד שכל הנוזלים יתאדו, 10 דקות לערך.
למעוך את תערובת הפטריות, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
להגיש עם קרקרים או לחם טרי וירקות טריים .
מאת: Gil Marks מתוך הספר: The World of Jewish Entertaining
הוסף תגובה