Home » קרמבו – כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול
ימים טעימים

קרמבו – כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול

איך אוכלים קרמבו? מתחילים מהעוגיה? מוצצים את הקצף? מקלפים את השוקולד? לא משנה מאיזו אסכולה אתם, מה שחשוב הוא שקרמבו יהיה ביתי ומשובח. דרור פינטו, מציע גם שלושה מתכונים;
קרמבו - כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול
מתחילים מהעוגיה? מוצצים את הקצף? מקלפים את השוקולד? לא משנה מאיזו אסכולה אתם, מה שחשוב הוא שקרמבו יהיה ביתי ומשובח. דרור פינטו, מציע שלושה מתכונים;

krembo_Feldman_100k-n_02.jpg

איך יודעים שבא החורף? לא בגלל הגשם, לא בגלל הטמפרטורות, אלא לפי ארגזי הקרמבו שצומחים וצצים בכל חנות מכולת. עכשיו, כשהסבתי את תשומת ליבכם, בוודאי תבחינו ברחוב בילדים קטנים שחוזרים מהגן כשפניהם מרוחות בקרמבו ובערימות הארגזים שחוסמות את הדרך לקופה בסופרמרקט מלאות באותו ממתק קצפי מצופה בשוקולד. בכלל, נראה לי שהקרמבו עושה רטרו ומופיע בכל פינה.

לאכול קרמבו זו מומחיות כמעט כמו לפצח גרעינים, ולכל אחד יש את השיטה שלו. אני, למשל; מקלף את השוקולד בזהירות, מלקק את הקצף עד העוגיה – ואותה אני זורק. מאוחר יותר לימד אותי הערס של הכיתה טריק כדי להרשים את החברים: תחילה נוגסים בעדינות את ה”שפיץ” ואז מוצצים ברעש את המילוי. כשהקרמבו מתרוקן, אפשר לאכול את השוקולד.

היסטוריה

בארצות הקרות מאוד גרמניה ודנמרק הגו את הרעיון הנפלא שנקרא קרמבו (בגלידות פלדמן, קוראים לו מנבו) באחרונה, חגג הקרמבו את יום הולדתו ה-200, לארץ הגיע הקרמבו לפני 50 שנה.

שווק הקרמבו

הקרמבו בארץ משווק בעיקר בחורף בלבד, לא משום שאין לו ביקוש באביב ובקיץ אלא משום שהוא מצופה בשוקולד ולא מחזיק מעמד בטמפ’ גבוהות, כאשר המוצר לא נשמר בטמפ’ נכונות הקצף מתייבש ומתקבל מרקם “מסטיק”.

בישראל, נאכלים כ-50 מיליון קרמבואים בעונה שנמשכת כ- 6 חודשים, בממוצע 10 קרמבואים לאדם.

על המנבו של פלדמן

krembo_Feldman_t180k-n_02.jpg

הקרמבו של גלידות פלדמן, למשל, משווק בארבעה טעמים: וניל, פטל, מוקה בננה. טעם הוניל מאוד פופולרי. הקרמבו משווק באריזות של שש יחידות, עשרים יחידות וארבעים יחידות.

הרכב הקרמבו

קרמבו מורכב מבסקוויט, קצפת – חלבון של ביצה (אלבומין) עם סירופ סוכר, חומרי טעם וריח, צבעי מאכל וציפוי שוקולד העוטף את החטיף.

תהליך היצור

תהליך היצור נפתח בשני מכלים שבאחד מהם יש תמיסת סוכר חמה מאוד. במיכל השני יש תמיסת אלבומין (חלבון ביצה), מוסיפים חומרי טעם וריח וצבעי מאכל לפי טעם וצבע המוצר.

שתי התמיסות מתמזגות במכונת הקצפה אליה מוזרם אויר בלחץ וכך נוצר הקצף.

בעודו חם מועבר הקצף למכונה הזרקה שדוחסת ומזריקה אותו בצורת כדור על גבי הבסקויטים שיוצאים ממכונה אחרת. משם מובלים במסוע לאמבט שוקולד.

תחת מפלי השוקולד מתכסים הקרמבואים במעטה של שוקולד נוזלי וחם אח”כ מועברים למנהרת קירור להקשיית הציפוי. ומשם הישר לאריזה, לעטיפת הקרמבואים בנייר כסף. והשלב הסופי – איסוף לאריזות שונות הטבעת תאריך וסגירת הרמטית.

מתכון ביתי להכנת קרמבו

במתכונים הבאים, נשמרים כל חוקי הקרמבו: צורתם מסורתית, מצופים שוקולד וממולאים קצף חלבונים. נכין קרמבו ביתי רגיל, קרמבו הפוך וקרמבו שוקו-בננה-פקאן. כולם, אגב; מוכנים בתוך 20 דקות בלבד, אבל אני מתערב אתכם שלא תהיה לכם סבלנות לחכות אפילו דקה אחת.

קרמבו ביתי

לציפוי:

300 גרם שוקולד
100 גרם חמאה

למילוי:

5 חלבונים
1 כוס סוכר
1 כף ג’לטין
3 כפות מים
כף גרידת תפוז
20 עוגיות שוקולד משובחות, עגולות

הכנה:

krembo_Feldman_t180k-n_01.jpg

1. בסיר כפול (באן מרי) מחממים את החלבונים והסוכר עד לטמפרטורה חמימה (בערך 60 מעלות צלזיוס) אגב בחישה. מסירים מהאש.

2. ממיסים את הג’לטין במים. מקציפים את החלבונים ומוסיפים גם את הג’לטין. ממשיכים להקציף עד שהתערובת מתקררת ומוקצפת היטב. מוסיפים את גרידת התפוז.

3. מזליפים את הקצף על גבי עוגיות באופן הבא: במזלף בעל פיה חלקה ממלאים את הקצף. מקרבים את קצה הפיה למרכז העוגיה ולוחצים עד שמתקבל מעין כדור פינג-פונג. מרחיקים מעט את הפיה מהעוגיה לקבלת השפיץ של הקרמבו. חוזרים על הפעולה עם שאר העוגיות ומכניסים למספר דקות למקפיא.

4. ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול עד לקבלת קרם חלק ומבריק. מצננים מעט וטובלים כל קרמבו בשוקולד (כשהמילוי למטה).

5. שומרים בקירור עד ההגשה. אוכלים ומצטערים על כל השנים שבזבזנו על קרמבו מהמכולת.

קרמבו הפוך

קרמבו ממולא בקציפת שוקולד-אגוזים קלילה, מצופה שוקולד לבן.

לציפוי:

300 גרם שוקולד לבן
100 גרם חמאה

למלית:

5 חלבונים
½ כוס סוכר
½ מכל ממרח “נוטלה”
20 עוגיות אגוזים עגולות

הכנה:

1. מכינים את הקצף כמו במתכון הקודם.

2. מערבבים את הממרח עם שליש מהקצף כדי “לרכך” אותו. אם הממרח קשה במיוחד אפשר להכניס אותו לחצי דקה למיקרוגל (רק בלי נייר הכסף שמכסה אותו!).

3. מקפלים בזהירות את שאר הקצף ומכניסים למקרר לדקה. מזליפים על העוגיות ומחזירים למקרר.

4. טובלים בציפוי ומקררים עד ההגשה. אוכלים ותוהים אם לגלות לשכנה שהמוס מבוסס בכלל על “נוטלה”.

קרמבו פקאן-שוקו-בננה

לציפוי:

300 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
100 גרם פקאן סיני, קצוץ דק

למילוי:

6 חלבונים
½ כוס סוכר
2 בננות בשלות
1 כף ג’לטין
2 כפות מים
20 עוגיות חמאה עגולות

הכנה:

1. מכינים את הקצף כמו במתכון הראשון, פרט לג’לטין.

2. במעבד מזון מרסקים את הבננות עם המים והג’לטין עד לקבלת עיסה חלקה ורכה. אם העיסה עדיין קשה מדי, אפשר להוסיף עוד כף מים.

3. מערבבים שליש מכמות הקצף עם עיסת הבננות ומקפלים בעדינות פנימה את שאר הקצף.

4. מזליפים את הקצף על גבי העוגיות. אם הקצף לא יציב מספיק ניתן לקרר אותו כעשר דקות במקרר.

5. ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול.

6. טובלים את הקרמבואים בשוקולד ומצפים בפקאן הקצוץ. טועמים ונזכרים בפעם האחרונה שאכלתם ארטיק שוקו-בננה.

הובא באדיבות גלידות פלדמן.

No votes yet.
Please wait...

אודות הכותב

כתב מתכונים כאן ישראל

כתב מתכונים כאן ישראל, הוא חבר מערכת ו/או מידע שהובא / נשלח על ידי פרטיים ואו מוסדות ואו על ידי כותב שבחר להישאר בעילום שם ונבדק לפני פרסומו על ידי מערכת האתר. פניות בדואר האלקטרוני אל כתב אתר כאן נעים: kanisrael2018@gmail.com

הוסף תגובה

Click here to post a comment

About Author

ליהי לולו קרויץ

בלוגרית אפייה ובישול ערוץ ביוטיוב 'מטבח בקלי-קלות'.

Follow Me

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

ThemeForest

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources. Competently formulate.

  • Roogan - Podcast Theme
  • Toucan - WooCommerce theme for WordPress shop
  • Megaphone - Podcast WordPress Theme
  • Johannes - Personal Blog Theme for Authors and Publishers
  • Opinion - Magazine WordPress Theme
  • Trawell - Travel Blog WordPress Theme
  • Pinhole - Photography Portfolio & Gallery Theme for WordPress
  • Typology - Minimalist Blog & Text Based Theme for WordPress
  • Gridlove - News Portal & Magazine WordPress Theme

View more

Calendar

יוני 2025
א ב ג ד ה ו ש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments

    RSS Meks Blog

    • How Adding Slack Bot Boosted Our Culture of Appreciation יולי 3, 2024
      Sweet Kudos is a Slack bot that enhances employee recognition, rewards, and celebrations within your team. It empowers team members to express gratitude and appreciation effortlessly by giving virtual Kudos. The post How Adding Slack Bot Boosted Our Culture of Appreciation appeared first on Meks.
      Dusan Milovanovic
    • 10 Best Knowledge Base & Wiki WordPress Themes 2021 ספטמבר 15, 2021
      Running a successful online business requires an exceptional WordPress knowledge base theme that organizes documentation and helps customers. Customization options, intuitive navigation, unique layouts, and fast responsiveness are just some of the features you need. The following 10 WordPress wiki themes represent the best options for 2021 and beyond. Explore the full range to determine […]
      Dusan Milovanovic
    • How to increase WordPress Memory Limit (quick fixes) יוני 16, 2021
      Here is a post about how to increase the memory limit in WordPress. Allowed memory size exhausted error message showed up in your WordPress installation? No worries – this is one of the most common errors in WordPress. You can apply an easy fix by increasing the memory limit in your PHP. Table of Contents […]
      Dusan Milovanovic
    • How to use (and why) WordPress sitemap plugin מרץ 1, 2021
      Did you know that by knowing how to use the WordPress sitemap plugin you can significantly improve your site’s visibility and traffic? Although it isn’t mandatory to have a sitemap on your site, having one significantly improves the site’s quality, crawlability and indexing. All this is important for better optimization, which is why we wanted […]
      Ivana Cirkovic
    • 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] ינואר 18, 2021
      You’re determined to start or improve your podcast but don’t know which podcast software to use to really make it stand out? We’ve got you! #podcasting Top 22 free and premium podcast software for your show #WordPressTips #podcasting The post 22 free and premium podcast software for your show [2021 edition] appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! נובמבר 23, 2020
      Wondering how to improve digital storytelling with WordPress and build more awareness and exposure of your business? Let our guide lead the way. The post Digital storytelling with WordPress – an all-in-one guide to make your web stories pop! appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? ספטמבר 10, 2020
      Did you know you can use the WordPress autoposting plugin for your content efforts and improve not only your time management but your business and visibility as well? The post How to use WordPress autoposting plugin to improve your visibility and SEO? appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide אוגוסט 15, 2020
      Looking for ways and means to create a personal branding site? Well, look no further ’cause we’re giving away all the how-to’s to do it yourselves! The post How to create a personal branding site? Step-by-step DIY guide appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings יולי 16, 2020
      Let’s take a look at some of the must-have WordPress content plugins and tools to use to improve both your UX and rankings. The post Top 15 WordPress content plugins and tools to improve your visibility and rankings appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic
    • WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference יוני 9, 2020
      Missed WCEU 2020 and all the exciting stuff from there? Here are all the key takeaways and main points to remember so, take notes! The post WCEU 2020 recap – key takeaways from the biggest online WordPress conference appeared first on Meks.
      Ivana Cirkovic

    Text

    Distinctively utilize long-term high-impact total linkage whereas high-payoff experiences. Appropriately communicate 24/365.

    Archives